7-ДНЕВЕН КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ ОСТРОВА И ТУРЦИЯ - 2021

7-ДНЕВЕН КРУИЗ 5 ГРЪЦКИ ОСТРОВА И ТУРЦИЯ - 2021

9 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Кораб

Цена от: 1425 лв

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Програма
1 ДЕН /Петък/: Отпътуване от София в 23:30 часа от стадион „Васил Левски“. Нощен преход до Пирея – главното пристанище на Гърция.
2 ДЕН /Събота/: Чекиране и настаняване на борда на круизния кораб Celestyal Experience. В 18:00 корабът отплава. Вечеря и нощувка на борда.
3 ДЕН /Неделя/:  В 8:00 ч. Корабът акостира в Кушадасъ. Престой до 19:00 ч. и възможност за допълнителна екскурзия до гр. Ефес – включено в цената. *По желание може да се възползвате от екскурзия Ефес с къщата на Дева Мария (заплаща се допълнително). Вечеря и нощувка на борда.
4 ДЕН /Понеделник/: В 8:00 ч. Корабът акoстира на о-в Родос. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия до Акропола в Линдос и Цитаделата на рицарите  – включена в цената. Отплаване в 18:00 ч. Вечеря и нощувка на борда.
5 ДЕН /Вторник/: В 08:00 ч. Корабът акoстира на най-големия гръцки о-в Крит, в курорта Агиос Николаос. Свободно време  или  *възможност за допълнителни екскурзии. Отплаване в 20:00 ч. Вечеря и нощувка на борда.
6 ДЕН: /Сряда/: В 07:00 ч. Корабът акостира на о-в Санторини.  Свободно време или *възможност за допълнителни екскурзии. Вечеря на борда и  нощувка. В 02:30 корабът отплава към о-в Милос.
7 ДЕН: /Четвърнък/: В 08:30 ч. корабът акостира на  о-в Милос. Островът е известен с най-прекрасните плажове на Цикладите.* Възможност за допълнителни екскурзии.  В 13:30 ч. отплаване. В 19:00 ч. корабът акостира на о-в Миконос. Свободно време. Вечеря и нощувка на борда на кораба.
8 ДЕН: /Петък/: Свободно време на о-в Миконос или *възможност за допълнителни екскурзии. В 19:00 ч. отплаване. Вечеря и нощувка на борда на кораба.
9 ДЕН: /Събота/: Корабът акостира на пристанище Пирея в 09:00 часа. Отпътуване за София с автобус. Пристигане вечерта.

Програмата не е подходяща за хора с увреждания, трудноподвижни и подобни съпътстващи заболявания!


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
КУШАДАСЪ, ТУРЦИЯ
 • Ефес и къщата на Дева Мария – полудневна, времетраене 4 ½ часа – KUS 01
Един от най-големите музеи на открито в света, древният град Ефес е дом на впечатляващи архитектурни съкровища от гръцкия, римския и елинистичния период. В близост до него се намира къщата на Дева Мария – важно място за поклонение, където тя е прекарала последните няколко години от живота си. Следва разглежадане на древния град Ефес с уникалните му рекливки като библиотеката на Целзий, Одеонът, мраморните улици, баните, Големият театър, Магнезийската порта и др. Свободно време за сувенири и по пътя обратно за Кушадасъ се спира в магазин за кожени изделия.
Цена: Възрастен: 74 евро / 145.00 лв. / и дете до 10.99 г.: 55 евро / 108.00 лв. /
 
 КРИТ
 • Минойския дворец на Кносос – Първата европейска цивилизация AGH-06 – полудневна. Цена: 74 евро / 145 лв. / за възрастен и 55 евро / 108 лв. за дете до 10.99 г. 
 • Възхитителен ден на Крит – посещение на залива Елунда и традиционното селище Крица AGH 02 – полудневна. Включено е и посещение на ферма за маслини, дегустация на ракия и типични критски мезета и фолклорна програма с музика и танци. Цена: 74 евро / 145 лв. / за възрастен и 55 евро / 108 лв. за дете до 10.99 г. 
 • Завилът Елунда и крепостта Спиналонга AGH-03 – полудневна.
Тук се намират едни от най-красивите плажове на Крит с кристално чисти води. Посещение на крепостта Спиналонга - бивш венециански бастион и до 1957 г. колония на прокажени.
 • Наблизо има малък залив, където можете да плувате в тюркоазените води и да се насладите на плажно барбекю. Цена: 67 евро / 131 лв. / за възрастен и 44 евро / 86 лв. за дете до 10.99 г.
САНТОРИНИ
 • Есенцията на Санторини  SAN -06– полудневна (около 6 часа).  Турът започва от  църквата Панагия Епископи в Гония, продължва към югоизточния бряг до морския курорт Камари. Свободно време и посещение на най-живописното градче на острова – Ия. Дегустация на вино и възможност на плаж в Периса. Последната спира е в столицата на о-ва – Фира. Цена: 85 евро / 167 лв. / за възрастен и 60 евро / 118 лв. за дете до 10.99 г.
 • Круиз около островите на Санторини и вулкана SAN-02 – полудневна. Цена: 69 евро / 135 лв. / за възрастен и 42 евро / 82 лв. за дете до 10.99 г.
 • Трансфер до Ия SAN-01 – полудневна. Цена: 74 евро / 145 лв. / за възрастен и 55 евро / 108 лв. за дете до 10.99 г.
 • Разкопките при селището Акротири SAN-08 - полудневна. Цена: 74 евро / 145 лв. / за възрастен и 55 евро / 108 лв. за дете до 10.99 г.
МИЛОС
 • Назад във времето“ MIL-02-  полудневна. Цена: 74 евро / 145 лв. / за възрастен и 55 евро / 108 лв. за дете до 10.99 г
МИКОНОС
 • Екскурзия до О-в Делос – Свещеният остров, родно място на Аполон и Артемида MYK-03– полудневна. Цена: 74 евро / 145 лв. /възрастен;  55 евро / 108 лв. / за дете до 10.99 г. 
 • Вечеря на о-в Миконос MYK 04- полудневна. Цена: 78 евро 153 лв. / за възрастен и 55 евро / 108 лв. / за дете до 10.99 г.
 • Обзорна обиколка на Миконос и Малката Венеция MYK-06 - полудневна. Цена: 67 евро /131 лв. / за възрастен и 44 евро / 86 лв. /  за дете до 10.99 г.
Екскурзиите са на английски език.
При 20 и повече българи по една екскурзия се подсигурява превод.
По всички дестинации може да се ползва само по една екскурзия, тъй като се провеждат по едно и също време.
Всички входни такси на историческите забележителности са включени в цената на екскурзията.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ:  40
Срок на уведомление при несъбран минимален брой туристи: 30 дни преди датата на отпътуване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: Валиден документ за самоличност -  задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност. За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето. 
За Република Гърция няма визови изисквания. Към дата 25.11.20 е необходимо всеки турист да представи на границата отрицателен PCR тест, направен до 48 часа преди отпътуване и QR код. 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:
Депозит – 200 лв. при подписване на договора ;
Доплащане – 61 дни преди датата на отпътуване /ако се ползват цени ранни записвания – се вземат предвид условията на плащане по тях /.

УСЛОВИЯ ПРИ АНУЛАЦИИ:
До 90+ дни преди датата на отпътуване  - няма неустойка;
От 89 – 60 дни преди датата на отпътуване – 600 лв. на човек;
От 59 – 30 дни преди датата на отпътуване: 75% от пакетната цена
29+ дни преди датата на отпътуване: 100% неустойка

Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването.
Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa
Лица  от 64 до 74 г. имат доплащане за мед. застраховка в размер на 16 лв. за цялото пътуване.
Лица от 75 до 80 г. имат доплащане за мед.застраховка от 32 лв. на човек за цялото пътуване.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 г. Туристите над 85 г. могат да бъдат застраховани за 2000 € срещу сумата от 2 лева на ден, която е изключително малка за тези страни и не препоръчваме пътуването на тези лица.
 
Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция или друга държава по програмата поради: забрана за напускане на страната, забрана за влизане в дадена държава; невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
Вид използван транспорт:
⇗ Круизен кораб           ⇗  Автобус
 
ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на цените на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на круизната компания.
Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото в България или въвеждането на нови такси.
Пристанищните такси са калкулирани към  м. Март 2020 г. и круизната компания може да ги актуализира по обективни причини като: промяна цената на горивото; промяна на пристанищните такси и др.

CELESTYAL CRUISE  си запазва правото да наложи доплащането за гориво, както следва: 3 € на човек, на ден ако цената на ice Brent надвиши 90 $; 6 € на човек, на ден ако цената на ice Brent надвиши 110 $;

Информация за самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят.
Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани /при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се/.
Спирането на супермаркети не влиза в нашите програми /освен ако не е пътуване с цел пазаруване/.
По пътя от София до Кулата могат да се вземат туристи от: Драгичево, Дупница, Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански и Кулата.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен автобус София – Пирея – София;
 • 9 дни – 7 нощувки на круизния кораб;
 • Изхранването е на ALL INCLUSIVE с безлимитни маркови алкохолни и безалкохолни напитки;
 • Басейн и фитнес, сейф бокс;
 • Екскурзия до Акропола в Линдос и Цитаделата на рицарите;
 • Екскурзия до гр. Ефес - полудневна;
 • Пристанищни такси в размер на 289 евро; такса гориво; такса обслужване; бакшиши;
 • Всички основни услуги на борда на кораба;
 • Дневна анимация за възрастни и за деца;
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” опция „Б“ и покритие 10 000 евро към ЗД Евроинс АД, гр. София / лица над 64 г. имат доплащане /;
 • Водач от фирмата организатор;

Цената не включва:

 • Всички допълнителни екскурзии, които са по желание;
 • Допълнителните услуги на борда /СПА, пране, комуникации, WI-FI и др./;
 • Хазартни игри /казино, бинго/;
 • Разходи от личен характер;
 • *Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България. Допълнителните екскурзии не са на български език.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003271 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa