Вашата оценка
СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА БАЛИ И ДОХА 2023 - 25.11

СКРИТИТЕ СЪКРОВИЩА НА БАЛИ И ДОХА 2023 - 25.11

11 дни / 8 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

София-Доха-Денпасар-Доха-София



11 дни /8 нощувки - Комбинирана програма Убуд + Нуса Дуа - 3 нощувки в Убуд + 4 нощувки в Нуса Дуа + 1 нощувка в Доха

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

OM SWASTIASTU!( Бъдете благословени!)
така местните жители на Бали посрещат и поздравяват своите гости

Остров Бали не може да се опише, а трябва да се изживее! С изобилие от спиращи дъха красиви плажове, планини и гори, хармония от съвременни удобства и култура, вкоренена в традициите, СПА центрове и места за уединение, които предлагат храна за ума, тялото и духа, Бали предлага по нещо за всеки.

Тази програма съчетава най-доброто от балийската култура и древна духовност с естествената красота и високото ниво на обслужване в първокласни курорти. От терасирани оризища и буйни тропически гори до извисяващи се вулкани и прекрасни плажове - ще имате възможност да откриете многоликия Бали. Насладете се на ваканцията и се насладете на прочутото балийско гостоприемство.

Озовавайки се в това райско кътче, Вие ще бъдете настанени в подбрани хотели с отличен сервиз и обслужване, в някои от основните курортни зони на острова - изискания крайбрежен комплекс Нуса Дуа и културния център Убуд.

 
Програма
 
Акценти на програмата:
  • Богата програма, която съчетава посещение на най-забележителното в Бали с почивка в известния курорт Нуса Дуа;
  • Бонус – включен сити тур на Доха;
  • Интересни и разнообразни допълнителни екскурзии на български език;
  • Посещение на известния плаж Джимбаран с прощална вечеря;
  • Водач-придружител от агенцията при 12 туристи;
  • Малки групи, с персонално внимание към всеки турист.
 
Ден 1 София - Доха
Среща на летището за полет до Доха. Пристигане и посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела, свободно време и нощувка.
 
Ден 2 Доха - Денпасар
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите. Сити тур в Доха (включен в цената).
Турът ни ще започне с разходка в новия район Мшейреб, разположен в историческия център на Доха – високотехнологичен квартал, съобразен в екологичните стандарти и традицията на бедуините за усвояване и използване на силата на вятъра за охлаждане.
После ще се отправим към стария пазар Сук Уакиф (Souq Wakif) с неговите безбройни магазинчета, в които се продава всичко - от керамични ръчно изработени изделия, подправки, арабски сладкиши и парфюми до традиционни облекла и класически сувенири. Продължаваме към новия център с впечатляващи небостъргачи, района наречен Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“. Така неусетно ще се озовем пред Арт селището „Катара” – място за култура, градска естетика, зелени градини, алеи за разходки, прекрасни ресторанти и кафенета, както и център на много и различни по рода си събития.
След това ще се отправим към Перлата (The Pearl) - изкуствен остров във формата на наниз от перли, един от най-лускозните райони на Доха. Създаден, за да напомня за миналото на катарския народ, минало на беден народ на номади, които са се препитавали с риболов и добив на морски перли. Във всяко зрънце от наниза ще видите различна архитектура и живописна марина с луксозни яхти. Едно привлекателно място за разходки и похапване. След 4-часова приказна разходка из космополитна и шарена Доха трансфер до летището за полет до Денпасар.
 
Ден 3 Бали
Кацане сутринта на международното летище Ngurah Rai Denpasar. Добре дошли в Бали!
Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела в Убуд.
Всички хотели са на пешеходно разстояние до изобилие от малки магазинчета и ресторантчета, забележителни храмове, галерии и музеи. След пристигането ще можете да оставите багаж си в хотела и преди настаняването да разгледате Убуд самостоятелно.
Името на града произлиза от думата ubad, която в превод означава лечение с традиционни лечебни растения. Посетете храма Сарасвати (Saraswati Temple – с входна такса), Кралския дворец (входна такса), традиционния местен пазар и Свещената маймунска гора (Sacred Monkey Forest, с входна такса).
Пури Пенатаран Сарасвати е малък хиндуистки храм, построен през 1951 г. и разположен в центъра на Убуд. Изящният комплекс е на богинята на познанието, музиката, изкуствата, мъдростта и учението.
Кралският дворец в Убуд (познат като Puri Saren Agung) е комплекс от исторически сгради, официална резиденция, построена от крал Ида Тжокорда Путу Кандел (1800-1823 г.), днес дом на многобройните негови наследници.
 
Ден 4 Убуд
Закуска.Целодневна екскурзия с обяд до храма Besakish („Храмът майка“) и двореца Kerta Gosa в старата столица Клунклунг (с обяд).
В 08:00 ч. се отправяме на изток към храмовия комплекс от 1284 г. в Besakish.
Храмът майка на Бали, известен сред местните като Pura Agung Besakih, е най-големият хиндуистки храмов комплекс в Бали, който включва 86 храма, сред които основният се нарича Pura Penataran Agung (Големият държавен храм).
Комплексът е разположен по склоновете на свещената планина Агунг. Потоците лава от разрушителното изригване на вулкана през 1963 г. като по чудо подминават обителта, което се свързва с неговата сакралност.
Заобиколен от спираща дъха природа, храмът Besakih е сгушен сред широки оризища, планини, хълмове и потоци на 1000 метра над морското равнище.
В балийския Lontar (ръкопис на древните) планината Агунг се нарича Langkir (дом на могъщ дух). Тя е символ на Mount Meru, оста на света и мястото на единствения Бог. Pura Besakih е храм за молитви в непосредствена близост до боговете.
Ще обядваме в местен ресторант с пленителна гледка към Свещената планина и оризищата. Екскурзията ще продължи с приятна разходка в двореца Kerta Gosa в старата столица Клунклунг. Всеки ще получи и специален подарък, който ще може да ползва по време на престоя си в Бали и после ще остане спомен за преживяното в Далечния изток.
Завръщане в хотела. Почивка и нощувка.
 
Ден 5 Убуд
Закуска. Свободно време или възможност допълнителна екскурзия до Мундук, Джатилувих и Улун Дану Баратан.
След закуска ще се отправим към село Мундук. Още с пристигането ще се разходим през плантации за кафе, карамфил и други екзотични тропически растения, които заобикалят селото. Нашият водач ще ви разкаже за живота на местните жители, чийто основен поминък е планинското земеделие. Самите плантации в миналото са привличали първите европейци на острова. Следва фото-пауза с възможност за снимка пред кристалните води на водопад, който се вижда в далечината. След кратко освежаване, ще напуснем селото и ще се отправим към Джатилувих (Jatiluwih). Очаква ни приятна разходка до прочутите терасовидни оризови полета на Джатилувих, вписани в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще спрем за обяд в местен ресторант (обядът не е включена в цената), преди да продължим пътуването си към храма Улун Дану Баратан (Ulun Danu Baratan), построен в знак на преклонение пред богинята Дану. Дану на балийски език означава езеро, а богинята е кралицата на водата, езерата и реките. Храмовият комплекс се състои от четири свещени сгради. Линга Пура се извисява на три нива и е място за поклонение на бог Шива. Пура Пункак Мангу (Pura Puncak Mangu) се извисява на 11 нива и е построен в чест на бог Вишну. До храма се намира голямото езеро Бератан. Потопете се в енергията на това специално място сред чистия планински въздух.
 
Друга възможност за този ден е сафарито със слонове (с доплащане)
След закуска ще се отправите към парка Таро - най-големият парк за слонове в Бали. Тук живеят 31 слона от остров Суматра, а паркът е разположен сред ботанически градини и джунгла. Тук ще направите незабравима разходка (около 25 минути) на гърба на слон, седнали върху кресло - изживяване, което никога няма да забравите. Ще имате възможност да ги докосвате, храните, къпете, да видите как рисуват и през цялото време да научавате подробности за живота им.
Следва обяд на бюфет с изглед към езерото, в което слоновете се къпят. След това се насладете на обяд с изглед към езерото за къпане на слоновете. Времетраене 08:30-14:00 ч.
 
Ден 6 Убуд - Нуса Дуа
След закуска освобождаване на хотела и ще се отправим към Нуса Дуа – плажният рай на Бали. Преди да стигнем брега на океана ще посетим няколко от най-емблематичните места на острова.
Освен екзотичните пейзажи, с които основно свързваме Бали, душата и характерът на местните са това, което в най-голяма степен определя това невероятно място.
Първата ни спирка е в селцето Мас (на дърворезбата), където ще се запознаем с традиционните дърворезбарски техники - прекрасни статуи и скулптури от махагон и други ценни дървесни видове. След това ще посетим селцето Селук, известно като „сребърното село“ – тук живеят занаятчии, които правят златна и сребърна бижутерия. Ще продължим към храма Pura Puseh Desa Batuan - една от основните забележителности в Батуан и един от трите в района, посветени на индуските богове.
Ще се отбием и в местен ресторант за обяд и почивка (обядът не е включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате едно от най-известните ястия от балийската кухня - Babi guling. Това е балийска версия на печено прасенце. Въпреки че не е обичайно за други региони на Индонезия, на Бали, където преобладаващата религия е индуизмът, това е едно от най-популярните ястия. Преди печене кожата обикновено се натрива с куркума, а самото прасенце се пълни със смес от подправки basa gede, която включва куркума, кориандър, лимонена трева, шалот, чили, паста от чесън. След това прасенцето се поставя на шиш и се пече на открит огън. Когато месото се изпече, хрупкавата кехлибарена кожа се отстранява внимателно, а месото се нарязва на хапки. Всяка порция баби гулинг трябва да има парче сочно месо, парче хрупкава кожа и супена лъжица от ароматната плънка. Babi guling често се сервира със задушен ориз, супа и купичка пикантна индонезийска подправка, известна като sambal. Добър апетит!
Това ястие обикновено се приготвя по специален повод.
Следобед продължаваме към Нуса Дуа. Настаняване в хотела. Свободно време за почивка, а защо не и за първи плаж. Нощувка
 
Ден 7 Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и самостоятелни занимания.
По желание и с допълнително плащане посещение на Bali Safari Park.
 
Ден 8 Нуса Дуа
Закуска. Свободен ден за почивка и или срещу допълнително плащане екскурзия до храмовете Таман Аюн и Танах Лот.
Екскурзията ще започне в 14:30 часа от хотела. Ще видим два емблематични храма в Бали – Таман Аюн (Taman Ayun) и ще изпратим деня в храма Танах Лот (Tanah Lot)
Таман Аюн (Taman Ayun) и Танах Лот (Tanah Lot), откъдето ще наблюдаваме залеза.
Хиндуисткият храм Таман Аюн (Taman Ayun) е кралски храм на династията Менгви (Mengwi) и се намира в село Менгви. Отличава се с характерната балийска архитектура. Заобиколен е от езеро и създава илюзия за плаваща градина във водата. Името на храма идва от думите „таман” – градина, и „аюн” - красива. Храмът е построен от краля на Менгви около 1632 – 1634 г. и е реновиран няколко пъти.
Храмът Танах Лот (Tanah Lot) е най-емблематичният древен хиндуистки храм, посветен на Дева Барунак (Dewa Barunaq), пазителят на океаните. Построен е върху голямо скално образувание на брега на океана и наподобява малък остров при висок прилив. Към него има свещена пещера, обитавана от свещените морски змии, за които се смята, че са въплъщения на Данг Хянг Нирартха (основател на храма) и извор със свещена вода. Зашеметяващият залез започва около 18:00 часа.
Завръщане в хотела около 20:00 часа. Нощувка.
 
Ден 9: Нуса Дуа
Закуска. Свободно време за почивка или с допълнително плащане екскурзия до Нуса Пенида.
Днес ще имате възможност да направите целодневна обиколка на Нуса Пенида, която ще ви позволи да изследвате скритата красота на западния бряг на остров Пенида.
Тръгването е в 7:00 часа. След трансфер до пристанището Санур, ще отплаваме с лодка в 8:00 ч. за Нуса Пенида. Пътуването по вода е около 50 минути. Обиколка на острова с местен екскурзовод, която включва Разрушеният залив, Басейнът на ангелите, залива Келингкинг (уникален хълм с девствен плаж, който напомня на главата на тиранозавър Рекс), Кристалния залив.
Следва обяд с местни ястия и напитки (включен в цената).
В 16:30 часа ще отпътуваме от Пенида за пристанище Санур и в 17:30 ч. е трансферът до хотела. Свободно време. Нощувка.
 
Ден 10 Нуса Дуа - отпътуване
Закуска. Последни часове на Бали. Отдайте се на релакс на плажа или край басейна на хотела. Късно освобождаване на стаите. Около 17:30 ч. ще напуснем хотела с багажа и ще се отправим към известния плаж Джимбаран (Jimbaran), където ще се насладим на вкусна вечеря на фона на незабравимия залез на Бали. Вечерята е включена в цената.
Менюто е с рибни продукти (клиенти с други предпочитания могат да изберат менюто си). Трансфер до Денпасар за полет до Доха.
 
Ден 11 Доха-София
Пристигане в Доха. Полет до България. Кацане на летището в София около обяд.
Добре дошли у дома!

Тръгване от:

  • София
Полетно разписание:
Дата Полет №   Излита Каца
25.11.23 QR 228 София - Доха 12:50 18:30
26.11.23 QR 964 Доха - Денпасар 17:45 08:10 +1
05.12.23 QR 961 Денпасар - Доха 00:05 04:55
05.12.23 QR 227 Доха-София 07:45 11:50

Часовете на полетите са в местно часово време. Авиокомпанията си запазва правото за промяна на разписанието.  
 
Начин на плащане:

1. Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 30%  от цената на организираното пътуване в лева.
2. До 45 дни преди отпътуване: 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева.
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на Потребителя, ТО възстановява платената сума за пътуването, като при самолетните програми удържа стойността на издадения самолетен билет (ако има такъв) и допълнително удържа следните такси за отказ: 
1. От деня след датата на подписване на договора до 65 календарни дни преди отпътуване – 100 лв.
2. Прекратяване от 64 до 30 дни преди датата на отпътуване – таксата е в  размер на платения депозит.
3. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване – анулационната такса е 100% от цената на пакета.
 
„Отмяна от пътуване“:  ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяванена дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.
 
Дата:
25.11.2023

https://www.welcometravel.bg/pochivki-v-indonezia.html

Цената включва:

  • Самолетен билет София-Доха-Денпасар-Доха-София;
  • Чекиран багаж 25 кг. и ръчен багаж 7 кг.;
  • 1 нощувка със закуска в Доха в SOUQ WAQUOF BOUTIQUE HOTELS 5*;
  • 3 нощувки със закуска в избрания хотел в Убуд;
  • 4 нощувки със закуска и късно освобождаване на стаите в избрания хотел в Нуса Дуа;
  • Обзорозен сити тур на Доха;
  • Екскурзия до Мас, Селук и Pura Puseh Desa Batuan;
  • Посещение на плажа Джимбаран с прощална вечеря;
  • Всички трансфери по програмата;
  • Български водач на групата от пристигането до отпътуването в Доха;
  • Български водач на групата от пристигането до отпътуването в Бали;
  • Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро до 65 г.

Цената не включва:

  • Разходи от личен характер;
  • Сафари със слонове – 210 лв. на човек с включени трансфери. Екскурзията е без
  • български водач и се провежда при мин. 2 участника;
  • Бали сафари парк, Rhino Package – 305 лв. на човек с включени трансфери
  • (препоръчваме за всички възрасти). Екскурзията е без български водач и се провежда
  • при мин. 2 участника;
  • Екскурзия до културния парк GWK с включена вечеря - 170 лв. на човек с включени
  • трансфери. Екскурзията е без български водач и се провежда при мин. 4 участника;
  • Екскурзия до Нуса Пенида – 275 лв. на човек. Препоръчваме програмата за любители
  • на красиви пейзажи и природни забележителности. Програмата е целодневна, без
  • български водач и се провежда при мин. 2 участника;
  • Екскурзия до Мундук, Джатилувих и Улун Дану Баратан с вкл. обяд – 210 лв. на човек.
  • Екскурзията се провежда при мин. 6 участника;
  • Екскурзия до храмовете Таман Аюн и Танах Лот – 135 лв. на човек. Екскурзията се
  • провежда при мин. 6 участника;
  • Бакшиши за водачи и екскурзоводи - 20 лв. на човек, заплащат се в България;
  • Виза за Бали – 35 $/30 euro/500 000 IDR на човек. Издава се на място;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa