Вашата оценка 4.67 от 3 гласа

Почивки в Египет

Египет, древна земя с богата история, вълнува с изумителни археологически богатства и пленяващи пейзажи. Река Нил, омаяна от пустинния пясък, преплита древните храмове и пирамиди, като предлага уникално пътешествие във времето. Столицата Кайро, със своя съвременен ритъм, е живописен контраст към древните чудеса на Гиза. Червено море привлича с кристално чисти води и богат подводен свят, предоставяйки идеалния отдих за любителите на водни спортове. Египет, с топлото си слънце и тайнствената аура, предоставя на посетителите си незабравимо приключение в сърцето на древния свят.

EGYPT WEATHER

Египет:

 1. География: Египет се намира в североизточна Африка и югоизточната част на Близкия изток. Граничи с Средиземно море на север, Израел и Палестина на изток, Червено море на изток и юг, Судан на юг и Либия на запад.

 2. Столица: Кайро.

 3. Население: Приблизително 104 милиона души (към последната информация).

 4. Език: Арабски.

 5. Религия: Ислям (голямата част от населението е сунити).

 6. История и Култура: Египет е известен с древната си история, включително пирамидите и храмовете на Гиза, Луксор и Карнак. Река Нил играе критична роля в историята и културата на страната.

 7. Градове: Освен Кайро, значими градове включват Александрия (прибрежен град на Средиземно море), Луксор и Асуан.

 8. Туризъм: Египет е популярен туристически дестинация с множество исторически забележителности, както и курорти край Червено море.

 9. Икономика: Основно се основава на селското стопанство, туризма и енергетиката.

 10. Климат: Пустинен климат с горещи лета и умерени зими.

 11. Кухня: Традиционната египетска кухня включва характерни ястия като кошере, фул медамес и кебапчета.

 12. Енергия: Египет е известен производител на петрол и природен газ.

Със своята дълга история, богата култура и впечатляващи паметници, Египет остава ключова дестинация, която привлича посетители от целия свят.


АвиеЗнаетеличе древноегипетският Бог Хор е син на Изида и Озирис, а според митологията Изида е заченала от мъртвия Озирис. Съдбата отрежда на Хор прозвището Обединител – владетел на Горен и Долен Египет.
👉 Едно от светилищата на бога, изобразяван с глава на сокол се намира в Едфу (на снимката) – част от нашата #програма #ЕГИПЕТ - ПРИКЛЮЧЕНИЯ В ЗЕМЯТА НА ФАРАОНИТЕ https://bit.ly/2FTTaZc

 
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa