Вашата оценка
ГРУПОВА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ - 19.02, 20.03.2020

ГРУПОВА ПОЧИВКА НА ОСТРОВ МАВРИЦИЙ - 19.02, 20.03.2020

10 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



10 дни / 7 нощувки

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН: София - Истанбул - остров Мавриций
Заминаване в 21:40 ч. от София през Истанбул за остров Мавриций. Пристигане на острова на следващия ден в 12:45 ч. Посрещане от представител на фирмата – партньор с гирлянди от цветя. Трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване, свободно време, вечеря и нощувка.
 
ТРЕТИ ДЕН – ОСМИ ДЕН: остров Мавриций
Закуска. Свободно времe за плаж или екскурзии по желание. Вечеря и нощувка.
 
ДЕВЕТИ ДЕН - ДЕСЕТИ ДЕН: остров Мавриций – Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет в 20:05 ч. за Истанбул.  Последващ полет в 08:35 ч. на следващия ден за София. Пристигане на летище София в 08:55 ч.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
*Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.
МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 10 ЧОВЕКА
- Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 12 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
- 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
- 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
- 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ
- валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната;
- подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ
- депозит в размер на 50%;
- пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване;
- плащанията се извършват в офисите на туроператора или по банка.
 
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
Екскурзия на север – 190 лв. на човек
Тръгване от хотела в 9:00ч.

Посещение на Крепостта Аделаида.Наречена на името на кралица Аделаида, крепостта е била построена между 1834г. и 1840г., под ръководството на Уилям IV. На 240 фута над морското равнище,Крепостта Аделаида, известна също като "La Citadelle" изпълнява стратегическата си цел да охранява пристанището от вражески атаки. Минавайки през Китайският град спираме над Caudan Waterfront порт,където има възможност снимки на Новия град Порт-Луи и пазаруване. След това се пътува с автобус за около 45 минути , за да се посети музея на захарната фабрика. Следва и път с автобус за около 45 минути , за посещението на музея на захарната тръстика. Той показва всички периоди от преди 300 години, когато за първи път захарната тръстика е пренесена от холандците и всички стъпки в една фабрика, които водят до направата на захар. След посещението, на изхода клиентите могат да си купят ром или сувенири . Гостите имат възможност за обяд в ресторант за морски дарове.

В края се посещава Ботаническата градина на Pamplemousse (грейпфрутите).
Екскурзията включва екскурзовод на английски език.
Цената  включва: входна такса за ботаническата градина.

Екскурзия на юг – 210 лв. на човек
Двучасова обиколка на града. Клиентите могат да си купят сувенири.
Включва: свещеното езеро, каньон, водопад + 7 COULOURED EARTH, трансфери.
Екскурзията включва екскурзовод на английски или руски език.
Природен парк „Касела“ - 170лв. на човек

Доплащане за разходка с лъвове (1 час) – 235 лв./ човек
Игра с малки лъвове – 66 лв.
Паркът е разположен на 25 хектара и притежаващ близо 90 птичарници, в които живеят около 1500 птици, срещат се също различни видове бозайници, а също така е построена и зоологическа ферма, разположена сред тропическите растения. Цената включва трансфери, входна такса и един час сафари обиколка с открити мини автобуси - животни : жирафи, хипопотами; гледка, посещение на парка за птици и 20 мин. 4 D кино. Не включва екскурзовод.
Разходката с лъв включва едночасов преход из тропическите гори сред лъвове. Животните са дресирани. Позволено е да ги галите и да се снимате с тях. През цялото време с вас се движат и дресьорите.

Пътят на чая – 225 лв. на човек
Разкрийте пътя на чая и се потопете в традиционната страна на Мавриций. В чаената фабрика на Боис Чери, където бихте могли да наблюдавате процеса на преработка на чая, както и да научите всички тайни за чая, като посетите музея на чая. Организирано е дегустиране на чай, като за фон пред вас ще се открие изумителен изглед към панорамните гледки на южната част на острова.
По пътя към южния бряг ще спрем в Грис Грис, откъдето прекрасно се вижда върха на скалата, а последната ни спирка е La Reserve des Mascareignes, където се срещат хиляди нилски крокодили, близо 300 гигантски костенурки и колекция от около 20 000 вида насекоми, включително и пеперуди.
Плуване с делфини, гмуркане и обяд на остров L’ile aux Benitiers – 325 лв.

Екскурзията продължава от 7:30ч. до 14:30ч.
След като поплувате с делфините, ще се насладите на пикник на остров Benitiers. Това е парченце от Рая, което се намира на изток от главния остров. Мястото е кръстено така, защото в близост има скално образувание с форма на мидена черупка. Обядът включва барбекю с пиле и риба, хляб, салати, алкохол и безалкохолни напитки.
Целодневен круиз на катамаран до L’ile aux Benitiers – 265 лв. на човек
Пътуването започва от източния бряг, като ще достигнем до залива Тамарин, където подскачащите делфинчета често могат да бъдат видяни сутринта. Тези делфини , носещи името „дългоклюна стенела“ са изключително рядък вид, а тяхната особеност е да се въртят около себе си, докато изскачат от водата. След като приключим с наблюдаването на тези специални животни, круизът продължава към Морне и фантастичната му тюркоазена лагуна. Ще имате възможност да се гмуркате и да се сблъскате отблизо с невероятния морски живот на лагуната, докато екипажът приготвя за вас вкусното барбекю за обяд. Можете спокойно да се отпуснете и да се насладите на слънцето и уникалната природа, докато корабчето плава обратно към Черната река.

Целодневен круиз на катамаран до L‘ile aux Cerfs – 265 лв. на човек
Поглезете се с един вълнуващ ден, който ще бъде връхната точка на вашата почивка. Изберете този круиз с катамаран, който стартира от Trou d’Eau Douce и минава покрай източното крайбрежие към Ile aux Cerfs, известен като най-красивият плаж и истинска перла в пейзажите на Мавриций. Катамарана ще ви отведе до водопада Grande Riviere Sud Est, където чрез трансфер, ще бъдете закарани до устието на реката и ще имате възможност да си направите снимки. След това, круизът ще направи почивка на лагуната, където ще можете да се гмуркате с шнорхел и да се насладите на изобилния подводен свят (съоръженията, необходими за гмуркането са на разположение на борда).
След това вълнуващо преживяване, екипажът ще опъне платната към уникалния остров Ile aux Cerfs, с легендарната си пясъчна плитчина. По пътя към острова, екипажът ще приготви за вас вкусно барбекю за обяд, който ще се сервира при пристигането на острова, като също така ще ви бъде сервирано и ароматно вино, а всички напитки са неограничени по време на престоя ви там. След това ще имате свободно време да посетите острова и да се насладите на чисто белите му плажове.
Следобед, катамаранът ще отплава обратно към Trou d’Eau Douce, като ще имате трансфер то избрания от вас хотел.
 
 
ЗАБЕЛЕЖКИ:
  • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
  • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
  • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
  • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мавриций е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
  • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
  • Местна валута: мавританска рупия
 
Вид използвани транспортни средства по програмата:
  • Самолет
  • Автобус
 
„Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашите офиси.
 

Цената включва:

  • Самолетен билет – София – Истанбул - о-в Мавриций – Истанбул - София на авиокомпания TK с включен 1 бр. регистриран багаж до 23 кг и 1 бр. ръчен багаж с размери до 55х35х25 см и до 8 кг;
  • 7 нощувки на съответната база изхранване в хотел по избор;
  • Обслужване от представител на фирмата – партньор на място;
  • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро на ЗД Евроинс
  • Трансфер летище - хотел – летище

Цената не включва:

  • Лични разходи
  • Допълнителни екскурзии
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa