Вашата оценка
 ИЗЖИВЕЙ МОМЕНТА ( CARPE DIEM ) НА О.ПУКЕТ- Заминаване всяка седмица!

ИЗЖИВЕЙ МОМЕНТА ( CARPE DIEM ) НА О.ПУКЕТ- Заминаване всяка седмица!

9 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни



9 дни / 7 нощувки

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Улови мига на един от най-красивите и популярни острови в Андаманско море. Великолепни плажове, романтични залези,  динамичен нощен живот и усмихнати домакини.
 
Пукет е сред най-добрите плажни дестинации в света, с фин бял пясък, тюркоазени води, в които се оглеждат надвисналите над него палми, луксозни курорти с фантастични атракции. Най-големият тайландски остров е благословен с над 30 невероятни плажа, сред които са Патонг бийч, Ката, Карон и Камала.  

 
 
ПРОГРАМА:
 
1 ден/ София-Доха-Пукет
Отпътуване от София за Пукет през Доха с авиокомпания Qatar.
 
2 ден/ Пукет
Пристигане в Пукет, трансфер до хотела. Настаняване, свободно време и нощувка.
 
3 - 8 ден/ Пукет (BF)
Време за релакс - за плаж, разходки и за допълнителни екскурзии.

9 ден/ Пукет (BF), отпътуване
Трансфер до летището за полет за София през Доха
 
Край на програмата

Допълнителни екскурзии :
  • Полудневен тур „Магията на Пукет” – през четиричасовата обиколка на острова ще имате възможност да се запознаете с живота и традициите на местните, да се насладите на изумителната природа. Туристическата програма ще започне от главния град Пукет. За разлика от много столици на тайландските провинции, град Пукет блести с индивидуалност, особено в стария град с неговите къщи в стил „малака”. Тук ще видите светилища, храмове (будистки и китайски), богато украсени дюкянчета, старинни кафенета, малки печатници, импровизирани частни и обществени музеи и дори малък бивш квартал на червените фенери. Старата част на града носи белезите на богатството, пожънато от бума на добива и търговията с калай на острова от миналия век. Тук ще видите грандиозни китайски колониални имения, някога обитавани от калаените барони на Пукет, на които ще се любувате преди да спрете пред един от най-известните храмове на Пукет – светилището Jui Tui. Това един най-старите и най-уважаваните духовни центрове на острова. Даоисткият храм, основан през 1911 г., се е намирал в Soi Romanee, но след пожар е преместен на Soi Phuthorn недалеч от главния пазар на Пукет. Основната сграда е претърпяла няколко ремонта, което е превърнало светилището в атрактивна структура с 3 големи олтара със статуи да даоистки богове, основният от които е Теан Ху Хуан Сой, считан за покровител на артисти и танцьори. Докато пътуваме покрай крайбрежието, ще имате възможност да се любувате на удивителни панорамни гледки, с които Пукет е известен. Заливът Phang-Nga ще ви очарова с отвесните варовикови скали, които стърчат от изумруденозелените води. Тези острови, сред които са известният остров на Джеймс Бонд и Koh Panyee, са дом на защитена фауна. Забележка: турът е от 08:30 до 13:30 ч. и включва трансфер от/ до хотела и местен водач с английски/ немски език. 

 

  • Кулинарен тур „Старата ферма” – това автентично тайландско изживяване ще ни отведе до една стара ферма, уютно сгушена в тропическата гора, далеч от суетата на града, истинско убежище на спокойствието. През следващите часове ще научите тайните на традиционната тайландска кухня. Обиколката започва с проучване на местните подправки и типичните тайландски съставки на местния фермерски пазар. Има една поговорка, че ако наистина искате да опознаете една страна, трябва да посетите поне един местен пазар. В Тайланд това със сигурност е вярно; можете да се насладите на много местни вкусове – и да хапнете също – просто като се разходите из талад  („местен пазар“ на тайландски). Тайландските свежи пазари са изобилие от цветни плодове и зеленчуци, готови закуски и храна, парчета червено или зелено къри, сушени храни, неузнаваеми стоки, пиратски компактдискове, DVD и компютърни игри, тениски и дънки в ярки нюанси, аксесоари за коса, занаяти, и да не говорим за обувки втора употреба, копия на известни марки... всички те се предлагат на изгодни цени.Ще видите и научите за стотици екзотични местни билки и аромати, ще опитате вкусни сезонни плодове и след това ще се насладите на апетитни местни блюда, които сами сте приготвили. След това ще имате време да разгледате фермата или просто да си починете сред щедрата природа. Забележка: турът е от 09:00 до 13:00 ч. и включва трансфер от/ до хотела и местен инструктор с английски/ немски език.

 

  • Посещение на Elephant Jungle Sanctuary. Ако искате да запълните ваканцията си с по-запомнящо се изживяване, този тур е отличен избор! През следващите 4 часа любителите на животните ще имат фантастична възможност не само да се доближат и да научат нещо повече за тези очарователни гиганти, но и да преживеят един вдъхновяващ контакт, който щи облекчи живота на ранени, възрастни и уморени слонове. Ще научите историята на всяко спасено животно. От самото убежище  се открива зашеметяваща гледка към плажове и джунгли, които посетителите ще оценят. Слоновете са повече от щастливи да позволят на новите си приятели да се насладят на гледката и да направят няколко снимки, така че всички да запомнят тази обиколка на Пукет. Забележка: този тур не включва езда  на слонове, тъй като акцентира върху хуманното отношение към животните. Възможно е дейностите да претърпят промени в съответствие с желанията на слоновете. Хората, които се грижат за тях, не ги принуждават да правят нищо. Вашето посещение не само ще ви остави вдъхновени и информирани, но също така ще допринесе много за подкрепа на слоновете, за бъдещите спасителни дейности в резервата и ще допринесе за етично отношение към тези животни.


Условия за анулации:
1. Парите за самолетните билети – международни и вътрешни полети, не се възстановяват.
2. При пропуснати срокове за анулация на екскурзията, се прилагат клаузите на договорите с хотелите в Тайланд и контрагентите по договора.
3. Клиентът може да прехвърли пътуване си на друго лице, като се задължава да информира туроператори най-малко 30 дни преди пътуването, ако то не е свързано с визи или самолетни билети. Сумите, платени за визи и самолетни билети, са невъзвращаеми.
4. Туроператорът не носи отговорност и не възстановяват изцяло или частично сумите за неусвоени услуги, в случай че клиентите не се явят или закъснеят за срещата преди отпътуване.
5. Туроператорът не носи отговорност за отказа на властите в Тайланд (или други държави) да бъдете допуснати в страната. Платените суми в този случай не се възстановяват. Същото се отнася и при задържане или арест на клиенти по време на престоя им в съответните държави.
 
ЗАБЕЛЕЖКА:

  • Цените на екскурзията е формирана на база самолетните билети по международнте полети в икониомична класа при цена ………………. Наличието на свободни места по тарифата се потвърждава към момента на резервацията. Цената на всички полети подлежи на промяна.
  • За свободните дни се предлагат турове на място след запитване и срещу допълнително заплащане.
 
Условия за плащане:
Депозит от 100% от стойността на самолетните билети
Доплащане – до 45 дни преди началото на пътуването
 
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Общи условия на застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” – повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни. Информация и общи условия на застраховка „Отмяна на пътуване” със ЗД „Евроинс” - повече информация можете да получите в нашите офиси или на интернет страницата ни.

Туроператорът препоръчва сключване на допълнителен застрахователен договор „Отмяна на пътуване” (полицата е в размер на 1,5-3 % от пакетната цена).  Застрахователната полица се издава от ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

https://www.welcometravel.bg/pochivki-v-tajland.html
Дати: 17.06.2023, 24.06.2023, 01.07.2023, 08.07.2023, 15.07.2023, 22.07.2023, 05.08.2023, 12.08.2023, 19.08.2023, 26.08.2023, 02.09.2023, 09.09.2023, 16.09.2023, 23.09.2023, 07.10.2023, 14.10.2023, 21.10.2023, 04.11.2023, 11.11.2023, 18.11.2023, 25.11.2023, 09.12.2023, 16.12.2023, 30.12.2024, 13.01.2024, 20.01.2024, 27.01.2024, 03.02.2024, 10.02.2024, 17.02.2024, 02.03.2024, 09.03.2024, 16.03.2024, 23.03.2024

Цената включва:

  • Самолетни билети София-Доха-Пукет-Доха-София с вкл. летищни такси и 30 кг
  • чекиран и 7 кг ръчен багаж с авиокомпания Qatar.
  • Трансфер летище-хотел-летище.
  • 7 нощувки в избрания хотел в Пукет с включена закуска.
  • Медицинска застраховка с покритие 25 000 евро
  • Съдействие за издаване на тайландска туристическа виза.

Цената не включва:

  • Туристическа виза за Тайланд – 2000 THB, полага се на летището при пристигане.
  • Всички други лични разходи, като напитки, покупки, самостоятелни екскурзии и
  • хранене извън програмата.
  • Допълнителни екскурзии.
  • Напитки към храненията.
  • Лични разходи.
  • Застраховка "Отмяна на пътуване"
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100004470 от 24.04.2023 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa