Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

Почивки в Италия

Италия, страна на изкуството, виното и изисканата кухня, олицетворява естетика и стил. Със своите исторически градове като Рим, Флоренция и Венеция, Италия привлича милиони туристи с богатото си културно наследство. Средиземноморският ѝ бряг предлага обаятелни плажове и кристално чисти води. Страната е дом на световноизвестния италиански дизайн и мода, като същевременно се гордее с изключително вкусна гастрономия, вдъхновена от традиционни рецепти и свежестта на местните продукти. Италия е истинска симфония от красота, вкус и страст.
ITALY WEATHER

Вечния Град - Рим, Италия
Добре дошли в Рим, вечният град на величествени архитектурни чудеса, богата история и културно наследство, които привличат пътешествениците от целия свят. Със своите исторически и символични забележителности, Рим е едно от най-магичните места на планетата, където се преплитат античното със съвременното. Всяка улица, площад и паметник разказва своята уникална история, като прави този град истинско пътешествие във времето.

Рим е богат на исторически съкровища, които включват Колизеума, Римския форум, Пантеона и Санта Мария Маджоре. Освен това, Ватиканът, със своята великолепна Света Седалище и Сикстинска капела, е сърцето на католическата църква и място на изключително религиозно и изкуствено значение. Рим ви показва богатството на европейската култура, изкуство и архитектура, които са оставили трайни следи върху световната история.

Рим предлага не само исторически и културни съкровища, но и гастрономични наслаждения, които ще разтърсят вкусовите ви рецептори. Опитайте се в автентичните италиански ресторанти, за да се насладите на паста, пица, гелато и ароматните италиански вина. Променливите квартали и улички на Рим крият уютни кафенета, малки магазини и художествени студия, където можете да се потопите в местния начин на живот.

География
Открийте Рим - Градът на Вечните Хълмове и Река Тибър

Разположен в централната част на Италия, Рим се разпростира по бреговете на река Тибър и се издига върху седемте легендарни хълма на града. Този прекрасен град съчетава изумителни природни красоти с исторически забележителности, които са оставили следи върху световната култура и цивилизация.

Разнообразие от Географски Образувания и Исторически Съкровища
Рим предоставя невероятно разнообразие от географски черти, които включват впечатляващи хълмове, като Авентин, Палатин и Капитол, както и зелени паркове и открити пространства, където посетителите могат да се насладят на природата и спокойствието. Не пропускайте възможността да разгледате река Тибър, която протича през града, предоставяйки прекрасни възможности за разходки и панорамни гледки.

Исторически Забележителности и Уникални Райони
Географията на Рим предоставя идеални условия за откриване на множество исторически и културни забележителности. От Римския форум и Колизеума до Ватиканския град и Санта Мария Маджоре, всеки квартал и район на Рим разкрива удивителни исторически съкровища, които са отражение на величието на античната и съвременната цивилизация

Опознайте Климата на Рим - Идеална страна за пътешествия
Климатът създава перфектни условия за туристически приключения през цялата година. Римската климатична характеристика е средиземноморска, предлагайки благоприятни температури, сезонни вариации и обилно слънце, което ви кани да се насладите на всички аспекти на този вечен град.

Преживейте Чара на Сезоните
Пролетта (март-май) е с време на растящи температури и цъфтящи цветя в парковете и градините на Рим. Летните месеци (юни-август) са топли и сухи, предлагайки идеални условия за посещение на знаменитите археологически обекти и наслаждаване на италианското слънце. Есента (септември-ноември) и зимата (декември-февруари) са по-прохладни, но все още с меки температури, което е идеално време за обиколки и откриване на културните и кулинарни богатства на Рим.

Вашият Избор за Пътуване
С неголямите колебания в температурите и поне 250 слънчеви дни в годината, Рим е изключително подходяща дестинация през целия сезон. Без значение кога решите да посетите, Рим ще ви посрещне с уютна атмосфера и множество възможности за разнообразни пътешествия. Независимо дали идвате за летен сиеста, пролетни разходки или зимна атмосфера, климатът на Рим създава идеалната рамка за едно незабравимо историческо и културно изживяване.

Изберете Рим, където климатът е съюзник на вашия комфорт и удоволствие. Ние сме тук, за да ви помогнем да планирате най-доброто време за вашия престой и да се насладите на всичко, което този вечен град има да предложи през цялата година. Население

Рим - Сърце на Разнообразие и Културно Богатство
Рим, с изключителното си население, е съвременен град, който се отличава със своята многогранност и културно разнообразие. В него живеят хора от различни националности, вярвания и обичаи, създавайки уникален мозайков облик на общност, което прави този град още по-вълнуващ и пленителен за посетителите.

Запознайте се с Живота в Рим
Градът пулсира с енергия и динамичност, като неговото население живее в хармония с модерните тенденции и традициите на миналото. Многобройните райони на Рим предоставят възможност за срещи с местни жители, които с удоволствие ще ви покажат ежедневния живот в града, споделяйки тайните на неговите улици и дружелюбната атмосфера.Културно

Разнообразие и Гостоприемство
В населението на Рим се отразяват богатството и многообразието на италианската култура, както и влиянията от цял свят. Този културен мозайков облик се изразява във вкусната храна, изкуствата, музиката и празниците, които направляват градския живот. Гостоприемството на местните жители прави всяка среща в Рим незабравима, като ви позволява да се почувствате част от уникалната общност на този изумителен град.Изберете Рим, за да бъдете част от културното разнообразие и гостоприемството на този вечен град. Ние сме тук, за да ви помогнем да се свържете с местните жители, да изживеете ежедневието в Рим и да се потопите в богатството на неговата култура и обичаи.Открийте Магията на Празниците и Фестивалите в Рим

Добре дошли в Рим, където празниците и фестивалите създават невероятна атмосфера на радост, култура и традиции. Градът е домакин на множество събития през цялата година, които предлагат на посетителите възможност да се потопят в уникални изживявания и да се насладят на аутентичната италианска култура.Разнообразие от Празници и Тържества

В Рим събитията никога не прекъсват. През пролетта, "Festa di Primavera" прелива с цветя и песни в градските паркове. Лятото носи музикални фестивали и открити спектакли в археологически зони, като Термите на Каракала. Но най-вълнуващото е, разбира се, Коледа и Нова Година, когато Рим прелиства в огни и празнична магия.

Културни Фестивали и Изкуствени Празници
Рим е сцена на множество културни фестивали, посветени на изкуството, литературата и киното. "Festa del Cinema di Roma" привлича филмови ентусиасти от целия свят, а "Estate Romana" предлага богата програма с концерти, изложби и театрални представления. Известният "Carnevale Romano" пресъздава духа на Венеция с маски и карнавални веселия.Изберете Рим, за да бъдете част от празничния пулс на този вечен град. Ние сме тук, за да ви помогнем да планирате посещение по време на някой от уникалните събития, които ще ви дадат възможност да се насладите на емоционални и незабравими моменти, преживявани само в Рим.Изкушение за Вкусовете - Кухнята на Рим

Храната е истинска наслада за сетивата и вкусовете. Италианската кухня, на която се основава и тази на Рим, е известна по целия свят със своята вкусова изобилие и страст към храната. Всеки хапка е история за вкусовете и културата на града, което прави тази дестинация истинско гастрономично пътешествие.

Опитайте Автентични Италиански Вкусове
От известната паста и пица до прочутите антипасти и ризота, Рим ви предоставя богатство от автентични италиански вкусове, които ще ви завладеят. Неописуемата комбинация от свежи съставки, ароматни подправки и великолепни сосове прави всяко ястие незабравимо. Ресторантите и кафенетата на Рим са идеалният място за да се потопите в изкушаващия свят на италианската гастрономия.

Сладки Удоволствия и Гурме Изживявания
Завършете своето кулинарно пътешествие с вкусни десерти като тирамису, пана кота или джелато - символи на италианската сладка изкушение. Всеки залез в Рим се отразява в аромата на италианското кафе и уютната обстановка на местните кафенета.Сувенири и Уникални Подаръци от Рим

Вземете вашите подаръци от Рим, които ще ви помогнат да запазите специалните моменти от вашето пътешествие в този вечен град. От изискани ръчно изработени изделия до символични артефакти, нашата селекция от сувенири ви предлага възможността да се свържете с истинския дух и култура на Рим.

Традиционни Ръчно Изработени Продукти
Разгледайте нашата колекция от традиционни ръчно изработени продукти, включващи текстилни изделия, керамични сувенири и декорации, вдъхновени от богатата история и архитектурни богатства на Рим. Всяко парче носи отпечатъка на майсторството на местните занаятчии и ще ви напомня за вашите уникални изживявания в града.

Изтъкнете Символите на Рим във Вашия Дом
Вашият дом може да бъде пренаситен с атмосферата на Рим чрез нашите сувенири, включващи сувенирни предмети с символи като Колизеума, Пантеона, Фонтана ди Треви и други. Добавете този уникален шарм и есенция на Рим във вашето пространство и създайте вълнуваща връзка с тази велика дестинация.

Равнището на престъпност в Италия не предполага взимането на специални мерки за лична безопасност. Препоръчва се гражданите да бъдат особено бдителни ако посещават Южна Италия, както и Неапол, Рим (особено в метрото и заведения), Флоренция, Венеция и други градове, характеризиращи се с висока концентрация на туристи. 

Италианска република
Местна валута:Евро (EUR).

Необходимо е българските граждани да притежават валидни лична карта или задграничен паспорт, за да влязат и пребиват на италианска територия. Не е необходима виза за влизане в страната. Няма специално изискване за определена валидност на личните карти или задграничните паспорти.

Посолство на Република България в Рим
Ambasciata della Repubblica di Bulgaria a Roma
Адрес:Via Pietro Paolo Rubens, 21, 00197 ROMA
Централа: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643
Мобилен телефон за неотложни случаи в извънработно време: +39 349 492 7764
Работно време: 09.00-17.30

Електронна поща:
embassy@bulemb.it
Embassy.Rome@mfa.bg
Website:https://www.mfa.bg/embassies/italy
https://www.amb-bulgaria.it/

Консулска служба:
Консул (телефон): + 39 06 322 4648
Електронна поща: consul@bulemb.it
Генерално консулство на Република България в Милано
Адрес: ул. „Даниеле Манин“ № 37, етаж V
П.к.20121

Тел.: 0039-02-35987381
Факс: 0039-02-47769931
Тел. за спешни случаи извън работно време: 0039-3337826043
имейл: Consulate.Milan@mfa.bg
Website:https://www.mfa.bg/embassies/italy2

Работно време: от понеделник до петък от 9.30 ч. до 13.00

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa