Вашата оценка
Почивки на о-в Корфу - Лято 2023

Почивки на о-в Корфу - Лято 2023

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Автобусни



ДАТА ЦЕНА РЕЗЕРВИРАЙ

8 дни / 7 нощувки

Описание

Програма
 
1 ДЕН: В 6:00 отпътуване от София, паркинга пред стадион Васил Левски по маршрут: КПП Кулата – Солун – Янина – Игуменица. Преминаване на о-в Корфу с ферибот / времетраене 1 час и 45 минути /. Настаняване в избрания хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ДЕН: Закуска. Свободен ден за релакс. Вечеря. Нощувка.
3 ДЕН: Закуска. Свободен ден или по желание * Тур на Корфу град и двореца на Императрица Сиси – Ахилион / входната такса не е включена в цената – 6 евро на човек /. Екскурзията е полудневна и се разглеждат още: площад Еспланада /или още Променада / с улица Листон, Старата крепост / входът не е включен – 6 евро на човек /, дворецът Св. Св. Георги и Михайл – днес музей на азиатското изкуство / входът не е включен / и църквата с мощите на Светеца – закрилник на острова – Св- Спиридон. Препоръчваме удобни обувки и слънцезащитни средства. Обратно в хотела. Свободен следобяд. Вечеря. Нощувка
4 ДЕН: Закуска. Свободен ден или по желание *Екскурзия до Палеокастрица и Сидари. В Палеокастрица се посещава едноименния манастир и има свободно време за плаж. След обяд – Сидари, като се спира за фото пауза на „Канала на влюбените“ – изключително романтично и красиво място. Свободно време в Сидари. За този ден препоръчваме принадлежности за плаж, включително аква обувки и слънцезащинти средства. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ДЕН: Закуска. Свободен ден или по желание *Целодневна екскурзия с корабче до красивия курорт Сивота и Синята лагуна. За този ден препоръчваме принадлежности за плаж, включително аква обувки и слънцезащинти средства. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
6 ДЕН: Закуска. Свободен ден или по желание *Целодневна екскурзия с корабче до – Осровите Паксос и Антипаксос. За този ден препоръчваме принадлежности за плаж, включително аква обувки и слънцезащинти средства. Обратно в хотела. Вечеря. Нощувка.
7 ДЕН: Закуска. Свободен ден за релакс. Вечеря. Нощувка.
8  ДЕН: Закуска. Освобождаване на хотела и отпътуване обратно за България. Пристигане в София вечерта
ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:
  • Полудневна екскурзия до столицата Корфу и двореца "Ахилион" (без включена входна такса за двореца "Ахилион") – при минимум 10 туристи – ЦЕНА: 50 лв. възрастен; 25 лв. дете до 11.99г.
  • Целодневна екскурзия до Палеокастрица и Сидари с Канала на любовта - при минимум 14 туристи - ЦЕНА: 60 лв. възрастен; 30 лв. дете до 11.99г.
  • Целодневна екскурзия с корабче до островите Паксос и Антипаксос (около 8 ч.) - при минимум 10 туристи - ЦЕНА: 60 лв. възрастен; 30 лв. дете до 11.99г.
Целодневна екскурзия с корабче до Сивота и Синята лагуна (около 8 ч.) - при минимум 10 туристи -
ЦЕНА: 60 лв. възрастен; 30 лв. дете до 11.99г

ВАЖНА  ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОРГАНИЗИРАНИТЕ ПОЧИВКИ НА О-В КОРФУ – ЛЯТО 2022
ЗА РЕЗЕРВАЦИИ!
Совалката стартира от дата 25.06.2022 /събота – събота / до дата 17.09.2022 – последен курс. Тръгването е от София в 6:00 часа от паркинга пред стадион „Васил Левски”.
В случай, че има записани хора от други населени места по маршрута, спирките са следните: от Драгичево в 6:20 ч. от бензиностанция Shell “ Драгичево“, Дупница - 6.50 ч. от бензиностанция OMV , Благоевград - 7.15 ч. от спирката между гарата и автогарата, Сандански - 8.00 ч от “Happy Bar & dinner”. Винаги се предоставя телефон на водача, който да бъде предаден на клиентите за обратна връзка. Обратното връщане става в определен и предварително обявен в транспортното средство ориентировъчен час, освен ако последното не закъснее значително поради причини, независещи от фирмата организатор. Дори и при пристигане на превозното средство по-рано - този час се спазва и туристите изчакват. Пътуването се осъществява при минимум 40 пълноплащащи туриста. Ако няма необходимия минимум туроператорът предлага: 1. Друга дата; 2. Друга дестинация 3. Връщане на сумата. Срокът за информиране на туристите е 7 дни преди датата на отпътуване.
  1. Срокове на анулации по договор или по упоменати от хотела условия.
  2. При резервация е необходимо да ни подадете следните данни: Три имена, ЕГН / за деца родени след 2000 година + дата на раждане / и номер на документа, с който ще пътуват /лична карта или международен паспорт/. Задължително ни се предоставя копие от договора за организирано пътуване ! Деца под 18 години задължително пътуват с международен паспорт или с лични карти, ако имат такива. Когато дете под 18 години пътува само с 1 родител е задължително представянето на нотариално заверена декларация от не пътуващия родител - оригинал + 1 копие.  За деца, чиито родители са с различни фамилии се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители. Задължително  е да разполагаме с телефон за връзка с туристите. За Република Гърция няма визови изисквания. Към м. Януари.2022 е необходимо всеки турист над 11.99 г. да представи на границата документ за ваксинация или преболедуване на Корона вирус или отрицателен RAPID тест, направен до 24 часа преди отпътуване и QR код. 
  3. Туроператорът застрахова задължително всички свои клиенти, пътуващи организирано зад граница с медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” към  “Застрахователно дружество ЕВРОИНС“ АД. Туристите, които имат сключена дългосрочна застраховка „медицински разходи при болест и злополука“, чиито период на валидност обхваща и периода на договореното пътуване задължително прилагат копие от застрахователната полица към договора.
  4. Доплащане за застраховки с покритие 10 000 €:
  • Деца до 4 год. имат доплащане за медицинска застраховка от 3 лева за престоя.  
  • Лица от 65 до 74 год. имат доплащане за медицинска застраховка от 11 лева за престоя.
  • Лица от 74 до 85 год. имат доплащане за медицинска застраховка от 33 лева за престоя.
Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год.
  • Туроператорът е сключил застраховка “Отговорност на Туроператора” със ЗД Евроинс АД, гр. София, бул. Христофор Колумб № 43, Застрахователна полица   № 03700100003509.
  • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
  1. Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на България, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !
  2. В хотелите отстъпките за деца важат само при настаняването им с двама възрастни.
  3. Резервацията се счита за валидна при внесен депозит от минимум 30% от размера на пакета за всеки турист и подписан Договор с клиента.
  4. На желаещите да пътуват със собствен транспорт от сумата им се приспадат 90 лв. Туристи, пътуващи самостоятелно, не ползват застраховка.
  5. Доплащане за единична седалка в автобуса – 150 лв.
  6. ТУРОПЕРАТОРЪТ не носи отговорност за действия или бездействия на трети лица, които не са пряко свързани с изпълнението на програмата, но имат косвено отношение.
  7. ПРИ ДРАСТИЧНО ПОСКЪПВАНЕ НА ГОРИВОТО, СИ ЗАПАЗВАМЕ ПРАВОТО ЗА АКТУАЛИЗАЦИЯ ЦЕНАТА НА ТРАНСПОРТА, ЗА ПРЕДСТОЯЩИ ПЪТУВАНИЯ, НЕЗАВИСИМО КОГА СА РЕЗЕРВИРАНИ И ЗАПЛАТЕНИ, НО НЕ ПО КЪСНО ОТ 20 ДНЕ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
  8. Считано от 01/01/2018 в Гърция се въвежда задължителна туристическа такса, която е в размер от 0,50 до 4 евро на стая на вечер. Заплаща се само на място в хотела, при настаняването:
  • за 5* хотели - 4 евро /стая/ нощувка
  • за 4* хотели - 3 евро /стая/ нощувка
  • за 3* хотели - 1.50 евро /стая/ нощувка
  • 2*, 1* хотели - 0.50 евро /стая/ нощувка

ЗА САМОТО ПЪТУВАНЕ !!!
Във връзка с организираното пътуване Ви информираме за следното:
  1. Трансферът до и от о-в Корфу се извършва на совалков принцип, т.е. транспортното средство минава през няколко хотела и на отиване, и на връщане и следователно се налага изчакване от страна на туристите. Това не е индивидуален трансфер.
  2. Деца до 12 години, заплатили само цената на транспорта и застраховката, ползват седалка, но по закон не сме длъжни да подсигуряваме детски столчета.
  3. Големината на превозните средства зависи от броя на хората. Информация за вида, марката и номера на превозното средство се дават в четвъртък.
  4. Настаняването по всички хотели става след 14:00 часа.
  5. Връщането става по предварително дадена от водача информация – приблизителен час. Туристите изчакват във фоайето. Ако превозното средство закъснее малко, най-учтиво молим за търпение. Туристите винаги разполагат с телефон за връзка.
  6. ТРАНСПОРТНОТО СРЕДСТВО НЕ СПИРА НА СУПЕР МАРКЕТИ !
  7. Ако има туристи от градове по маршрута – се взимат и оставят на уречените предварително места, а туристите, които тръгват от София се вземат и оставят само на Стадион Васил Левски. Междинни спирки в София град НЕ СЕ ПРАВЯТ !
  8. Консумацията на храна и пушенето в превозните средства са забранени!
  9. МОЛИМ НАЙ-УЧТИВО ДА ЗАПОЗНАЕТЕ СВОИТЕ КЛИЕНТИ СЪС ВСИЧКИ ИЗБРОЕНИ ПО-ГОРЕ УСЛОВИЯ, КОИТО ДА СЕ ПРИЛОЖАТ КЪМ ДОГОВОРА ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ПОДПИШАТ  И ДА НИ ИЗПРАТИТЕ КОПИЕ И НА ДВAТА ДОКУМЕНТА !!!

ТРАНСФЕРИ  ИЗВЪН СОФИЯ  САМО ЗА ДАТИ: 04.06., 25.06., 09.07, 27.08 и 03.09
 
Град Място на тръгване Час на тръгване Цена за доплащане
Пловдив OMV – до х-л Санкт Петербург 3:30 часа 20.00 лв.
Пазарджик SHELL – на магистралата 3:50 – 4:00часа 20.00 лв.
 
  • Тръгването е всяка събота само на посочените дати и целта е: Организираните почивки на Халкидики – Касандра и Ситония и на Олимпийска ривира.
  • Няма минимум на туристи – гарантиран трансфер !
  • Цената на доплащане е на човек, двупосочно;
  • Прибирането след почивката става по обратния ред на градовете;
  • При записани 6 и над 6 туриста от Пазарджик – превозното средство ще влезе в града, ако са по-малко остава обявената спирка на магистралата;

Цената не включва:

  • Доплащане за застраховки с покритие 10 000 €:
  • Деца до 4 год. имат доплащане за медицинска застраховка от 3 лева за престоя.
  • Лица от 65 до 74 год. имат доплащане за медицинска застраховка от 11 лева за престоя.
  • Лица от 74 до 85 год. имат доплащане за медицинска застраховка от 33 лева за престоя.
  • Допълнителните екскурзии;
  • Застрахователната компания не застрахова лица над 85 год.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa