Вашата оценка
ПОЧИВКА В КОСТА ДЕЛ СОЛ 2022 - ФУЕНХИРОЛА ИЛИ МАРБЕЯ - LAS PALMERAS за дати 23.08 и 30.08 - отстъпка 100 лв от пакетната цена + при записани 6 допълнителни екскурзии отстъпка 70 лв

ПОЧИВКА В КОСТА ДЕЛ СОЛ 2022 - ФУЕНХИРОЛА ИЛИ МАРБЕЯ - LAS PALMERAS за дати 23.08 и 30.08 - отстъпка 100 лв от пакетната цена + при записани 6 допълнителни екскурзии отстъпка 70 лв

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

София - Малага - Михас - Гранада - Гибралтар - Севиля - Ронда - Кордоба - Малага – София



8 дни / 7 нощувки на НB във Фуенхирола или Марбея в хотел по ваш избор с включена 1 екскурзия в Малага

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Програма
 
1-ви ден София – Малага
Излитане от летище София с директен полет на АК „България Ер”. Кацане на летище Малага. Посрещане от представителя в Малага. Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден Михас   
Закуска. Информационна среща с нашия екскурзовод на място, който ще даде информация за региона и  допълнителните екскурзии. Вечеря. Нощувка.
По желание екскурзия до Михас – Възрастен: 32 евро / 63 лв, дете до 11,99 г.: 23 евро/ 45 лв
Свободно време за посещение на едно автентично  селище в Андалусия. Стъпаловидно разположеното градче е една естествена тераса, предлагаща прекрасна гледка към крайбрежието. По време на пешеходната разходка ще може да видите малката бикоборска арена с нейната характерна овална форма, 2 средновековни църкви в стил мудехар, руините на древните арабски стени и параклиса на Светата Дева  - покровителка на Михас.
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт
 
3-ти ден Гранада
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Гранада Цена: 82 евро / 161 лв. - възрастен; 67 евро / 131 лв – дете до 11,99 год
Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в Гранада. Свободно време за самостоятелна разходка. В определен от екскурзовода час се стига с автобус до внушителния дворец Алхамбра. Посещават се “залата на двете сестри” и знаменития “двор на лъвовете”, които ни  пренасят в 14 – ти век, Двореца на Карл V и градините на Хенералифе  – лятната резиденция на древните назирски султани с много фонтани. Оттук се открива прекрасна гледка към града и Сиера Невада. Свободно време в Гранада за сам.посещение на Катедралата или Кралската гробница на Католическите крале.Възможност за обяд в район с множество ресторанти с типична кухня (по желание). Отпътуване от Гранада. Връщане в хотела.
Цената включва: транспорт с автобус + придружаване от екскурзовод на български език, местен екскурзовод за посещението на Алхамбра, посещение на града с придружител екскурзовод, билет за Алхамбра и Градините на Хенералифе
 
4-ти ден Гибралтар:
Гибралтар е задморска територия на Великобритания, разпложен в южната част на Иберийския полуостров. Мечтана земя от всички империи в историята, поради стратегическото си положение и възможността да контролира единствения вход за Средиземноморието.  Там живеят около 33000 жители, които работят основно в туристическия, финансовия сектор, пристанището.
След пристигането Ви в Гибралтар, ще бъдете придружени от екскурзовод и ще започнете посещението.
Там ще се качите в мини бусове, с които ще започне обиколката на Голямата скала, преминавайки през гробището на ветераните от битката при Ттрафалгар, част от тунелите в скалата, стигайки до най-южната точка на Гибралтар – Europa Point. От това място ще можете да се възхитите на прекрасната гледка на  Гибралтарския Проток, а при хубаво време и Мароко. След като продължим ще стигнем до пещерата Сан Мигел на 300 м надморска височина, която ще посетим отвъртре. Имате включен входен билет за нея, а отвън ще можете да видите известните маймуни берберски макак, произхождащи от Северна Африка. Когато приключи обиколката, която трае около 1 час и половина, ще разполагате със свободно време за да пазаруване и обяд (по желание). Завръщане в хотела, като по пътя ще се отбием е Пуерто Банус, Марбея. Нощувка.
Цена възрастен: 68 евро / 133 лева, дете до 11,99 г.: 52 евро / 102 лв
Цената включва: транспорт с автобус + екскурзовод на български език, входен билет за пещерата Сан Мигел, мини бусове за панорамна обиколка в Гибралтар и спирка в пуерто банус, Марбея.
 
5-ти ден Севиля
Сутринта - отпътуване от хотела. Пристигане в четвъртия по големина град в Испания и столица на област Андалусия – Севиля, разположен край бреговете на река Гуадалкивир. Панорамна обиколка с автобус – постройките на Испано-Американската изложба от 1929 г., булеварда на палмите, площад Испания, паркът Мария Луиза, Златната кула. Следва пешеходна обиколка с посещение на известния квартал Санта Круз, забележителната Катедрала с прочутата камбанария Хиралда, минаваме покрай двореца Алказар и площад Испания с красивия фонтан – сцена за много улични музиканти и актьори. Свободно време за обяд в типичен испански ресторант с традиционна кухня (по желание). Отпътуване от Севиля. Завръщане в хотела. Нощувка.                
Цена: 78 евро / 153 лв. - възрастен; 53 евро / 104 лв – дете до 11,99 год
Цената включва: транспорт с автобус + екскурзовод на български език, местен екскурзовод
 
6-ти ден Ронда
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Цена: 73 евро / 143 лв. - възрастен; 58 евро / 114 лв – дете до 11,99 год
Отпътуване за Ронда, романтичният град, известен като града на коридата, виното и фламенкото.  Преди да се потопим в магията на Ронда, ще се отбием до място, където се развъждат и отглеждат бикове от породата Браво и коне от чиста Испанска порода.  Тук ще имате възможността да се запознаете с начина на отглеждане на биковете и конете, ще разберете, как се избират и разбира се ще научите много интересни факти за коридите и битието на тореадорите. А защо не и да получите частен урок по ториране (срещу допълнително заплащане).  След тази вълнуваща визита се отправяме към Ронда, където ще имате възможност да се разходите из града, пленил Ърнест Хемингуей. Не пропускайте да се разходите из типичните андалуски улички, да се възхитите на моста на града и разбира се да опитате един от най-големите деликатеси – опашка на бик, придружен от чаша вино (още нещо, което не бива да пропускате да опитате). Тук се намира и една от най-старите арени на бикове, където са торирали едни от най-добрите тореадори. Връщане в хотела.
Цената включва: транспорт, екскурзовод на български език, вход за Арената на биковете, вход и дегустация в музея на виното
 
7-ми ден Кордоба
Закуска. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
По желание еднодневна екскурзия до Кордоба
Кордоба е място, където съжителстват мюсюлманска, еврейска и християнска култури. Градът е     известен с архитектурата си от времето, когато е бил столица на Кордовския халифат и е заемал почти целия Иберийски полуостров.
Сутринта - отпътуване от хотела. По време на пътуването, екскурзоводът ще Ви разкаже за селищата по маршрута и ще се насладите на забележителни андалусийски пейзажи. Посещение на старата част на града, включена в световното наследство на ЮНЕСКО, известната Джамия Катедрала на Кордоба, превърната по-късно в катедрала - едно невероятно съчетание на стилове и религии. Разходката продължава с разглеждане на Зоко, еврейския квартал, римския мост над р. Гуадалкивир. Свободно време за обяд (по желание). Връщане в хотела. Нощувка.
Цена: 78 евро / 153 лв. - възрастен; 63 евро / 124 лв – дете до 11,99 год
Цената включва: преводач и водач на български език, транспорт, местен екскурзовод, вход в Катедралата в Кордоба.
 
8-ми ден Малага – София
Закуска. Свободно време. Напускане на хотела. Трансфер до Малага. Панорамна обиколка на града, разглеждане отвън крепостта Гибралфаро, Катедралата и Къщата на Пикасо.  Свободно време в Стария град. Трансфер до летище Малага. Обратен полет до София
Забележка:
  • Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат в България
  • Разпределението на допълнителните екскурзии по дни в програмата е примерно.
  • Точните дни на провеждане на екскурзиите ще бъдат  предоставени седмица преди отпътуване.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 25 човека
  • Заявяването и заплащането на допълнителните екскурзии се извършва в България до 30 дни преди отпътуване!
  • При заявяване на доп. екскурзии обядът за съответния ден се предоставя като сух пакет.
  • Възможна е промяна на часовете на полетите от страна на авиокомпанията.
  • Минимален брой туристи за осъществяване на допълнителните екскурзии – 25 човека. При несъбран минимум брой, ТО предлага вариант за споделена екскурзия на различни езици и опция за български екскурзовод при мин. 15 човека. При провеждане на регулярна (споделена) екскурзия, Гибралтар се провежда без тунелите за отбрана; Ронда се провежда без ранчо
  • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
  • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към евро 1.00 EUR = 1.95583 BGN.
  • Поради променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. При промяна на цените на горивата, може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 14 дни преди датата на заминаване.
  • Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператорът ще информира своевременно потребителите.
  • Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
  • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки, касаещи влизането и престоя в Испания.
  • Туроператорът запазва правото на промяна при необходимост на хотелите упоменати в програмата с подобни от същата категория
Часове на полетите:
София – Малага 14:50 – 17:40
Малага – София 18:35 – 23:10
Часовете на полетите подлежат на препотвърждение до една седмица преди отпътуване!
 
Условие за записване: Без възрастови ограничения
Срок за уведомление за несъбран минимум: 30 дни преди заминаване
Начин на плащане: Депозит 250 евро или 500 лева при записване; доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване!
Необходими документи: лична карта или международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители! Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!

Стандартни такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
 1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист
 2/ от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит
 3/ под  30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакет
 
Вид използвани транспортни средства по програмата:
  • Самолет
  • Автобус (Трансфери и допълнителни екскурзии)
 
„Отмяна от пътуване“: TO предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване”, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация може да получите в нашите офиси.

https://www.welcometravel.bg/pochivki-v-ispania.html

Цената включва:

  • Самолетен билет с редовен полет на България Ер: София – Малага – София с включени летищни такси;
  • Трансфер летище-хотел-летище;
  • 7 нощувки на база HВ полупансион /закуска и вечеря/ на човек в хотел избран по ваш избор
  • Полудневна обиколка на Малага с български екскурзовод;
  • Обслужване на български език по време на престоя в Коста дел Сол;
  • Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 10 000 EUR със ЗД Евроинс, с включено COVID 19 покритие до лимита на отговорност;

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии, които се заявяват и заплащат в България;
  • ПСР тест - при необходимост, ТО предоставя ваучер за отстъпка в лаборатории Рамус и Кандиларов;
  • Лични разходи;
  • Доплащане за напитки за 1/4 вино + 1/4 минерална вода, за 7 дни х 2 евро = 14 евро / 28 лв
  • Доплащане за FB (пълен пансион) 7 х 6 евро 42 евро / 82 лв
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД Евроинс, с включено COVID 19 покритие;
  • Горивна такса - обявява се до 14 дни преди датата на заминаване.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa