МАГНЕТИЧЕН ДУБАЙ И ПОЧИВКА НА МАЛДИВИТЕ 22.05 – 30.05.2022 г.

МАГНЕТИЧЕН ДУБАЙ И ПОЧИВКА НА МАЛДИВИТЕ 22.05 – 30.05.2022 г.

9 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

Цена от: 1965 €

3 ПЪЛНИ ДНИ В ДУБАЙ И 4 НА МАЛДИВИТЕ

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

ПРОГРАМА:

1-ви ден 22.05: СОФИЯ - ДУБАЙ 
Директен полет от летище София, Терминал 2 с авиокомпания Emirates в 16:10ч. до международното летище на Дубай. Кацане в Дубай в 22:05ч. Посрещане и настаняване в хотел Rose Park AL Barsha 4* или подобен. Нощувка.
 
2-ри ден 23.05: ДУБАЙ
Закуска.
Днес ни предстои полудневна обзорна екскурзия на Дубай с посещение на Рамката на Дубай (включена в цената).
С този тур ще се запознаете с арабската култура и ще ви покаже най-известните забележителности на Дубай. Обиколката ще ви върне назад във времето и ще ви покаже как са живели местните, ще ви запознае с невероятните нови проекти, превърнали града в един от водещите туристически и бизнес центрове.
След среща с екскурзовода в лобито на хотела, обиколката ще започне от Дубай Марина - свободно време за снимки, където можете да видите и най-усуканата сграда в света Cayan Tower. Следващата ни спирка ще бъде „8-мото чудо на света“, най-големият изкуствен остров в света: Палм Джумейра. Ще научите интересни факти от строителството на острова, преди да стигнете до най-новата и популярна спирка „The Pointe“, която предлага най-добрата гледка към хотел Atlantis the Palm. След като направим снимки, ще продължим към „арабската Венеция“ или Мадинат Джумейра: красив комплекс в арабски стил с 3 хотела, различни ресторанти, безистени с арабски шалове, сувенири и арабски масла. Време за разходка и кафе. Преминавайки през квартал Джумейра, където живеят местните, се отправяме към Рамката (Dubai Frame). Издигайки се на 150м. височина, ще се изкачите до върха с панорамен асансьор. От там ще имате възможност да видите от едната страна старата част на града, а от другата - новата. На слизане ще видите кратко филмче как местните си представят бъдещето в Емирствата. Последната ни спирка ще бъде Dubai Mall (към момента най-големият мол в света с над 1200 магазина! Връщане в хотела.
 
Свободен следобед. Нощувка.
 
3 –ти ден 24.05 Дубай
Закуска.
Свободно време и/ или следобед ви предлагаме джип сафари в пустинята с включена вечеря (срещу допълнително заплащане, 60 евро / 118 лв., дете до 12 г – 45 евро / 88 лв.)
Ако желаете да се позабавлявате, това е възможността, която не трябва да пропускате! Желанието ви ще ви отведе в мистичната пустиня, за да изпитате нещо, което никога няма да забравите. Оставяйки блъсканицата и суматоха на града, ще се отправим към вълнуващото пътешествие сред заоблените пясъчни дюни в дълбокото сърце на пустинята. Ще спрем сред големите дюни, за да се насладим на девствената красота на арабската пустиня и на опияняващото слънце. След залез, пристигаме в бедуинския лагер, където ще бъде сервирана вечерята. Вечерта ще завърши с изпълнението на арабски танци.
Програмата включва: Климатизиран транспорт от и до хотела, Сърфиране по дюните, Яздене на камили, Временна татуировка с къна, Наргилета, Безалкохолни напитки, кафе и чай, Вечеря на шведска маса, Арабски танци.
Забележка: Екскурзията не е подходяща за бременни жени и деца до 4 год. възраст.
 
4 –ти ден 25.05 Дубай
Закуска. Свободно време за разходки и/ или пазаруване в Дубай.
 
Късно напускане на стаите за трансфер до летището около 00:30ч.
 
5 –ти ден 26.05: Дубай - Малдиви
Трансфер до летището за полет до Малдивите в 04:20 ч.
Кацане на международното летище в Мале в 09:30 ч. Посрещане от представител на местния пратньор и трансфер до хотел Adaaran Club Rannalhi 4* или подобен.
Пристигане в хотела, настаняване на база всичко включено. Свободно време за плаж и почивка наострова. Нощувка.
 
*Настаняването в стаите става след 14ч в деня на пристигане. При наличие на свободни стаи по-рано, ще бъдете настанени по-рано.
 
6 –ти – 7 - ми ден 27.05 – 28.05: Малдиви
Закуска. Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии, предлагани на острова. Насладете се на белите пясъчни плажове, кораловите рифове и топлите лъчи на слънцето!
Нощувка.
 
8 –ми ден 29.05: Малдиви – Дубай
Закуска. Свободно време. Напускане на стаите на обяд.
Късен трансфер до летището за полет от международно летище в Мале за Дубай в 23:00 ч.
 
9–ти ден 30.05: Дубай - София
Пристигане в Дубай в 02:00 ч. Свързващ полет за София в 10:45 ч. Кацане в българия в 15:10 ч.
 
Край на програмата!
НАСТАНЯВАНЕ И ЦЕНИ:
Хотели в
Дубай и на Малдивите
Тип стая Пансион Възр. в двойна стая
Цена до 28.02.
Възр. в двойна стая
Цена от 01.03.
ROSE PARK AL BARSHA 4* Deluxe
 
Закуска 1965 €/ 3843 лв 2040 €/3990 лв
ADAARAN CLUB RANNALHI 4* Standard Всичко включено


Разписание на полетите с АК Emirates:
Номер на полет Дата Тръгва от Излита в Каца в Пристига в Продължи-
телност
EK 2229 22.05.2022 СОФИЯ 16:10 ДУБАЙ 22:05 04:55 часа
EK 658 26.05.2022 ДУБАЙ 04:20 МАЛЕ 09:30 04:10 часа
EK 653 29.05.2022 МАЛЕ 23:00 ДУБАЙ 02:00 04:00 часа
EK 2228 30.05.2022 ДУБАЙ 10:45 СОФИЯ 15:10 05:25 часа

Начин на плащане:
 • Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 1500 лв. от цената на организираното пътуване в лева;
 • До 45 дни преди Тръгване - 1500 лв  на човек;
 • До 30 дни преди Тръгване - 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване на договора за организирано пътуване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване под 45 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.
 
Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на часовете на излитане и на реда на провеждане на екскурзиите.
 
Вид използван транспорт:
Самолет
Автобус
Бързоскоростна лодка
 
Забележки:
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лева спрямо долара 1 USD = 1.72 лева. В случай, че обменният курс се завиши или намали с 5 или повече процента, туроператорът си запазва правото да внесе корекция в общата пакетна цена.
 • Моля да имате в предвид, че някои от хотелите в Дубай при пристигане изискват депозит за услуги в хотела - мини бар, спа, бар, ресторанти. Ако депозита не бъде използван се възстановява. Плащането може да стане в брой или с кредитна карта.
 • При желание от страна  на клиентите, могат да се приспаднат от пакетната цена сумите за ПСР теста и застраховката „Отмяна на пътуване“.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията – 10 човека.
 • Срок за уведомление за недостигнат брой: 30 дни преди датата на отпътуване.
 • При промяна цените на входните такси за обектите и ресторантите, същата ще бъде променена и прекалкулирана.
 • „Отмяна на пътуване“: ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД «Евроинс”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУСА?
 
1. При невъзможност да се осъществи пътуването от страна на туроператора (затваряне на границите на страната, която ще се посети, поставяне под карантина след пристигане и други подобни), ще се проведе ли пътуването? Ще получа ли парите си обратно и в какъв срок?
- При наличие на форсмажорни обстоятелства (каквото е в случая епидемията, свързана с коронавирус, както и издаване на актове на законодателната и изпълнителната власт, ограничаващи пътуванията, вкл. затваряне на границите, и налагащи карантина на лицата, влизащи в съответната държава) и туроператорът е възпрепятстван да изпълни договора за туристически пакет, той може да го прекрати. В този случай той трябва да възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, но без да дължи допълнителни обезщетения. Срокът за възстановяването на сумите е 14 дни от прекратяването на договора за туристически пакет.
 
2. В държавата, за която съм резервирал пътуване все още НЯМА поставени ограничения и официално предупреждение за преустановяване на пътуванията заради пандемията от Коронавирус. Въпреки това, аз смятам, че не трябва да пътувам. Какво мога да предприема? Важат ли стандартните анулационни условия по договора за мен и при какви условия мога да получа предплатените суми обратно?
- В този случай важат стандартните условия при отказ от пътуването по вина на Потребителя. В този случай, Вие сте длъжни да платите подходяща такса за прекратяването на договора, в зависимост от момента, в който се прекратява преди започването на изпълнението на туристическия пакет. Сроковете за анулиране и сумите, които ТО ще възстанови, са уредени в чл. 74 от Общите условия на договора за туристическо пътуване.
 
3. В държавата, за която съм резервирал пътуване вече ИМА поставени ограничения и официално предупреждение за преустановяване на пътуванията заради пандемията от Коронавирус. Туроператорът не отменя пътуването, но аз смятам, че не трябва да пътувам. Какво мога да предприема? Важат ли стандартните анулационни условия по договора за мен и при какви условия мога да получа предплатените суми обратно?
- Съгласно Директивата за пакетните туристически пътувания туристите имат право да прекратят договора за пакетно туристическо пътуване преди започване на изпълнението на туристическия пакет, без да заплащат никаква такса за прекратяване на договора в случай на непредотвратими и извънредни обстоятелства, настъпили на мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията. Трябва да имате предвид, че не всяко ограничение се счита за значително засягане на изпълнението на туристическия пакет.
В този случай, според Закона за туризма, пътуващият има право на пълно възстановяване на всички направени плащания по туристическия пакет, но без право на допълнителни обезщетения, не по-късно от 14 дни след прекратяването на договора за туристически пакет.
 
4. Ако полетът на авиокомпанията, с който се осъществява пътуването, е анулиран, какво се случва с пътуването и предплатените от мен суми?
- Съгласно Вашия договор за туристически пакет, ТО е длъжен да осъществи пътуването, като за целта, той ангажира подизпълнители, включително и самолетни компании. Ако полет на някоя самолетна компания е отменен, то може да бъде ангажирана друга компания и друг полет, който да изпълни ангажимента на ТО да Ви превози до мястото на дестинацията.
Ако такива не са налични за същите дати, то следва или промяна на договора (с Ваше съгласие), или отмяна на пътуването.
 
5. Ако възникне необходимост от правене на PCR тест преди заминаването, при пристигането на място в дестинацията, както и по време на пътуването, мога ли да се откажа и при какви условия? А какво ще стане, ако на място някой от тестовете са окаже положителен?
- В този случай важат стандартните условия за отказ от пътуване по вина на потребителя. Ако пътуването все още не е осъществено, той дължи определена такса, която се приспада от платената сума по ТП.
Въвеждането на изисквания за извършване на PCR тест в конкретната държава е акт на съответните власти, като ТО няма контрол върху това, следователно и отговорност. Туристът може да прекрати пътуването, докато то трае, като в този случай няма да му бъдат възстановени никакви суми и той сам трябва да се погрижи за заминаването си и/или връщането си.
Ако на място в конкретната държава някой от тестовете се окаже положителен, съответното лице трябва да бъде поставено под карантина. Условията за това – продължителност, контактни лица и здравни услуги, зависят и се определят от приетите мерки в тази държава.
 
6. Какво ще се случи, ако отивайки на летището при началната точка на пътуване, ми откажат да ме качат на самолета поради повишена телесна температура, въпреки представянето на негативен резултат от PCR тест направен предварително?
- Пътниците, на които въздушният превозвач е отказал против волята им достъп до борда на самолета, въз основа на разумни основания, свързани със здравето, безопасността и сигурността, нямат право на обезщетение, на възстановяване на стойността на билета и премаршрутиране.
Авиокомпаниите трябва внимателно да преценяват дали са налице основателните причини, за да откажат достъп до борда на пътник. Ако такива не са налице и този достъп бъде отказан, пътникът винаги запазва правото си на обезщетение, правото на избор между възстановяване на стойността на билета и премаршрутиране, както и правото на грижа, тъй като тези права не могат да бъдат ограничавани или отменяни, както е посочено в член 15 от Регламент (ЕО) № 261/2004.
 
7. Какво ще се случи, ако след пристигане на място в дестинацията някъде по маршрута ме карантинират и се наложи да остана в мястото за настаняване, без да мога да продължа пътуването си? За чия сметка ще бъде престоят ми? Кой ще покрие разходите? Ще ми върнат ли пари от туроператора при условие, че съм ползвал само част от пакета?
- При сключен застрахователен договор за „Помощ при пътуване в чужбина“ застрахователят покрива рисковете, свързани с неотложна медицинска помощ поради внезапно заболяване на застрахованото лице по време на пребиваването му в чужбина за периода на договора, както и за допълнителни услуги. Информацията за това, както и застрахователните премии, са уредени в пълните условия на задължителната застраховка, копие от които са приложени към договора за туристически пакет.
Туроператорът е длъжен да окаже съдействие на пътуващия в случай, че той изпадне в затруднение по време на пътуването, конкретно – да предостави информация за здравните услуги, да осъществи връзка с консулството и др. Той обаче не носи отговорност по неизпълнение или неточно изпълнение на договора, както и не дължи неустойки, ако причините се дължат на непреодолима сила или събитие, което не може да бъде предвидено или избегнато от страна на ТО, в това число – поставянето под карантина на даден турист.
Според Закона за туризма, ако поради непреодолими и извънредни обстоятелства, не е възможно да се осигури завръщането на пътуващия, както е предвидено в договора за ТП, туроператорът поема разходите за настаняването на пътуващия по възможност в равностойна категория място за настаняване за срок не повече от три нощувки. Туристът няма право на обезщетение за тези претърпени вреди.
 
8. Мога ли да прекратя пътуването си при възникнали ограничения за пътуване в дестинацията, при условие, че вече съм пристигнал на място? Кой ще покрие разходите за това? Ще ми върнат ли пари от туроператора при условие, че съм ползвал само част от пакета?
- Според Общите условия, при прекратяване на пътуването по желание на туриста, докато то трае, той няма право да претендира възстановяването на каквито и да е парични суми. В този случай потребителят сам урежда заминаването и/или връщането си, а ТО може да му окаже съдействие, но за негова сметка.

Цената включва:

 • Самолетни билети София –Дубай – Мале – Дубай – София с включени летищни такси
 • (към дата 18.11.2021) с АК Emirates;
 • Регистриран багаж в полетите София - Дубай – Мале – Дубай – София – до 30кг на
 • човек;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Rose Park Al Barsha 4* или подобен в Дубай;
 • Късно напускане на стаите на 25.05.2022 на хотела в Дубай;
 • 3 нощувки на база всичко включено в хотел Adaaran Club Rannalhi 4* или подобен на
 • Малдивите;
 • Трансфери летище-хотел-летище в Дубай;
 • Трансфер летище Мале - хотел – летище Мале с лодка;
 • Полудневен тур на Дубай на български език с включено посещение на Рамката;
 • Водач от туроператора по време на цялото пътуване при минимум 10 човека;
 • Медицинска застраховка.

Цената не включва:

 • Допълнителна екскурзия в Дубай:
 • Джип сафари в пустинята с вечеря - 60 евро / 118 лв., дете до 12 г – 45 евро / 88 лв.
 • Заявява се и се заплаща от България.
 • Допълнителни екскурзии на Малдивите – по желание, заявяват се и се заплащат на
 • място;
 • Такса „Туристически Дирхам” в Дубай - заплаща се задължително и лично от туриста
 • при настаняване хотела и се таксува на стая на вечер по: за Хотели 3* - AED 10;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД „Евроинс“ ( застраховката покрива и
 • евентуално заболяване от коронавирус);
 • PCR тест на преференциални цени на отиване/ връщане, при необходимост;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100003838 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Новини

20 Декември 2021 г.

ТОМБОЛА 🎁

09 Февруари 2021 г.

Музея на бъдещето в Дубай

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa