Вашата оценка
ПОЧИВКА В КЕНИЯ 2020

ПОЧИВКА В КЕНИЯ 2020

10 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



10 дни / 7 нощувки

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

ПОЧИВКА В КЕНИЯ 

10 дни / 7 нощувки
Маршрут: София – Рим ( Фиомичино)– Момбаса (Кения)– Рим ( Фиомичино) – София
 
Дата на отпътуване: Всяка сряда от Рим
 Цена от 1 220 евро
 
ДЕН 1 вторник (по избор)
Отпътуване от София по маршрут София – Рим. Кацане в Рим. Нощувка. 

ДЕН 2 сряда
За дати до 25.03 Полет в 22.30 ч. по маршрут Рим – Момбаса ( с АК Neos Air)
За дати от 23.07 Полет в 21.00 ч. по маршрут Рим – Момбаса с прекачване в Занзибар. (Blue Panorama). 

ДЕН 3 четвъртък
За дати до 25.03: Пристигане в Момбаса в 07.55 ч.
За дати от 23.07: Пристигане в Момбаса в 08.05 ч.
 Посрещане на летище от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотел Eden Village Watamu 3*
Настаняване, свободно време. Вечеря. Нощувка.
Ватаму е малко градче, разположено на около 105 километра северно от Момбаса и на около 15 километра южно от Малинди на брега на Индийския океан. Намира се между Синята лагуна и залива Ватаму. Бреговата линия в района включва бели пясъчни плажове и коралови образувания, разположени в различни заливи и плажове: плаж Garoda, Turtle Bay, залива Blue Lagoon, залив Watamu, плаж Jacaranda. Те са защитени и са част от Националния парк Watamu Marine. Морският парк се счита за едно от най-добрите места за гмуркане край бреговете на Източна Африка. Той също така е класиран като третия най-добър плаж в Африка за кристално чистата си вода и сребърни пясъчни плажове. 
Полудневна екскурзия на град Малинди с обиколка на стария и новия град. ( ~ 25 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Връщане в хотела около 18 ч. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 4 петък
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия до Марафа: Отпътуване от хотела в 14:30 ч. Пристигане в каньона след около 45 мин. (~ 55 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Каньонът Марафа е по-известен с наименованието си „Кухнята на ада”. В продължение на хилядолетия, най-талантливият архитект – природата – е превръщала мястото в спектакъл от величествени образувания. За местните каньонът е „мястото, което се руши само”. Туристите го определят като място с необиктовени форми. Образуванията менят цветовете си в зависимост от слънчевата светлина, която пада върху тях. Цветовете и формите са най-величествени при залез слънце.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 5 събота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Синьо сафари“ в морския национален парк „Ватаму“.(~ 70 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Отпътуване за курорта Ватаму в 9 ч.
На територията на Морския национален парк Ватаму е разположен едноименният курорт. Плажовете тук са обгърнати от т. нар. мангрови гори – съвкупност от растения и храсти, които се разполагат в крайбрежни области, но на местата, защитени от големи вълни. Мангровите гори на Ватаму приютяват удивително разнообразие от животински видове.
Приключението започва със стъпването върху лодка с прозрачно дъно – най-вълнуващото средство за придвижване из мангровите паркове. Маршрутът прилича на „килим“ от птичи пера, застлан от повече от 100 вида птици, които гнездят тук. Срещата с фламинга е гарантирана, при повече късмет може да се види и бяла чапла. Обиколката завършва с акостиране на Южния остров за обяд с омари, скариди, риба на грил и кокосов ориз. 
Програмата продължава с възможност за шнорхелинг в Морската градина. Онези, които не желаят да се гмуркат могат да наблюдават подводното разнообразие през дъното на лодката.
Местните коралови рифове са само на 300 метра от брега и са едни от най-красивите в света. Образуват се от интензивното слънчево греене в продължение на стотици години и на дълбочина не по-голяма от 40 метра. Кораловите колонии тук са формирани от повече от 150 вида корали, видовете риби са над 500. Мастодонтите по тези водни земи са октоподи, баракуди, скатове, акули и китове.
Връщане в хотела около 15:30 ч. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6 неделя
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.  

ДЕН 7 понеделник
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 8 вторник
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 9 сряда
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка. 

ДЕН 10 четвъртък
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Момбаса. Директен полет Момбаса – Рим в 12.55 ч. (Neos Air). Кацане в Рим в 18.40 ч. 

Ден 11 петък
Полет Рим ( Фиомичино) - л-ще София. 
*Туроператорът може да предложи билет за полета София – Рим – София по желание на клиента!

Необходими документи за виза за Кения:
  • Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
  • Поне 3 свободни страници в паспорта;
  • Форма 22 – попълва се на летището в Кения;
 
Необходими документи и медицински изисквания при записване:
  • Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването;
  • Няма задължителни ваксинации, има препоръчителни: срещу малария и жълта треска;
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Лек автомобил/автобус
 
Забележки:
  • Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването! Програмата е гарантирана!
  • Цените за допълнителните екскурзии са ориентировъчни и подлежат на препотвърждение. Екскурзиите се заявяват и заплащат на място в Кения.
  •  Часовете на полетите подлежат на препотвъждение
  • Считано от 28.08.2017г.,  е забранено внасянето на всякакъв тип найлонови торбички и други материали от найлон. Възможна е да се наложи парична глоба при пристигане на летището в Кения
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Начин на плащане:

1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Описание на хотел Eden Village Watamu Beach 3*:
Недалеч от Малинди, в малкото селце Джакаранда, Eden Village Watamu Beach се издига на омайно място, заобиколен от девствена природа и красив бериерен риф. Хотелът се намира директно на самия бял пясъчен плаж, дълъг 15 км. Стаите са удобни и обзаведени в местен стил.Разполага с: Основен ресторант в близост до плажа(там се  сервират закуската,обяда и вечерята), предлагащ италианска и интернационална кухня, а-ла-карт ресторант срещу допълнително заплащане, с изглед към океана със специализирани рибни специалитети, басейн и игрище за плажен волейбол, аниматори.

SOFT ALL INCLUSIVE включва:
Закуска на бюфет, обяд и вечеря. Коктейл за „добре дошли“, вода, безалкохолни напитки, местни вино и бира, кафе американо по време на храненията, следобедна закуска с включен чай, пица, палачинки и плодове.
 
Момбаса е вторият по големина град на Кения и най-голямо пристанище на Източна Африка. На входа на града откъм пристанището са разположени „Бивните на Момбаса“ – скулптура от слонски бивни във формата на буквата „М“. Символът, открит през 1952 г. в чест на кралица  Елизабет II, която дошла тук на сафари, днес е любимо място за градско африканско селфи. Кения е британски протекторат, а после и британска колония до 1963 г., когато извоюва своята независимост. До 1906 г. Момбаса е бил столица, а във времената на Великите георграфски открития – един от най-богатите градове на цяла Африка. Градът е уникално разположен на остров, свързан със сушата посредством изкуствени протоци. Днес се разраства в континенталната си част, но историческият му център се намира на острова. Част от гостоприемния чар на стария град са многобройните магазинчета за сувенири, които предлагат продукцията на тукашните занаяти – кожени изделия, кошници, всевъзможни фигурки от камък и дърво. Предпочитани покупки са масайските сандали, парче от традиционния за масаите червен кариран плат или мачете – масайски нож. Туристите могат да прекарат еднакво добре времето си както в града на брега на Индийския океан, така и на плажовете, които експертите в туристическия бранш определят като едни от най-добрите в света.

Цената включва:

  • Самолетен билет Рим - Момбаса - Рим с включени летищни такси;
  • 7 нощувки в хотел Eden Village Watamu 3* или подобен във Ватаму на база SOFT ALL
  • INCLUSIVE;
  • Трансфер летище - хотел - летище в Кения;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на човек със ЗД „Евроинс”;
  • Посрещане на място от представител на фирмата партньор на английски език;

Цената не включва:

  • Виза за Кения – 50 $ на човек, заплаща се на място (летище Момбаса) - при промяна,
  • ТО ще усведоми своевременно. желателно е да се плати с карта - дебитна или
  • кредитна, в краен случай с банкнота от 50 долара на цяло след 2006 г.
  • Exit fee - 50 $ на човек, заплаща се на място (летище Момбаса) само за полети на Blu
  • Panorama - при промяна, ТО ще усведоми своевременно;
  • Самолетен билет София – Рим – София;
  • Горивна такса
  • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
  • Допълнителни екскурзии в Кения;
  • Бакшиши за шофьори и екскурзоводи
  • Лични разходи;
  • Застраховка „Отмяна на пътуване“
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa