Вашата оценка
МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В МАРБЕЯ КОСТА ДЕЛ СОЛ 21.05.2020

МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ В МАРБЕЯ КОСТА ДЕЛ СОЛ 21.05.2020

6 дни / 5 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



6 дни / 5 нощувки - самолетна програма

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

5 нощувки на FB+ в Марбея с включена 1 екскурзия в Малага

ГИБРАЛТАР С ВКЛЮЧЕНА РАЗХОДКА В ТУНЕЛИТЕ ЗА ОТБРАНА И РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЕДИН ОТ НАЙ-ТИПИЧНИТЕ АНДАЛУСКИ ГРАДОВЕ – КАСАРЕС
 

1-ви ден            София – Малага
Излитане от летище София с директен полет на АК „България Ер”. Кацане на летище Малага. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване в хотел Pyr Marbella 3+* или подобен. Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден            Гранада
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Гранада (75 евро / 147 лева на възрастен; 58 евро / 113 лв дете до 11,99 год). 
Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в Гранада. Свободно време за самостоятелна разходка. В определен от екскурзовода час се стига с автобус до внушителния дворец Алхамбра. Посещават се “залата на двете сестри” и знаменития “двор на лъвовете”, които ни  пренасят в 14 – ти век, Двореца на Карл V и градините на Хенералифе  – лятната резиденция на древните назирски султани с много фонтани. Оттук се открива прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Свободно време в Гранада за сам.посещение на Катдралата или Кралската гробница на Католическите крале.Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). Отпътуване от Гранада. Връщане в хотела. 
В цената е вкл.:преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Алхамбра.
                          
3-ти ден             Гибралтар с включено посещение и разходка в тунелите и Касарес
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание допълнителна екскурзия до Гибралтар и Касарес (65 евро / 127 лева на турист; 53 евро / 104 лв дете до 11,99 год).
Гибралтар е независима територия на Обединеното Кралство - мечтана земя от всички империи в историята, поради стратегическото си положение и възможността да контролира единствения вход за Средиземноморието.  След пристигането в Гибралтар-среща с местен екскурзовод, след която ще можете да се възхитите на прекрасната гледка на  Гибралтарския Проток, а при хубаво време и на Мароко. Посещение на Пещерата Сан Мигел с вкл.входен билет, където могат да се  видят известните маймуни берберски макак, произхождащи от Северна Африка.
НОВО! – РАЗХОДКА ИЗ ТУНЕЛИТЕ ЗА ОТБРАНА НА ГИБРАЛТАР!!!
След като Испания губи Гибралтар от англичаните през 1704 г., през този период в XVIII век, испанците се опитват три пъти да си върнат Гиралтар, но без успех. Веднъж през 1704 г. и втори път през 1727 г. Последният, трети опит, е през 1779 г., когато обсаждат Гибралтар за 4 години. Чак през 1783 г. се вдига обсадата.  На  12.04.1779 г. Карлос III, крал на Испания, сключва договор с французите, т. нар. „Договор при Аранхуес“  (Аранхуес е град в Испания, който се намира близо до Мадрид), по силата на който силите на Испания и Франция се обединяват срещу Великобритания.  С помощта на Франция, испанците се опит да си върнат Гибралтар и Менорка. По този повод, след като се обсажда Гибрлатар, се създават тези тунели, от където се е осъществявала защитата. Ще направим пешеходна разходка в част от тези тунели, които са общо дълги 54 км., а в днешно време е пресъздадена и самата защита на Гибралтар. Тук ще разберете по-подробно за този интересен и повратен момент в историята на отношенията между Испания и Великобритания. Свободно време за  пазаруване и обяд.
НОВО! ПОСЕЩЕНИЕ НА КАСАРЕС!
Отпътуване за един от най-красивите градове в Испания – Касарес. Град Касарес е типично андалуско селище със снежнобели къщи, разпръснати по хълмовете, тесни криволичещи улички и прекрасни саксии с цветя, украсяващи балконите. Разположен само на 14 километра от морския бряг, Касарес изненадва своите посетители с автентичния си и красиво облик. Заради живописния си външен вид, напомнящ за красива пощенска картичка, историческата стойност и типичната андалуска атмосфера, Касарес получава статут на исторически и художествен комплекс през 1978 г.
Връщане в хотела.
В цената е вкл.: преводач и водач на български език, транспорт, вход за пещерата Сан Мигел, вход за тунелите.
 
4-ти ден             Севиля
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Севиля (65 евро / 127 лева на възрастен; 50 евро / 98 лв дете до 11,99 год).
Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в четвъртия по големина град в Испания и столица на област Андалусия – Севиля, разположен край бреговете на река Гуадалкивир. Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Баркета, Булеварда на палмите, Испанския площад, паркът Мария Луиза. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала с прочутата камбанария Хиралда, свободно време при двореца Алказар на Испанския площад с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за обяд в типичен испански ресторант с традиционна кухня (по желание). Отпътуване от Севиля. Връщане в хотела.
В цената е вкл.: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Севиля.
                          
5-ти ден             Кордоба      
Закуска. Свободно време. Обяд. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Кордоба (67 евро / 131 лева на възрастен; 53 евро / 104 лв дете до 11,99 год).
Кордоба е място, където съжителстват мюсюлманска, еврейска и християнска култури. Градът е     известен с архитектурата си от времето, когато е бил столица на Кордовския халифат и е заемал почти целия Иберийски полуостров.
Сутринта - отпътуване от хотела. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. След пристигане в града – среща с местен екскурзовод, който Ви придружава по време на обиколката.  Посещение на старата част на града, включена в световното наследство на ЮНЕСКО, известната джамия Мескита, превърната по-късно в катедрала - едно невероятно съчетание на стилове и религии. Разходката продължава с разглеждане на Зоко, еврейския квартал, римския мост над р. Гуадалкивир. Свободно време за обяд (по желание). Връщане в хотела.
В цената е вкл.: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Кордоба.
 
6-ти ден             Малага – София
Закуска. Свободно време. Обяд. Напускане на хотела. Трансфер до Малага. Панорамна обиколка на града, разглеждане отвън крепостта Гибралфаро, Катедралата и Къщата на Пикасо.  Свободно време в Стария град. Трансфер до летище Малага. Обратен полет до София.
 

Тръгване от:

  • София - Малага - София
Хотел Pyr Marbella 3+* / //www.hotelpyr.com/en-gb
Местоположение: хотелът се намира на 5 минути пеша от плажа, в центъра на Пуерто Банус, Марбея, в непосредствена близост до световно известното пристанище Пуерто Банус
Услуги в хотела: ресторант,бар, рецепция – 24 часа, градина, тераса, стая за съхранение на багаж, външен басейн, детски басейн, тенис на маса, чадъри и шезлонзи на басейна,наем на автомобили, безжичен интернет – безплатен в целия хотел.
В стаите: климатик, кухненски бокс, хладилник, LCD телевизор, сейф, сешоар, ютия, кът за сядане . Трети турист се настанява на нормално легло.
 
MАЙ 2020 На човек в двойна стая Единична стая Трети възрастен в двойна стая 1во и 2ро дете (до 11,99 год) в стая с двама възрастни
21.05 – 26.05.2020 520 € / 1017 лв 650 € / 1272 лв 490 € / 959 лв 475 € / 929 лв
 

Хотелът дава възможност за настаняване на  двама възрастни и две деца на нормални легла в 1 стая. Този тип настаняване се предоставя при запитване.

Забележка:
Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България
Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно.
Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат  предоставени седмица преди отпътуване.
Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България до 30 дни преди отпътуване!
При заявяване на доп. екскурзии обядът за съответния ден се предоставя като сух пакет.
Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпаният
Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 25 човека. При несъбран минимум брой, ТО предлага вариант за споделена екскурзия на различни езици и опция за български екскурзовод при мин. 15 човека. При провеждане на регулярна (споделена) екскурзия, Гибралтар се провежда без тунелите за отбрана и Касарес;
 
Часове на полетите:
София – Малага 18:05 21:00
Малага – София 21:30 – 02:00+1
Часовете на полетите подлежат на препотвърждение до една седмица преди отпътуване!
 
Условие за записване: Без възрастови ограничения

Минимален брой за осъществяване на програмата – 30 човека

Срок за уведомление за несъбран минимум: 30 дни преди заминаване

Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации! За пътуването до Танжер е необходим задграничен паспорт!

Начин на плащане:
1. Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Вид използвани транспортни средства по програмата:
Самолет
Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
Ферибот (При допълнителната екскурзия до Танжер, Мароко)
 
„Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашите офиси

Цената включва:

  • Самолетен билет с редовен полет на България Ер: София – Малага – София с
  • включени летищни такси;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • 5 нощувки на база FB+ пълен пансион /закуска, обяд и вечеря/ и ¼ л вода и ¼ л вино
  • на човек по време на храненията в хотел Pyr Marbella 3+* или подобен;
  • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод;
  • Обслужване на български език по време на престоя в Коста дел Сол;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД
  • Евроинс;

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България;
  • Лични разходи;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД Евроинс;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa