Вашата оценка 5.00 от 1 гласа
ПОЧИВКА НА ЙОНИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ 2024 - 31.08, 07.09 - ГЪРЦИЯ

ПОЧИВКА НА ЙОНИЙСКО КРАЙБРЕЖИЕ 2024 - 31.08, 07.09 - ГЪРЦИЯ

8 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Автобусни

София - Гърция - София8 дни / 7 нощувки със закуски и вечери - автобусна програма

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

 
Програма:
1-ви ден: събота
София –Превеза
6:00 часа- Отпътуване от София от пл. Ал. Невски, по маршрут: София-Благоевград-Сандански – Кулата – Солун– Верия–Козани–Превеза.
Пристигане в хотела следобяд. Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря. Нощувка.
 
2-ри ден: неделя
Полудневна екскурзия до гр. Превеза – включена в цената.
09.00 – отпътуване към града за разходка до основните забележителности. Превеза е красив и многолик град със специфичен дух и неповторима атмосфера – венецианска, османска и йонийска архитектура; римска история, впечатляващо яхтено пристанище; романтични улички, сгради, кафенета и таверни в стария град; многобройни фестивали и културни събития и атрактивен нощен живот. Цялото това богатство е разположено на брега на залива Амвракикос, на красиво море с природни резервати с богато разнообразие от морски обитатели. Свободно време. Връщане в хотела по обяд.
Време за плаж или почивка.
Вечеря. Нощувка.
 
3-ти ден: понеделник
*о. Лефкада.
Закуска. Свободно време или по желание и с допълнително заплащане - целодневна екскурзия до о. Лефкада.
Посещение на знаковите забележителности - манастира „Св. Богородица Фенеромени”-главният религиозен център на острова, от където ще се насладим на великолепна гледка към столицата Лефкада и плажът Гира с някогашните вятърни мелници. Продължаваме екскурзията по западното крайбрежие на острова край приказно-живописното селце Агиос Никитас и закътания романтичен плаж Милос към световно известния плаж Катизма. Свободно време за плаж и почивка.
Следобяд – отпътуване към столицата на острова град Лефкада за разходка или истинско италианско кафе и сладолед. Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.
 
4-ти ден: вторник
*круиз 7 Йонийски острова.
Закуска. Свободно време или по желание и с допълнително заплащане- круиз 7 Йонийски острова.
Денят е посветен на пътешествие до 7 от Йонийските острови, с много забавление, плаж, романтични гледки и гмуркане в кристално чистите води на Йонийско море. Ще чуем много легенди за местата, които посещаваме както и за богатите и известните им обитатели.
В 9.30 ч. отплаваме от пристанището Нидри на юг край източния бряг на о. Лефкада. Ще чуем интригуващ разказ за известния археолог Вилхелм Дорпфелд, легенди за Зевс, Аполон, поетесата Сафо, както и съвременни пикантни подробности за обитателите на острова.
Покрай белите скали, дали името на Лефкада, се отправяме към живописният плаж Егремни за час плажуване и почивка. Продължаваме към може би най-известния плаж на острова – Порто Кацики за половин час престой за скокове във вода, плуване или снимки.
Отплаваме към о. Кефалония и пристанището Фискардо – красиво, традиционно селище с автентична архитектура, любимо пристанище на много холивудски знаменитости; единственото оцеляло населено място на острова при земетресението от 1953 г. – 1 час и 15 мин. престой за разходка, кафе/ обяд или плаж.
Нашата четвърта спирка ще бъде о. Итака-островът на Одисей. Ще се полюбуваме на зашеметяващата природна красота на острова с естествени плажове и кристално сини води.  Ще спрем на плажа Афалес за около 30 мин. време за плуване и снимки.
На връщане към Нидри ще плаваме край западния бряг на о. Меганиси, за да посетим пещерата на Папа Николио и да чуем легендарната история за подводницата и нейният капитан през Втората световна война.
Последната част от нашето приключение – тур край островите Скорпиос, Спарти и Кастри, за да чуем историите за корабния магнат Аристотелес Онасис,  Джаки Кенеди и настоящия собственик на о. Скорпиос – руския милиардер Дмитрий Риболовлев. Ще спрем за 20 мин. следобедно плуване на плажа, на който е обичала да плува самата Джаки Кенеди.
Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.
 
5-ти ден: сряда
* Изворите на река Ахерон, Некромантио и Парга.
Закуска. Свободно време или по желание и с допълнително заплащане - екскурзия до Парга, Некромантио и изворите на река Ахерон.
Този ден ще се насладим на старогръцките легенди и митове, свързани с края на познатия свят, царството на Хадес и богинята на плодородието Деметра и нейната дъщеря Персефона. Ще посетим светилището Некромантио – третото по важност в античния свят, важен култов център и крепост на Али Паша Янински.
Ще се отправим на разходка по река Ахерон с хилядите й бликащи от скалите извори и живописния каньон край нея – легендата разказва, че от тук душите на мъртвите се отправяли към подземното царство на Хадес.
Продължаваме към един от най-красивите градове по Йонийския бряг на Гърция- Парга. Амфитеатрално разположено към залива на Парга точно срещу малкото островче Панагия, градчето е атрактивна дестинация за туристи от цял свят. Венецианска крепост, разноцветни къщички кацнали на хълма над пристанището, и плажове с изумрудено сини води; симпатични таверни с вкусна и прясна морска храна; малки магазинчета с ръчно изработени стоки и вълшебните малки улички на стария град… Свободно време.
Връщане в хотела.
Вечеря.Нощувка.
 
6-ти ден: четвъртък
Превеза
Закуска. Свободен ден за плаж.
Вечеря.
След вечеря – по желание и с доплащане – трансфер до гр. Превеза с продължителност 3 часа.
Връщане в хотела. Нощувка.
 
7-ти ден: петък
* Круиз до Паксос и Антипаксос.
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и с допълнително заплащане – круиз до Паксос и Антипаксос.
В този ден ще се разходим до о. Паксос – ще посетим едно от знаковите селища на острова, ще направим спирка за плуване при Сините пещери и ще се насладим на нереално красивите плажове и тюркоазени води на о. Антипаксос.
Връщане в хотела.
Вечеря. Нощувка.
 
7-ти ден: петък
Превеза – Йоанина- София
Закуска. Освобождаване на хотела.
И в този ден ще се насладим на гръцка романтика, крепости, старинни къщи, традиционни гръцки десерти и много легенди -  следва попътна спирка за разходка и време за кафе или обяд в град Йоанина, един от най-живописните градове в западната част на Гърция, живописно разположен край езерото Памвотис. Отпътуване за България по маршрут Верия  -Солун – ГКПП Промахон-Кулата - София.
Пристигане - късно вечерта.

Тръгване от:

 • София

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт
 • За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.
 Начин на плащане:
 • Депозит- 30% при резервация.
 • Доплащане- 21 дни преди дата на заминаване.
Валутни курсове:
 • 1 лв = 0,52 EUR,
Часово време:
 • България - 12 ч.
 • Гърция - 12 ч.


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи!
Агенцията си запазва правото при необходимост да промени последователността на изпълнение на програмата.
 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
• Потребителят има право да се откаже от пътуването без санкция до деня, следващ деня на записването и внасянето на депозит.
 
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя,
В случай на отказ от пътуване и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа неустойка както следва:
От деня, следващ деня на записването до 60-тия ден преди датата на заминаване – 10% от основната цена на пътуването на турист.
От 59-тия ден до 10-тия ден преди датата на заминаване – 30% от основната цена на пътуването на турист.
От 9-тия ден до датата на заминаване – 100% от общата цена на пътуването на турист.
 .
Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключване на Застраховка "Отмяна на пътуване" по чл.80, ал.1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите при анулиране на пътуването, при съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, включително и разходи свързани с COVID-19.
Застраховката е доброволна и се сключва в деня на подписване на договора за организирано пътуване в агенцията, където се извършва записването. Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa

Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им се отказва достъп до Гърция поради: забрана за напускане на страната, невалидни /забравени/ документи или други независещи от туроператора причини !

ЗАБЕЛЕЖКА: Туроператорът си запазва правото за промяна на дните на обявените допълнителни екскурзии, в зависимост от предлагането на гръцките колеги. Организаторът си запазва правото за промяна в цената на екскурзията до 20 дни преди датата на отпътуване, в случай на драстично повишаване на горивото.

Информация относно самото пътуване: Началната и крайната спирка са фиксирани предварително в програмата и договора и допълнителни спирки на територията на гр. София не се правят. Настаняването в автобуса става по реда на записване. Спирките по време на самото пътуване са предварително регламентирани / при необходимост разбира се се спира, но слизат само нуждаещите се /.

ТРАНСПОРТ: Автобус.
Програмата е подходяща за хора в неравностойно положение,  които могат да се придвижват самостоятелно.

Цената включва:

 • Транспорт с комфортен туристически автобус;
 • 7 нощувки в хотел Poseidon Beach Hotel 4* https://poseidonbeachhotel.gr/;
 • 7 закуски на блок маса
 • 7 вечери по меню (салата, избор от 2 ястия и десерт)
 • Пешеходна разходка в Превеза;
 • Пешеходна разходка в Йоанина
 • Всички пътни, гранични и магистрални такси в двете посоки;
 • Застраховка "Помощ при пътуване" на ЗК Евроинс с покритие 5000 евро.

Цената не включва:

 • Еко такса – заплаща се лично на място в хотела.
 • От 01.01.2024 г. във всички хотели в Гърция се въвежда задължителна общинска еко
 • такса, която се заплаща от туристите на място в хотела.
 • за 5* хотели - 10 евро на стая, на вечер
 • за 4* хотели - 7 евро на стая, на вечер
 • за 3* хотели - 3 евро на стая, на вечер
 • за 2*, 1* хотели - 1.50 евро на стая, на вечер
 • Круиз 7 Йонийски острова с включен обяд на кораба – 45 евро
 • Круиз до о. Паксос и Антипаксос – 40 евро;
 • Целодневна екскурзия до о.Лефкада – 25 евро
 • Целодневна екскурзия до Некромантио, Парга и изворите на р. Ахерон – 30 евро
 • Вечерен трансфер до гр. Превеза – 5 евро на човек
 • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год – 12 лв.
 • Забележка: допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.


ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa