Вашата оценка

ДУБАЙ 2018 5 НОЩУВКИ - 09.11, 16.11, 07.12

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

6 дни / 5 нощувки - самолетна програма

Описание

Програма
 
1 ДЕН София - Дубай
Среща на летище София / Терминал 2/ в 11:30 ч. с водача на групата, който ще ви придружава по време на цялото пътуване. Полет за Дубай в 14:10 ч. с авиокомпания Флай Дубай. Пристигане на летище „Дубай Интернешънъл Еърпорт” в 22:05 ч. Трансфер и настаняване в избрания хотел. Нощувка /1/.
2 ДЕН Дубай - Шаржа
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Шаржа и Дубай с екскурзовод на български език. (включена в цената с посещение на „Рамката“)
Днес ще разгледате второто и третото по големина емирства в ОАЕ. Арабската ни приказка ще започне с панорамна екскурзия на Шаржа, ще видите Синята джамия и Синия сук, ще направите приятна разходка по крайбрежната улица. Шаржа е наричано „емирството на знанието и науката“, то се простира на площ от 2600 кв. км между Дубай и Аджман и е управлявано от фамилията Ал Касими. Макар и трето по големина, Шаржа е емирството с най-богатата и интересна история. След това лежерно начало на деня ще се отправим обратно към Дубай, за да започнем от самото начало, ще преминем около внушителната крепост Ал-Фахиди /Al-Fahidi/, построена през 1787 г., за да пази от морски набези тогавашното селце. Сградата контрастира с модерните архитектурни постижения, представяйки автентичната местна архитектура. Ще добиете представа за живота на местните, такъв, какъвто е бил преди откриването на нефта и преди Емирствата да станат синоним на технически бум и място от бъдещето. Разходката ще продължи с посещение на стария район Бастакия /Bastakiya/. Това е въщност историческата част на Дубай, където се намират най-старите постройки и крепостни стени на града. Тук ще видите специфичните за арабския свят вятърни кули за охлаждане, които стърчат над всяка къща и играят ролята на естествени климатици. Ще направим кратка разходка и по Форт Ал Фахиди. Свободно време за обяд.
Насочваме  се към новата част на Дубай, където ви очаква поредица от  архитектурни фантазии, превърнати в реалност - интересен контраст между уважаваните стари традиции и ултрамодерния лукс и много цветя в сърцето на пустинята. По време на обиколката ще посетим една от най-новите забележителности на Дубай - „Рамката“ / Frame Dubai /, която бе открита официално на 1 януари 2018 г. в красивия парк Zabeel. Проектът разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай.  Двете 150-метрови стъклени кули са свързани с 93-метров частично прозрачен мост, където посетителите могат да се насладят на забележителна 360-градусова панорама на града. Северът показва забележителностите на стария Дубай - Дейра и Бур Дубай, а на юг се ще видите модерните търговски центрове и популярните небостъргачи. Обиколката ни продължава към крайбрежния квартал Джумейра /Jumeirah/, най-високия небостъргач в света Бурж Кхалифа /Burj Khalifa/ и 7-звездния хотел Бурж ал Араб /Burj al Arab/. Турът продължава с посещение на Мадинат Джумейра /Madinat Jumeirah/ или, както го наричат, „Арабската Венеция”. Свободно време за романтични снимки и кратка почивка. След това ще се отправим към изкуствения остров Палм Джумейра/The Palm Jumeirah/, като ще имаме възможност да видим и снимаме  великолепната арка на луксозния хотел „Atlantis The Palm”. Ще продължим към новия бляскав квартал Дубай Марина /Dubai Marina/ и ще спрем за фото-пауза до забележителния спираловиден небостъргач с 90-градусово усукване – КайЕн Тауър.
Полезна информация за екскурзията: Целодневна екскурзия, включена в пакетната цена, с екскурзовод на български език. Транспортът се осъществява с климатизиран автобус, но има и кратка пешеходна част, продължителност около 8 часа.
Вечерта: Свободно време за разходки или почивка. Нощувка /2/.
3 ДЕН Дубай
Закуска.Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка /3/.
Сутринта от 09:00 ч: Допълнителна екскурзия - Магията на откритите пазари на Изтока с обяд в местен ресторант.  Цена – 40 EUR (деца до 12 г. – 35 EUR)
Ще започнем разходката с текстилния пазар, където ще намерите изобилие от коприна, кашмир и най-разнобразни текстилни изделия. След това ще преминем от другата страна на Дубай крийк, естественият воден път, който разделя града на две части – Deira и Бур Дубай. Ще изпитате интересната емоция да плавате за кратко с традиционното водно такси, наречено „абра”. Разходката продължава с пазара на подправките, парфюмите и популярния „ Златен пазар ”. Тук ви очаква пъстра смесица от ухание на подправки, изобилие от ядки, сладки арабски аромати, а златарските работилници ще ви оставят безмълвни с пищните бижута и изкусната им изработка. В края на разходката ще посетите и магазин, в който ще можете да изберете и закупите различни сувенири, а след това ви очаква изобилен обяд на блок маса в местен ресторант.
Полезна информация за екскурзията: Обяд на блок маса с голям избор от специалитети (една безалкохолна напитка включена в цената). Преобладаващо пешеходен тур. Продължителност около 5 часа.
Вечерта от 18:30 ч.: Допълнителна екскурзия - Бурж Кхалифа и Дубай Мол.  Цена – 55 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)
Изключително усещане е да се изкачите на върха на най-високата конструкция, строена някога. Със своите 828 м и 206 етажа, последният от които на 626-тия метър, Кулата на Халифа, както в превод от арабски означава Burj Khalifa, държи рекорда „най-“ за постижения в повече от 14 категории. В най-високата си точка кулата се люлее хоризонтално, като прави трептения с дължина 1,5 метра.Турът ще започне с разглеждане на Дубай Мол, най-големият в света търговски център, част от комплекса Бурж Кхалифа. Ще видите някои от забележителните му притежания, като огромната стена на Аквариума на Дубай, най-голямата ледена пързалка, Стената на гмуркачите и др., а след това най- бързият асансьор  в света ще ви качи за 124 секунди до 124-ти етаж, където се намира обсерваторията „На върха” / At the top /. А после какво ви очаква? Нямат край най-чудесата на Дубай. Великолепието на „ Танцуващите фонтани ”, жива вода на фона на забележителна музика и феерия от светлини, дори и да не споделим с вас рекордните постижения на създателите на фонтаните, това няма да ви попречи да настръхнете от магичното усещане, което създава танцуващата вода.
Полезна информация за екскурзията: Екскурзията се заявява и заплаща преди отпътуване от България. Часът на тръгване може да бъде променен в зависимост от часа на резервацията за посещение на обсерваторията. Продължителност на екскурзията: около 4 часа. Цената включва трансфер с автобус от и до хотела, в който сте настанени, обслужване от екскурзовод на български, билет за качване в обсерваторията на кулата.
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка /4/.
Сутринта от 09:30ч.: Допълнителна екскурзия - Абу Даби с включено посещение на Дубай Лувър.  Цена – 65 EUR (деца до 12 г. – 55 EUR)
Само преди 80 години Абу Даби не е много повече от рибарско пристанище, кацнало върху един остров в непосредствена близост до континента, известно с ловците си на перли. Днес Абу Даби - столицата на Емирствата, грабва с лежерната омая на белия пясък, тюркоазени води, подреденост и отново блестящи архитектурни постижения.
Още на влизане в града ще посетите о-в Яс / Yas Island / - известен с пистата си за Гран При на Формула 1 (не е включено посещение на пистата) и фирменните магазини на развлекателния парк Ferrari World. Кратко свободно време за разходка в Яс Мол / Yas Mall /.Отправяме се към най-новия музей в Абy Даби - Лyвъpа, който е пъpвия клон на cветовноизвестния мyзей извън Фpанция. Модернистичният музей, чиято архитектура е вдъхновена от арабските медини (квартали), обхваща 55 постройки с идеята за "универсален музей" белите му стени улавят отражението на водата на Персийския залив. Бризът, долитащ от залива, охлажда тъмните коридори. Слънцето "наднична" през уникалните 7850 метални звезди в музейния купол със 180-метров диаметър и тегло 7500 тона, създавайки усещането за "дъжд от светлина". За разлика от други музеи, където подредбата е хронологична, стилова или направена съгласно друг обединяващ критерии, то лувъра в Абу Даби обединява универсални теми и междукултурни влияния - от праисторически времена до наши дни. Общо 620 е броят на изложените творби, 300 произведения на изкуството са предоставени на филиала в Абу Даби от 13 музея във Франция. Сред тях е и автопортрет на Ван Гог. Сред 28-те творби, заети от близкоизточни институции, е двуглава скулптура на над 8000 години, предоставена от Йордания. Неолитната статуя - една от най-ранните известни в човешката история, е сред първите творби, които ще видите.
След разглеждането на лувъра, се отправяме към сърцето на града, ще ви заведем в традиционното селище / Heritage Village /. Разположено е непосредствено на морския бряг и открива прекрасна гледка към целия  град. Там ще можете да видите как е изглеждал животът на местните и техният поминък, преди откриването на черното злато. Кратка почивка за обяд или шопинг в Марина Мол Абу Даби. Ще разгледате и импозантния хотел Емирейтс Палас / Emirates Palace  / (фото-стоп отвън), построен в типичен арабски стил с архитектура, напомняща дворец от приказките. На връщане към Дубай оставате поразени от великолепието на бялата джамия „  Шейх Зайед ”. Ще имате възможността да я посетите и да изпитате красивото усещане за широта, простор и бяло спокойствие.
Забележка: при промяна часа за посещение на джамията, програмата може да се проведе в обратен ред по отношение на разглеждане на забележителностите.
Полезна информация за екскурзията: Екскурзията е целодневна и се провежда с екскурзовод на български език. Продължителността на пътуването от Дубай до Абу Даби е около 90 мин. в посока. По време на посещението на джамията „Шейх Зайед“ има изискване за облеклото за мъжете и жените. Моля обърнете внимание на инструкциите, които ще ви се предоставят преди заминаване.
5 ДЕН Дубай
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения или възможност за допълнителна екскурзия. Нощувка /5/.
Сутринта от 09:00ч.: Допълнителна екскурзия: Градините на Дубай /Miracle Garden/ и посещение на Емирейтс Мол /популярен със ски пистата си/. Цена - 45 евро с включен транспорт и входна такса за градините.
Ще се насладите на най-големите вертикални и хоризонтални градини в света с около 45 млн. цветя разположени на 72 кв. км площ. Някои от растенията, посадени в Дубайската градина, никога преди не са били отглеждани в района на Персийския залив, най-популярни сред които са петуниите и невенът. Интересното е, че цветята са засадени така, че да образуват различни форми. Някои изобразяват сърца, звезди, различни видове кръгове, а има и по-мащабни фигури като пирамиди, ретро коли, мостове, водни обекти, дъговидни пътеки, цветни чадъри и множество други /престой в градините около 1:30 часа/. Отправяме се към Емирейтс Мол, Ski Dubai - Mall of the Emirates е първият закрит ски курорт в Близкия изток и предлага невероятна снежна среда, където можете да покарате ски, сноуборд и спускане с шейни или просто да играете в снега. Конструкцията е с дължина 400 м. покрита със сняг през цялата година. Тук се предлагат различни забавления, като едно от тях е пингвинския марш в Snow Park, който се провежда няколко пъти на ден. Ориентировъчни часове: 14:00 ч., 16:00 ч, 18:00 ч., 20:00 ч. Продължителност на престоя ни в мола, около 2 часа.
Забележка: Градините на Дубай са отворени за посещение от началото на м. ноември до края на м. април.
Следобед от 15:00 ч.:  Допълнителна екскурзия - Джип сафари в пустинята. Цена – 60 EUR (деца до 12 г. – 45 EUR)
Тази екскурзия е перлата в короната на вълнуващите приключения в Дубай. Неописуемо удоволствие ще ви достави това офроуд преживяване, тази дива езда по червените пясъчни дюни. Срамежливо залязващото слънце ще добави мека светлина и романтика, а пустинният пейзаж ще ви приканва да навлезете все по-дълбоко и по-дълбоко в сърцето на пустинята. Ще спрете сред червените дюни, за да опитате вкуса на арабското кафе и гостоприемството към странника. След залеза на слънцето ще пристигнете в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята под открито небе. Тук ще може да нарисуват ръцете ви с къна, да пушите шиша /наргиле/, да яздите или просто да се снимате с камила - всичко това на фона на арабска музика и бели денс.
Полезна информация за екскурзията: Начало на екскурзията: 15:00 часа. Продължителност: около 5 часа. Сафари джиповете ще ви вземат от вашия хотел. Екскурзията не е подходяща за бременни жени. За деца до 6 год. сафарито е отговорност на родителите и се разрешава след подписване на документ за съгласие. За ваше удобство носете лека връхна дреха и шал.
6 ДЕН Дубай - София
Закуска. Освобождаване на хотела около 06:30 часа. Трансфер до „Дубай Интернешънъл Еърпорт” за полет до София в 09:40ч. Пристигане на летището в София в 13:35ч.
 
ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЕСЕН 2018:

ТОП ОФЕРТА ЗА ДАТА  21.09-26.09.18

 
Хотел На човек в двойна стая На човек в единична стая Доп. легло в стая с двама възрастни Дете в стая с двама възрастни
Ibis Dubai Al Rigga 3*
(или подобен)
ПРОМО ЦЕНА!
459 €/897 лв 575 €/1125 лв N/A Дете (0-2,99г)-без легло
347 € / 678 лв
Ibis Dubai Deira City Centre 3* 510 €/
997 лв
628 €/
1228 лв
N/A Дете (0-2,99г)-без легло
398 €/778 лв
Novotel Deira City Center 4* 579 €/
1132 лв
723 €/
1414 лв
632 €/
1236 лв
Дете (2-5,99г)- без легло
431 €/844 лв
Дете (6-15,99г)- с легло
630 €/1232 лв
 
 
ЦЕНИ ЗА ДАТИ:
09.11 - 14.11.18 - ограничени места!
16.11 - 21.11.18 - изчерпани места !
07.12 - 12.12.18 - ограничени места!
Хотел На човек в двойна стая На човек в единична стая Доп. легло в стая с двама възрастни Дете в стая с двама възрастни
Ibis Dubai Deira City Centre 3* 559 €/
1093 лв
714 €/
1397 лв
N/A Дете (0-2,99г)-без легло
416 €/814 лв
Novotel Deira City Center 4* 656 €/
1283 лв
866 €/
1693 лв
633 €/
1239 лв
Дете (2-5,99г)- без легло
433 €/847 лв
Дете (6-15,99г)- с легло
631 €/1235 лв
 
 
 
Условия за записване:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
  • Депозит в размер на 50% от сумата на човек.
  • Доплащане до 30 дни преди заминаването.

Анулация:
В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената сума при следните удръжки:
  • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
  • от 59 дни до 31 дни-депозита
  • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане.
 
Вид използван транспорт: Самолет и Автобус
 
Забележки:
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.60 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
  • Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 20. Срок за уведомление за недостигнат брой: 14 дни преди датата на отпътуване
  • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.

Условия за записване:
  • Депозит в размер на 50% от сумата на човек
  • Доплащане до 20 дни преди заминаването
  • Анулация:
  • В случай на отказ от пътуването, фирмата възстановява заплатената
  • сума при следните удръжки:
  • до 60 дни преди датата на отпътуване: без неустойка
  • от 59 дни до 31 дни-депозита
  • от 30 до 0 дни: 100 % от целия договор
  • Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на
  • часовете на излитане
 
Необходими документи:
  • задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ХОТЕЛИТЕ ПО ПРОГРАМАТА:
Hotel Ibis Dubai Al Rigga Хотелът е разположен в историческата част на Дубай с изключително удобно местоположение на една от главните търговски улици в квартал Деира – Ал Рига в близост до Дубай Creek и стария арабски пазар, както и до търговския център Al Ghurair, на 200 метра от метростанция Al Rigga и 800 метра от метростанция Union.
Ibis Dubai Deira City Centre 3* Оценка на Booking: Един от нашите хитове в Дубай! Местоположение, чистота и обслужване. Срещу известния шопинг център: Dubai Deira City Centre. На около 200 м. от 2 метро станция Deira City Centre и на 10 минути трансфер международното летище на Дубай. Безплатен Wi-Fi. Хотелът  предлага за гостите си ежедневно безплатен транспорт до плажа Ал Мамзар Бийч Парк. Гостите на хотелът могат да се възползват от външен басейн и фитнес център на хотел Novotel Deira 
Novotel Deira City Center 4* Разположен точно срещу Deira City Mall център. Хотелът се отличава със стилен външен басейн, фитнес център. Гостите на Novotel Deira се наслаждават на средиземноморски ястия в Тала ресторанта, а 2-та модерни бара и 24-часов рум сервиз предоставят напитки и закуски денонощно. Хотелът  предлага за гостите си ежедневно безплатен транспорт до плажа Ал Мамзар Бийч Парк.

Цената включва:

  • Самолетен билет София – Дубай - София и включени летищни такси с АК Флай Дубай
  • Една бройка салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
  • Чекиран багаж 20 кг.
  • Трансфер летище-хотел-летище
  • 5 нощувки със закуски в избраният хотел
  • Обзорна обиколка на Дубай и Шаржа с екскурзовод на български език
  • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро
  • Представител от България по време на целия престой в Дубай
  • Обслужване на български език по време на екскурзиите в Дубай от професионални,
  • лицензирани гидов

Цената не включва:

  • Кетеринг на борда на самолета
  • Допълнителни екскурзии
  • Лични разходи
  • Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста
  • при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по:
  • Ibis Deira City Centre 3* - 10 дирхама (около 5 лева)
  • Novotel Deira City Centre 4* - 15 дирхама (около 7,50 лева)
  • Застраховка „Отмяна от пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на
  • допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за
  • туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и
  • прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови
  • близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация
  • в офиса на фирмата.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa