ПОЧИВКА НА СЕЙШЕЛИТЕ 2021 С ВКЛЮЧЕНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ!

ПОЧИВКА НА СЕЙШЕЛИТЕ 2021 С ВКЛЮЧЕНИ САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ!

10 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

Цена от: 1790 €

Самолетна програма 10 дни / 7 нощувки

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Архипелагът на Сейшелските острови представлява 115 гранитни и коралови островa, обградени от бял пясък плажове, измити от вълните на Индийския океан и покрити с буйна тропическа растителност. Символите на Сейшелите, това са
ДРЕВНИЯТ ПЛОД КОКО ДЕ МЕР И КОСТЕНУРКИТЕ.
 
ПРОГРАМА:
1 ден
Отпътуване от София за Махе.
2 ден
Пристигане и посрещане от представител на фирмата- партньор. Трансфер и настаняване в избрания от вас хотел. Нощувка.
3 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.
4 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.
5 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.
6 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.
7 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.
8 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.
9 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет  Махе - София.
10 ден
Пристигане в София.
 

Тръгване от:

 • София – Махе – София
Допълнителна информация:
 • Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 EUR = 1,95583 лв.
 • Международен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • Програмата е индивидуална и не е свързана с минимален брой участници
Начин на плащане
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Вид използвани транспортни средства: 
 • Самолет
 • автомобил
 • шатълбус, ферибот, велосипед – при допълнителните екскурзии
Ваксини
 • Няма медицински изисквания за имунизации
 • Негативен резултат от PCR тест
 • Няма специални визови изисквания
Забележка:  
 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията може да претърпи промяна в реда на провеждане!
 • Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
 • Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: няма
 
Допълнителни екскурзии на място ;
Доплащане за трансфер на туристи Махе – Праслин – 50 евро за възрастен и 35 евро за  дете;
Дполащане за трансфер на туристи Махе – Ла Диг – 75 евро за възрастен и 35 евро за дете.

 
Риф Сафари
По време на тази вълнуваща целодневна екскурзия ще можете да разгледате морския парк Сейнт Анн. С прекрасната яхта Анахита ще се отправите към остров Махе. Ще се качите на борда на кораб-подводница, с който ще се спуснете под вода, за да изследвате дълбините на морския парк. Съвсем отблизо ще видите как се хранят тропическите риби, плуващи край корабчето. Ще имате възможност да се гмурнете с шнорхел и да се запознаете с невероятните обитатели на цветните коралови градини на парка.
После ви очаква барбекю обяд и музикални забавления, преди да се отправите по брега към остров Моен, докъдето ще стигнете пеша. Тук ще срещнете гигантските костенурки, които се разхождат свобдно. На острова може да разгледате руините на стари сгради, да видите пиратски гробове или просто да се отпуснете на прекрасния плаж. За финал - тропически коктейл и лежерен круиз около Морския парк.
Цената включва: трансфер, обяд, напитка пунш
Цена на човек: 130 евро за възрастен, 70 евро за дете

 
Райски върхове
С тази екскурзия ще можете да разгледате непокътнатото великолепие на северното крайбрежие на Махе, преминавайки през Националния парк Мом. Приятният преход от час и половина през планинската местност ще завърши с пътека, оградена с палми и извисяваща се над скалистия бряг между гигантски гранитни камъни и буйни растителност. Разходката завършва в красивия и уединен залив Анс Мажоре, където ви очаква яхатата Анахита.
Тези, които предпочитат по-спокоен излет, могат да се качат на яхата Анахита още от столицата Виктория и така да стигнат до Ансе Маджоре, наслаждавайки се на гледките на Махе от борда.
Ще отплавате от Ансе Маджоре и ще продължите към уединения залив на Националния морски парк Байе Терни. Тук ще имате възможност да плувате, да се гмуркате с шнорхел, да се забавлявате като храните рибките в този естествен аквариум или просто да се излежавате на плажа. На борда ще бъде сервиран вкусен барбекю обяд преди отново да отплавате към столицата.
Цената включва: трансфер, обяд, напитка пунш
Цена на човек: 130 евро за възрастен, 70 евро за дете

 
Опознавателен тур на остров Махе
Този тур изцяло е посветен на живописната красота на остров Махе, най-големият и най-населен остров на Сейшелите. Обиколката на острова е с климатизиран автобус. Екскурзията започва със столицата Виктория, ще видите часовниковата кула Виктория, многоцветния и пъстър пазар Сър Селвин-Селвин Кларк, като междувременно опитните екскурзоводи ще ви дават богата информация за историческото и културно наследство на страната. Маршрутът преминава през Санс Суси, както и през буйни гори и насаждения за чай по едни от най-живописните пътища на Сейшелите.
Ще спрете за почивка в Mission Lodge – най-доброто място за снимки с невероятни гледки към крайбрежието. Екскурзията продължава с обяд с традиционна креолска кухня в местен ресторант. Преди да се отправите към историческата градина за билки и подправки, ще се докоснете до спиращата дъха природа на многобройните усамотени заливи по Южното крайбрежие. Вашите гидове ще ви запознаят и с уникалната флора и фауна, характерна единствено за Сейшелите.
Денят завършва с посещение на местно село, където ще се запознаете с креолската култура и архитектура, ще разгледате няколко креолски къщи, ще се срещнете с местни занаятчии, които изработват сувенири.
Цената включва – обяд
Цена на човек:  90 евро за възрастен , 50 евро за дете

 
Бягство на Ла Диг
Един ден на Ла Диг – атмосферата на този остров е неповторима, тук времето изобщо не бърза, а най-използваният транспорт е велосипедът. Ла Диг е родното място Райската мухоловка, една от най-редките птици в света.
Турът започва от малкото живописно пристанище, разходката на колело продължава през селото Ла Пасе по тесните островни улици и пътеки и стига до историческото имение Ла Юниън.
Традиционна креолска къща се е разположила сред високи кокосови палми – тя е едно от най-посещаваните места на острова. От там ще се насочите към световноизвестния Anse Source d'Argent - най-фотографираният плаж в света – с великолепни гранитни камъни, създаващи уникален пейзаж, разположен върху бели пясъци и облян от кристално чисти води.
Цената включва: трансфер, ферибот, велосипед
Цена на човек: 130 евро за възрастен,  70 евро за дете

 
Праслин - Вале де Мел Ансе Лацио
Не пропускайте да посетите втория по големина остров на Сейшелите – Праслин. С малобройно население, животът в Праслин тече тихо и спокойно. Най-емблематичното място на острова е гората Вале де Май. Със своята уникална природа, тя заслужено е обявена за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Някога са смятали, че е това е Райската градина. На това вълшебно място има гора с най-големите палми, които сте виждали някога. Гората приютява и много други редки растителни видове. Например палмата Коко дер Мер или морски орех, която дава един от най-странните плодове на земята и емблема на Сейшелите.
Разходката продължава до световноизвестния плаж Ансе Лацио. Този девствен плаж със своите бели пясъци и бистри води е ограден от буйна растителност и граничи с великолепни гранитни камъни. Тук можете да плувате, да се гмуркате или просто да се отпуснете върху меките пясъци.
Цена на човек: 90 евро за възрастен, 50 евро за дете
 
Вале де Май – полудневен тур
Вале де Маи на Праслин е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и притежава недокосната биосфера като никоя друга на Земята. Тук гигантските палми са така сплетени, че е трудно да се проправи път между тях. Докато се движите през тази древна гора, изпълнена с много ендемични видове палми, може да срещнете и други необичайни видове, като например черния папагал на Сейшелите, хамелеона или пък умалената сейшелска жаба.
Вале де Мей също е дом на Коко де Мер. Плодовете на тази палма са с впечатляващо тегло – от 10 до 25 килограма, от векове са известни като мощен афродизиак и се колекционират от много хора.
Цената включва: трансфер, екскурзовод на английски език
Цена на човек: 90 евро възрастен; 50 евро на дете

 
Ла Диг с лодка и велосипед
Пътуване с ферибот до красивия Ла Диг. Опознаването на този мистичен остров ще бъде с велосипед. Впечатляващи са характерните местни жилища и креолската архитектура. Най-интересните места са природният резерват и имението l'Union, построено от богати маврицианци, както и старата мелница, където се е произвеждало кокосовото масло, прочуто в цял свят. Последната спирка е невероятният плаж Anse Source d'Argent, популярен от многобройните филми и фотосесии, които са правени тук.
Цената включва: трансфер, ферибот,велисопед
Цена на човек : 90 евро за възрастен, 50 евро за дете


Изисквания за виза:
В страната се влиза само с международен паспорт, валиден към датата на напускане.
Пътуващите за Сейшелите български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти)не се нуждаят от виза за престой до 90 дни.
Не се изискват специални имунизации.
 

10 причини да посетите Сейшели

1. Слънце, море и плажове
Сейшелите са оценени като един от най-търсените тропически острови и са на челно място в списъка с желани дестинации на всеки човек! Страна в Индийския океан, съставена от 115 острова, Сейшелите предлагат множество невероятни плажове, пълно спокойствие, както и разнообразие от възможности за различни активности. Независимо дали търсите романтично бягство или ваканция за цялото семейство, Сейшелите имат за всекиго по нещо.
2. Разнообразие на островите от архипелага
Островите на архипелага са толкова много и различни, че е добре да разгледате повече от тях, докато сте на Сейшели. Придвижването е улеснено или с кратко пътуване с ферибот, или с различни други опции за трансфер. Направете своето пътуване незабравимо и опитайте от многообразието на отделните острови.
3.Уединението, което само Сейшелите могат да предложат.
Много дестинации по света предлагат зашеметяващи плажове, но много малко от тях гарантират също и пълно уединение. Точно с него Сейшели са толкова уникални. Истински рай! Тук е пълно с… усамотени плажове, очакващи своите посетители. Ако искате да се измъкнете от градската забързаност и не желаете да виждате хорските тълпи – Сейшели са вашето место.
4. Подводният свят на океана / Дайвинг спортовете
Всяко място за гмуркане тук е най-доброто място за гмуркане. Предлагаме ви да опитате различни места на различни острови и да изберете вашето любимо. Сред многобройните острови има шест различни морски национални парка, в които можете да видите напълно непокътнати гигантски коралови рифове и да се докоснете до богаството на водните обитатели.
5. Креолската кухня
Креолската кухня е експлозия от различни вкусове, приканващи да ги опитате. Местната храна е основателна причина да посетите Сейшелите. Основните тукашни ястия са прясна скара от морски дарове, пилешко къри с кокос, папая Chutney, както и неповторимото къри от октопод!
6. Културното наследство на Сейшели
Архипелагът е населен с разнообразни етноси, обединени под името Сейшелоити. Сейшелите е изключителна комбинация от африкански, европейски и дори азиатски влияния. Местното изкуство, музика и архитектура са различни от онова, което ще намерите навсякъде по света. Островите са магнит за изследователите на различните видове култури и история.
7. Уникалната флора и фауна
Сейшелите са дом на уникални флора и фауна. Гигантските костенурки, Черният папагал, Райската мухоловка – някои от най-редките видове в света са избрали имено Сейшелите за свое местообитание.
8. Пешеходни маршрути
Тези от вас, които искат не просто да разгледат островите, но и да ги опознаят – трябва да подготвят туристически обувки. Само така ще имате възможност да преминете през различните пътеки, които предлагат местните маршрути. Има вероятност да се озовете в уединен залив в края на пътеката и да се насладите на прекрасна заслужена почивка на плажа под някоя палма.
9. Разнообразие от дейности
С толкова много предложения, почивката на Сейшелите може да бъде комбинация от пълен релакс и емоционално презареждане, но може и да комбинира и изпробва риболов от световна класа, Ziplining и парасейлинг. Тези, които искат да запечатат в снимки невероятната гледка от високо, могат да направят живописна обиколка с хеликоптер над островите.
10. Прекрасното време
Кога е подходящото време за посещение на Сейшелите? По всяко време! С целогодишно топло и меко време, Сейшелите са идеалната дестинация, независимо кога планирате да пътувате до там. Водата на Индийския океан е топла, идеална за плуване и за всякакви видове водни и подводни занимания.
Сейшелите са водеща дестинация поради разнообразието от острови, от които можете да избирате уединени плажове, културно наследство, прекрасна местна кухня и голям набор от различни дейности, съчетани с тропическо време през цялата година.
 
Трите основни острова на Сейшели

Остров Махе
Сейшелският архипелаг е съставен от вътрешни гранитни острови, външни коралови острови и атоли (коралови острови във формата на пръстен). Всички 115 острова, нанизани като перли в топлите, прозрачни води на Индийския океан, заедно превръщат това място в истински рай.
 
1-ви основен остров Махе
Махе е най-големият и населен остров на Сейшелите, търговски център и територия на столицата на Виктория. Тук са разположени международното летище, големите хотели и курорти, както и по-малките хотели, къщи за гости и заведения. В Махе се намира и най-високата планина на Сейшелите. Релефът на острова предлага на туристите приятно разнообразие от живописни плажове, планински гледки и буйни тропически гори. Махе е и културно-историческият център на страната, който може да се похвали с множество забележителности и атракции.
 
2-ри основен остров Праслин
Праслин, вторият по големина остров, е по-слабо населен и също предлага на туристите приятен престой. Тук се намира Вале де Мей, обект на ЮНЕСКО. Тази праисторическа гора непременно трябва да бъде видяна. Заобиколен от много сателитни острови, Праслин предлага удобна възможност за посещение на доста от тях с еднодневни екскурзии. Посоките ви могат да бъдат островите Кюриузе, Фелисита, Сестринските острови и  разбира се Ла Диг.
 
3-ти основен остров – Ла Диг
Ла диг е популярна дестинация поради уникалния си чар и зашеметяваща природа. Представя типичния островен начин на живот, какъвто е бил той винаги. Предпочитаният транспорт е велосипед или волска количка, но островът е достатъчно малък, за да се придвижите и пеша. Тук се намира световноизвестният плаж, Anse Source d'Argent, вълшебен пейзаж от скулптурни камъни – вероятно най-фотографираният плаж в света! На острова е и L'Union Estate. Тази кокосова плантация и мелница са живо свидетелство за живота на Сейшелите отпреди 200 години.
 
Атолите на Сейшелите
Освен 3-те основни острова в архипелага се намират още 112 по малки острова, които са също така очарователни със своите неповторими плажове.
Част от островите представляват луксозни частни курорти и са като малки райски оазиси сред океана, това са Bird, Cerf, Denis, Desroches, Round Island, Felicite, Fregate, North, Sainte Anne и Silhouette.
За приключенскии настроения пътешественик, другите необитаеми външни острови са атолите. Представляват коралови остови с пръстеновидна форма. А най-привлекателното в тях е непокътнатата им разкошна девствена природа. Някои от най-известните атоли са Poivre, Св. Йосиф, Amirantes Group, African Banks, Farquhar Group и емблематичният Aldabra. До тях може да се стигне с частен трансфер с яхта.
 
Република Сейшели
Столицата на Сейшелите е Виктория, причудлив град, разположен на главния остров Махе. Трите основни обитавани острова са Махе, Праслин и Ла Диг. Населението на Сейшелите е приблизително 96 000 души, повечето от които пребивават в Махе. В исторически план Сейшелите са се оформяли посредством европейски (френски и британски заселници), африкански (освободени африкански роби) и азиатски (индийски и китайски търговци) влияния. Животът е спокоен, цветното и богато културно наследство се споделя и ползва от цялото население.
Официалните езици са английски, френски и сейшелски-креолски. На главния остров основно използван език е английският, тези, които говорят френски също безпроблемно биха се разбирали с местните жители.
Основната религия е католическата, на основните острови има много църкви. Има също и няколко англикански и адвентистки църкви, както и джамии и индуистки храмове за малцинствата.
Часовата зона е UTC + 04: 00, а кодът за набиране на държава е +248 (номер).
 
Времето на Сейшелите
Сейшелите са извън циклоновия пояс и се радват на стабилно топло време, а опасните метеорологични аномалии са изключително редки. Температурите са постоянни и варират между 24 и 31 градуса по Целзий през цялата година (75 и 89 градуса по Фаренхайт).
Архипелагът е засегнат от две основни метеорологични системи - Югоизточните мусони и Северозападните мусони.
Северозападният мусон е в периода от декември до април
Като цяло това време на годината е по-влажно и горещо от останалите месеци, но все пак също толкова приятно за пътуване до Сейшелите.
Югоизточният мусон е в периода от май до ноември
През това време температурите като цяло са по-студени и има по-малко валежи. По правило северозападните части на който и да е от островите се радват на по-спокойни води, отколкото тези, засегнати от югоизточните ветрове. Препоръчват се хотели, разположени в северозападната част на острова през това време на годината.
Важно е да се знае, че по време на югоизточния мусон, океанът е доста бурен и е препоръчително да се ползват трансфери с вътрешен полет, ако човек страда от морска болест.
Югоизточният мусон понякога носи морски водорасли на някои плажове в Сейшелите, което невинаги се харесва от гостите на острова.
 
Валута и жизнен стандарт
Валутата в Сейшелските острови е „Сейшелските рупии (SCR)“.
Долар, евро, британски лири и южноафрикански ранд могат да се обменят в повечето валутни чейндж бюра и в големите банки на Сейшелите.
Повечето заведения приемат кредитни карти, като VISA и MasterCard са най-често срещаните. American Express и Diners Club се приемат в избрани хотели.
Ето пример за приблизителната цена на определени стоки в местните магазини:
Мляко: SCR 28 = 1,82 eur
Бутилирана вода: SCR 15 / 1000ml  - 1 eur
Хляб: SCR 20 на хляб – 1,30 eur
Безалкохолни напитки: SCR 17 / 500ml – 1,10 eur
Бира: SCR 28 / бутилка – 1,82 eur
Плод: SCR 60 Papaya – 3,90 eur
Кокос: SCR 40 – 2,60 eur
Банани: SCR20 – 1,30 eur
 
Как да се движите на Сейшелите?
Коли под наем: Цените за рента кар започват от Euro 40 на Махе и Праслин. Необходимо е валидно шофьорско свидетелство.
Коли под наем на Ла Диг: На Ла Диг няма коли под наем, островът е доста малък, за го обиколите можете да наемете велосипед или да ходите пеша.
С такси: Обособени места за таксита има на Махе и Праслин.
С ферибот: Местните фериботи се движат между Махе, Праслин и Ла Диг.
Частна лодка / яхта: На разположение са частни лодки и яхти, които могат да се наемат.
Air Seychelles предлага местни вътрешни полети до много от вътрешните острови по редовен график.
Полет със самолет / хеликоптер: Може да се наеме самолет или хеликоптер, ако желаете да стигнете до някой по-отдалечен остров.
 
Възможности за настаняване
От къщи за самообслужване на достъпни цени, от малки хотели до луксозни частни острови –  Сейшелите разполагат с множество възможности за настаняване, които да отговарят на всеки бюджет или желание.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Махе – София с включени летищни такси
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 7 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел
 • Медицинска застраховка с асистанс, с покритие 10 000 евро на ЗД” Евроинс”;

Цената не включва:

 • Допълнителни екскурзии
 • Екскурзоводско обслужване на английски език по време на програмата;
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума,
 • при отказ по здравословни и други причини, записани в общите условия по
 • застраховката.
 • PCR тест
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003271 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa