Вашата оценка
НОВА ГОДИНА В ЕГИПЕТ 2021, Шарм ел Шейх с полет от София на 28.12 - 6 нощувки

НОВА ГОДИНА В ЕГИПЕТ 2021, Шарм ел Шейх с полет от София на 28.12 - 6 нощувки

7 дни / 6 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

Важно: Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок след предоставяне на оферта и избор на хотел.

Описание

ПРОГРАМА:
 

Ден 1 /28.12/

Директен чартърен полет от София/Терминал 1 – Шарм ел Шейх. Посрещане и трансфер до избрания хотел. Свободно време. Нощувка.

 

Ден 2 - 3 /29.12 – 30.12/

Закуска. Свободно време или възможност да се впуснете в опознаване на местните забележителности с разнообразие от допълнителни екскурзиии (резерварат се и се заплащат на място в Египет):


Планината на Моисей и Манастира „Св. Екатерина”

Изкачване на светата планина, посрещане на изгрева, когато според легендата става опрощаване на човешките грехове. Според преданието, на върха на тази планина, Моисей е получил скрижалите и десетте Божии заповеди. Екскурзията завършва с посещение на уникалното светилище - древният манастир "Св. Екатерина ". В библиотеката на манастира се пазят 3300 ръкописа на 11 езика – много, от които са украсени с позлата и ярки цветове . Синайската колекция разполага с ръкописи, датиращи още от VI век, и съдържа предимно преписи на Свещеното Писание, църковни слова и богослужебни текстове, но включва също и древногръцки произведения и няколко медицински текста с билкови лекове за различни страдания. Смята се, че по стойност колекцията отстъпва единствено на съкровищницата на Ватикана. Връщане в хотела.


Петра, Йордания - столица на набатеите

Разположена е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. През 1985 г. Петра е включена Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията е целодневна, предлага се със самолет или с ферибот. Връщане в хотела.


Национален парк Рас Мохамед

Посещение на един от най-известните подводни резервати с разноцветни корали и голямо разнообразие от риби. Ще се запознаете отблизо с естествената водна среда на едни от най-атрактивните морски обитатели. Екскурзията се предлага с катер и автобус. Връщане в хотела.

 

Йерусалим

Ще имате възможност да посетите вечните исторически забележителности като: Маслиновата гора в Гетсиманската градина, от където се открива прекрасна гледка към Стария град и Купола на скалата; Стената на плача - най-почитаната и свята част на града е еврпейската, където могат да се видят много поклонници; Виа Долороса – скръбният път, пътят на страданието, последният земен път на Христос към Голгота. Виа Долороса днес е една малка тясна уличка в стария Йерусалим, по която е минал с кръстния си товар Иисус Христос към мястото на разпятието; Витлеем - посещение на една от най-старите църкви в света, построена на мястото на раждането на Христос, почитана като светилище на последователите на християнството и исляма. Връщане в хотела.

 

Ден 4 /31.12/

Закуска в хотела. Свободно време. Новогодишна празнична вечеря (срещу доплащане). Нощувка.

 

Ден 5 - 6 /01.01 – 02.01/

Закуска. Свободно време или по желание допълнителна екскурзия. Нощувка.

 

Ден 7 /03.01/

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите по обяд. Свободно време и трансфер до летището за чартърния полет Шарм ел Шейх – София.

Важно! Програмата и изпълнението ѝ са примерни. Всички екскурзии се заявяват и заплащат на място при пристигане в Шарм ел Шейх.

Полетно разписание в местни времена26.12 - 03.01:

Очаквайте скоро!

Няма часова разлика между България иЕгипет.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:

авиокомпания ALK Airlines („АЛК“ АД)

седалище и адрес: Булевард „Шипченски Проход” 63, София 1574, България

номер на лиценз: BG 1008 – 13

тип самолет: MD – 82

*Възможна е промяна на типа самолет!


Цените са валидни за български граждани. Цените за чужди граждани, както и цени при пътуване на бебета до 2 години се предоставят след запитване за конкретна дата на пътуване, хотел и тип настаняване.

Внимание! Превозването на специално оборудване за екстремни спортове като сърфинг, кайт-сърфинг, гмуркане и други се организира само по запитване и след предварително подадена информация към туроператора.

Важно: Поради динамиката на ценообразуването, моля да имате предвид, че цените по стандартни и ранни записвания могат да бъдат прекратени или променени преди посочения срок на действие на офертата. За това препоръчваме резервация във възможно най-кратък срок (24 часа) след предоставяне на оферта и избор на хотел.

Важно! На територията на Египет е забранено внасянето и използването на безпилотни модели на летящи технически устройства, като дронове, хеликоптери и самолети с дистанционно управление. Моля, да имате предвид, че такова оборудване ще бъде конфискувано и употребата му подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест!

 

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

1. Плащания:
- депозит при записване в размер на 30% на човек от общата цена на всички услуги, включени в договора за туристически пакет;
-доплащане до 22 дни преди датата на пътуване.

2. Необходими данни: трите имена на латиница по международен паспорт и ЕГН на всички пътуващи, номер на международен паспорт и датата му на валидност/издаване (международният паспорт трябва да е валиден минимум 6 месеца след датата на отпътуване от Египет);

3. Анулационни срокове:
3.1.  Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.
3.2. След този срок, потребителят може да анулира договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати неустойка в размери, както следва:
    3.2.1 Ако анулацията е направена след изтичане на срока упоменат в т. 3.1. и до 50 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 25 евро;
    3.2.2. Ако направената анулация е от 49 до 22 дни преди датата на отпътуване неустойката е в размер на 30 % от общата цена за бъдещата дата за пътуване;

 

**УТОЧНЕНИЕ: Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 360 долара на тон; Шарм ел Шейх: 350 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.

Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

 

 

*Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100. Срок за уведомление за ненабран мин. брой участници: до 20 дни преди датата на отпътуване.

*Промоционалните цени за ранни записвания, ако има такива, са валидни при определени условия, които са описани в съответните ценови оферти. Когато валидността е от тип до определен брой дни до полета, важи следното: последният ден на валидност + съответния брой дни по офертата трябва да включва деня преди полета, а не самия ден на полет ! Промоцията за ранни записвания за отделни хотели може да бъде прекратена и преди посочения срок на действие в случай на изчерпване на предвидения за продажба по ранни записвания брой стаи в тези хотели.

 

*Медицинската застраховка е сключена в ''Групама Застраховане'' ЕАД /асистираща компания: EUROCROSS ASSISTANCE/ или Мондиал Асистанс.

В случай на заболяване или злополука по време на Вашето пътуване и в случай, че се нуждаете от незабавна лекарска помощ, моля следвайте указанията, които ще намерите приложени в документите във Вашия травелпак - общите условия на застраховката и изключенията по основните и допълнителни покрития се предоставят заедно с останалите документи за пътуването. Ако застрахователя не бъде своевременно уведомен, то същия има право да откаже да покрие разходите за евентуално лечение.

*При пътуване към Арабска република Египет е необходимо да притежавате задграничен паспорт, с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Визи с цел туризъм и престой до 30 дни се купуват и получават на ГКПП на международните летища – стикерите са продават в банкови офиси, намиращи се в транзитната зона преди паспортния контрол. Цената на визовия стикер, закупен на ГКПП, е 25 щатски долара, като заплащането на същия може да бъде осъществено с кредитна карта или в брой в твърда валута. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

*При пътуване от България за Египет не са необходими имунизации и на границата не се изисква имунизационна книжка.

Цената включва:

  • Самолетни билети София – Шарм ел Шейх - София с чартърен полет (вкл. кетъринг по време на полета);
  • 15 кг. чекиран багаж и една бройка ръчен багаж с тегло до 5 кг;
  • Пътнически и летищни такси (които са в размер на 95 евро на човек към 29.06.2020);
  • 6 нощувки на съответния пансион в избрания хотел;
  • Трансфери летище - хотел - летище;
  • Представител на туроператора с български или английски/руски език за престоя;
  • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро (с Assistance).

Цената не включва:

  • Екскурзии по желание (закупуват се на място след пристигане в Шарм ел Шейх);
  • Новогодишна вечеря в хотела – срещу заплащане, задължителна за някои хотели;
  • Задължително се заплащаевентуална горивна такса**;
  • Виза – 25 $ (заплаща се и се получава на място след пристигане, единстевно ако ще се напуска територията на Синайския полуостров);
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица от 65 до 75 г: 4,5 евро/9 лева за7 дни; за лица от 75 до 80 г: 13,5 евро / 27 лева за 8 дни;
  • Застраховка "Отмяна на пътуване" - доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора, съгласно условията на ''Групама Застраховане'' ЕАД".
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa