Вашата оценка
УИКЕНД В МАЛТА 2024 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА!

УИКЕНД В МАЛТА 2024 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА!

5 дни / 4 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

София – Малта – София



5 дни / 4 нощувки - самолетна почивка - гарантирано заминаване всяка седмица

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Удивително е колко много народи и културни традиции са си дали среща на тази малка територия в центъра на Средиземно море, на юг от Сицилия на кръстопътя между Европа и Северна Африка. Финикийци, гърци, римляни, араби, нормани, сицилианци, рицари хоспиталиери, германци, арагонци, французи и британци са оформяли малтийското общество през вековете. Местните са известни със своята топлота, гостоприемство и щедрост към непознати още от древността – тези черти апостол Павел подробно описва в Деянията на апостолите след като претърпява корабокрушение край архипелага през 60 г. сл.Хр. 
През последните десетилетия Малта си спечели репутация на отлична дестинация за опитни пътешественици и претенциозни експати, заради историята - архипелагът е дом на някои от най-старите мегалитни храмове в света, топлия климат и спиращите дъха пейзажи. Делфини, морски лъвове и други морски обитатели населяват Синята лагуна на малкия остров Комино, превърнат в природен резерват.


ПРОГРАМА:
Първи ден:
Отпътуване за Малта с директен полет на RyanAir в 11:00 ч. Кацане в Ла Валета в 11:55 ч. (часовете на полетите са условни; възможни са промени). Трансфер до избрания хотел и настаняване. Нощувка.
 
Втори ден:
Закуска. Свободно време или пешеходна обиколка на Мдина (Градът на мълчанието) и Рабат (продължитеност 4 часа) с екскурзовод на български език (цена 54.00€)  
 
Наричат Мдина „тихият град на Малта” – разхождайки се по средновековните улички, ще срещате навсякъде табели да се пази тишина, нарушавана отвреме-навреме от конски копита – конските карети са туристическа атракция.
Старата столица е разположена на висок хълм, откъдето се откриха вълшебна гледка към съседните населени места и морето. Около 700 г.пр.н.е. тук идват финикийците, последват ги гърците и римляните. Местните се гордеят, че апостол Павел е пребивавал в града след
историческото си корабокрушение на острова. През Средновековието укрепената Мдина –крепостните стени са издигнати през 11 в. - е носила името Citta’ Notabile – благородния град.
Ще влезем в града през главната барокова порта, построена през 1724 г. по проект на Чарлз Франсоа де Мондион, която носи името на  Великия магистър Антонио Маноел де Вилена, ще преминем покрай дворците на благороднически семейства, потомци на норманските, сицилианските и испанските владетели, за да се озовем на малък площад с внушителната и богато украсена катедрала на свети Павел, покровителят на Малта. Храмът е построен от Лоренцо Гафа през 17 в.
Продължаваме към палацо „Фалцон“ (Palazzo Falson) с втората най-стара резиденция на острова – т.нар. Нормандска къща, построена през 1495 г., днес превърната в музей. Пешеходният тур продължава към гръцката махала и се отправяме към Рабат, което мнозина считат за предградие на Мдина.
 
Рабат, подобно на Мдина, играе важна роля в миналото на Малта. В продължение на много векове религиозни ордени на францисканци, доминиканци и августинци са се установили тук и са издигнали прекрасни манастири. Главната порта на градчето ще Ви се стори позната – от кадрите в популярния телевизионен сериал  Game of Thrones, сцени от който са заснети в различни части на Малта и Гозо. Ще преминем през Хауърд Гардънс – най-големите обществени градини в Малта, ще видим катакомбите на свети Павел, ще посетим римската вила (Domus Romana) с прочутите подови мозаечни композиции и красивия дворец от 16 в. Casa Bernard, все още обитаван от наследниците на благородническата фамилия.
 
Трети ден:
Закуска. Свободно време и възможност за Полудневна екскурзия до Валета (продължителност 4 часа) с екскурзовод (цена 54.00€)

Столицата на Малта („град, построен от джентълмени за джентълмени”) е неразривно свързана с историята на военния и благотворителен орден на Свети Йоан от Йерусалим. Управляван е последователно от финикийци, гърци, картагенци, римляни, византийци, араби и Ордена на рицарите на Св. Йоан. Йоанитите идват на острова през 1530 г. и след османската обсада през 1565 г. издигат непрестъпния бастион върху сухите скали на полуостров Маунт Скеберас само за 15 г. Града-крепост кръщават на своя основател, уважавания Велик магистър на Ордена на Св. Йоан, Жан Паризо де ла Валет. 320-те паметника във Валета, разположени на площ от 55 ха, превръщат града в една от най-забележителните исторически зони в света, включени в Списъка на световното наследство на UNESCO.
Средновековният укрепен град, замислен от рицарите йоанити  и планиран от най-уважаваните европейски военни инженери от 16 в., заема хълмистия полуостров между две от най-добрите естествени пристанища в Средиземно море - Марсамксет и Гранд Харбър. Последвалите възстановявания на града не са компрометирали хармонията между драматичната топография и Хиподамовата мрежа.
Туристическата обиколка на града ще започне от градската порта по старинните улици до градините Barraka, от които се открива зашеметяваща гледка към Голямото пристанище. После ще продължим надолу по Triq Repubblika, за да видим редица исторически сгради, построени от рицарите хоспиталиери – Двореца на Великия магистър и оръжейната, катедралата на св. Йоан с шедьовъра на Караваджо „Обезглавяването на св. Йоан Кръстител“. Ще спрем пред една от най-важните днес сгради в Република Малта – Mинистерския съвет (Auberge de Castille), построена през 1740 г. за рицарите от Португалия, Леон и Кастилия. След това ще се отправим към крепостта Saint James Cavalier (1560 г.) и калдъръмената улица „Света Урсула”, по чиито ъгли на сградите са поставени статуи на светци, за да стигнем до църквата на корабокрушението на апостол Павел – скритият скъпоценен камък на Валета, където се съхраняват  част от мощите на светеца. Свободно време или посещение в катедралата Свети Йоан Кръстител (вход 15.00€).
 
Четвърти ден:
Закуска. Свободно време. Възможност за целодневна екскурзия Трите града и Синята пещера (цена 54.00€)
Senglea, Cospicua, Vittoriosa винаги са били врата за търговия, миграция, срещи и културен обмен в дългата история на Малта. И трите предлагат докосване до хилядолетната история, автентичен живот и морското богатство на Малта.
Сенглеа – известна като l-Isla на малтийски, а също и като като Citta' Invicta (Никога не завладявана). Градчето получава тази титла от тогавашния велик магистър Клод дьо ла Сенгле след като устоява на обсадата на Сюлейман Великолепни през 1565 г.
Морските съоръжения на Коспикуа (Бормла) са построени от хоспиталиерите през 1638 г., за да защитят града и неговите съседи, Биргу и Исла. Историята разказва, че през 1772 г., когато видял величието на Бормла и двойната линия от укрепления, които го заобикалят, Великият магистър Марк Антонио Зондадари почел града, като го провъзгласил за град, откъдето идва и името Citta' Cospciua (Забележителният град).
Виториоза (Ил-Биргу) е един от най-старите малтийски градове. Преди установяването на Валета като столица и главен град на Малта, военните сили, които искат да управляват Малтийските острови, трябва първо да завладеят Биргу поради стратегическото му местоположение в Голямото пристанище. Всъщност той служи като база на Ордена на Св. Йоан и де факто столица на Малта от 1530 до 1571 г. Биргу е добре известен с жизненоважната си роля в Голямата обсада на Малта от 1565 г. Освен забележителната си военна история, Биргу се отличава с красивата си крайбрежна улица Виториоза, която включва бившия дворец на генерала на галерите и съкровищницата на Ордена на Св. Йоан. Първата сграда е била използвана за казино, а във втората се помещава Малтийският морски музей.
 
Пети ден:
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището.  Отпътуване от Малта с полет на RyanAir в 14:05 ч. Пристигане в София в 16:55 ч. (часовете на полетите подлежат на препотвърждение).
 
ЗАБЕЛЕЖКА:  екскурзиите се провеждат с екскурзовод на български език при мин. 2 записани.

Тръгване от:

  • София
Забележка: хотелите са базови. Туроператорът може да предложи и други при запитване.
Допълнителни екскурзии с екскурзовод на български език и трансфер:
 
МДИНА и РАБАТ
Цена: 54.00 евро
 
ВАЛЕТА И ТРИТЕ ГРАДА
Цена: 54.00 евро
 
ТРИТЕ ГРАДА И СИНЯТА ПЕЩЕРА
Цена: 54.00 евро
 
*Забележка – екскурзиите се осъществяват при минимум 2-ма записани. 
 
Полетно разписание:
FR 8067                                                                               FR 8066                                                                          
Излитане от София в 11:00 ч.                                            Излитане от Малта в 14:05 ч.
Кацане в Малта в 11:55 ч.                                                  Кацане в София в 16:55 ч.
 
Забележка
*Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат от България.  Туроператорът не гарантира осъществяването им при запитване на място.
*Агенцията си запазва правото за промени в последователността на програмата.
*Пътуването е  подходящо за лица с намалена или ограничена подвижност. Допълнителните екскурзии НЕ са подходящи за лица с намалена или ограничена подвижност.
 
Начин на плащане
Депозит 50% при записване с доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.
Всички цени се заплащат в лева по курс 1.95583 BGN за 1 EUR. Плащането може да се извърши в брой, по банков път или с карта.
 
Необходими документи
Лична карта, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двамата родители. Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации.
 
Условия за анулация
Записаните туристи могат да прекратят договора при плащане на стандартните такси за анулиране:
 1) от деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при вече издаден самолетен билет);
2) от 64 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 50% от общата цена на туристическия пакет;
3/ под 30 календарни дни от датата на отпътуване – 100% от общата цена.
 
Няма минимален брой туристи за осъществяване на пътуването
Програмата е гарантирана!
 
Paradise Bay Resort 4*, Cirkewwa https://www.paradise-bay.com/en
Местоположение:
Хотелът се намира в областта Черкеуа и предлага на своите гости живописен изглед към двата най–известни малтийски острова Гозо и Комино. На 5 км от курорта Мелиеха и на няколко минути от един от малкото пясъчни плажове на острова. Наблизо спира автобус с връзки до международното летище Малта и столицата Валета, които са на по-малко от 30 км. Хотелът е на кратко пешеходно разстояние от терминала на фериботите до остров Гозо. Плажът на Мелиеха е на около 3,5 км.
В стаите:
Всички стаи са напълно климатизирани и много просторни. Стаите са оборудвани с сателитна телевизия, директен телефон, мини бар, сешоар, баня, балкон
 
На територията на хотела:
Ресторант, 2 бара, бистро, 4 басейна (3 външни и 1 отопляем вътрешен с детски сектор), собствен плаж с водни спортове през лятото, сауна, фитнес, тенис корт, детска площадка, стая за игри, магазин за сувенири. Wi-Fi е наличен в целия хотел и е без заплащане.
 
Cavalieri Art Hotel 4*, St. Julian's https://www.cavalierihotel.com/
Местоположение:
Хотелът е разположен на брега на морето, в тих и спокоен район в края на залива Сейнт Джулианс. За любителите на нощния живот - на 400 м от хотела е зоната Paceville, където са съсредоточени множество дискотеки и заведения. Също на 400 м от хотел Cavalieri са казиното и пристанището.
 
В стаите:
Хотелa разполага с 258 луксозно обзаведени стаи. Всички са оборудвани с централен климатик, директен телефон, сателитна телевизия, радио, интернет връзка, минибар, сешоар, сейф .
 
На територията на хотела:
Oсновен ресторант, барбекю ресторант през лятото, снек бар при басейна, 24 часа рум сервиз, външен басейн със слънчева тераса, детски басейн, вътрешен басейн, джакузи, магазин за сувенири, телевизионна зала, пране и химическо чистене, бизнес салон.
 
Topaz hotel 3*, St Paul’s Bay,  https://www.topaz.com.mt/
 
Местоположение:
Хотелът се намира в популярния морски курорт Буджиба в северната част на Малта, на 700 метра от главния площад на Буджиба и на 800 метра от крайбрежната алея и скалистия плаж. Националният аквариум на Малта, както и Паркът за птици също са в близост до хотела.
 
В стаите:
Хотела разполага с 254 стаи, част от тях с гледка към басейна. Стаите разполагат с климатик, телевизор с плосък екран, мини бар, сейф, баня, сешоар, машина за чай/кафе, WiFi
 
На територията на хотела:
Хотелът разполага с 24 ч рецепция, ресторант и пицария, паркинг, открит басейн с чадъри и шезлонги, пул бар, студио за масаж. През летните месеци предлага безплатен автобус до плажа Мелиха.
 
Soreda Hotel 4*, между района Буджиба и град Сейнт Пол'с Бей, https://soredahotel.com-malta.com
Местоположение:
Salina Park е на 750 метра от наградения хотел, а Остров Сейнт Пол е на 2.5 км разстояние. Плажът е само на 900 метра от имота. Хотелът се намира на минути от Malta. Soreda Hotel се намира на 20 км от летище Malta International и на 200 метра от автобусна спирка Il-Qawra - Arznell.
 
В стаите:
Удобствата в стаите на Soreda Hotel включват система за контрол на климата, сейф многоканална телевизия. Гледки към морето има на разположение в някои стаи. Всяка комфортна стая е оборудвана с самостоятелна баня.
 
На територията на хотела:
4 -звездният Soreda Hotel Кавра предлага безплатен паркинг, сауна открит басейн. Мястото е разположено в средата на Кавра, близо до Iceland Supermarket.
 
Вид използван транспорт:
  • Самолет
  • Лек автомобил
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В този случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса. Тя е дължима за всички резервации, без значение кога са направени.
 
Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация може да получите в нашите офиси или на интернет страницата.
Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗК Евроинс АД може да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.
Туроператорът предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (застраховката възлиза на 1.5-3% от пакетната цена) за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване при определени условия.

Дати:
04.10.2023, 11.10.2023, 18.10.2023, 25.10.2023,01.11.2023, 08.11.2023, 15.11.2023, 22.11.2023, 29.11.2023, 06.12.2023, 13.12.2023, 20.12.2023, 03.01.2024, 10.01.2024, 17.01.2024, 24.01.2024, 31.01.2024, 07.02.2024, 14.02.2024, 21.02.2024, 28.02.2024, 06.03.2024, 13.03.2024, 20.03.2024, 26.03.2024
https://www.welcometravel.bg/pochivki-v-malta.html

Цената включва:

  • самолетен билет София-Малта-София с включени летищни такси на авиокомпания
  • RyanAir;
  • малка чанта(тип раница), която трябва да се побира под седалките с размери 40 см/
  • 20 см/ 25 см;
  • 4 нощувки със закуски в избрания хотел;
  • трансфер летище-хотел-летище;
  • медицинска застраховка с покритие 5000€ на ЗД Евроинс АД.

Цената не включва:

  • допълнителни екскурзии;
  • задължителна туристическа такса - 0.50 евро на ден на човек (заплаща се при
  • настаняване на рецепцията на хотела);
  • доплащане за чекиран багаж в зависимост от килограмите и размерите;
  • разходи от личен характер;
  • застраховка „Отмяна на пътуване“ със ЗД Евроинс ад;
  • доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 г. – 10 лв.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa