Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Почивки в Сейшели

Сейшелите са зашеметяващ архипелаг в Индийския океан, състоящ се от 115 острова с изключителна природна красота. Тези тропически райски острови предлагат бели плажове, тюркоазени лагуни и богат подводен свят. Столицата Виктория се намира на най-големия от островите, Мае. Сейшелите са известни с усилията си за опазване на природата и са популярно туристическо направление, привличайки посетители с уникалния си островен шарм и екзотични преживявания.

SEYCHELLES WEATHER

Добре дошли на Райските Сейшели - Вашият Убежище на Тропическа Красота
Посрещнете се с бели пясъци, тюркоазени води и невероятно екзотичен райски оазис - Сейшели. Това архипелаг от 115 острова, разположен в сърцето на Индийския океан, предлага на посетителите невероятно изживяване в среда, която излъчва спокойствие, красота и романтика. Дайте си отдих от ежедневния ритъм и се потопете в безупречната природа и луксозни удоволствия на Сейшели.

Изцяло Удоволствие на Обичта към Морето
Сейшели ви канят да се потопите в света на топлите води и богатия подводен свят. Сред прозрачните и спокойни води можете да откриете впечатляващи коралови рифове, екзотични риби и морски костенурки. Съчетайте се със слънцето и звуковата мелодия на морския бриз, за да създадете перфектната атмосфера за релаксация и романтика.

Уникални Културни и Гурме Преживявания
Сейшели предлагат още повече от прекрасни плажове и морски приключения. Изследвайте уличките на столицата Виктория, където се разполагат цветни пазари, музеи и културни забележителности. А за гурме ентусиастите, местната кухня предлага изящни креолски вкусове, подправени със специални местни подправки.

Изберете Сейшели за едно незабравимо пътеществие, което ще ви зареди с енергия и спокойствие. Ние сме тук, за да ви помогнем да планирате перфектната почивка в този романтичен рай, където всеки момент се превръща в невероятно споменателство.

Открийте Географското Богатство на Сейшели - Райската Островна Красота
Съставени от 115 уникални острова, които предлагат невероятно разнообразие от природни чудеса и зашеметяващи пейзажи. Този архипелаг, разположен в Индийския океан, е истинска географска изява, предоставяйки на туристите възможността да се насладят на белите плажове, тюркоазени води, планински върхове и плътни тропически гори.

Разнообразие от Острови и Екосистеми
Сейшели са разделени на вътрешни, външни и групи от кокосови палми, всяка със своя неповторим характер и състав. От плажовете на главния остров Махе до дивата природа на Праслин и съживяващата култура на Ла Диг - всяка група от острови разкрива своя уникален свят. Подводният свят също е впечатляващ, с коралови рифове и богати морски екосистеми.

Изживейте Сейшели в Нейната Истинска Форма
Открийте горски тропически пътеки, водопади и върхове, които се впиват в небето, и се потопете в забележителната география на Сейшели. Всяко място предоставя уникално изживяване и възможност да се насладите на природната красота и спокойствие, които правят Сейшели една от най-желаните туристически дестинации в света.

Топлина и Разкош - Климатът на Сейшели
Добре дошли на Сейшели, където климатът е идеален за незабравима почивка под топлотата на тропиците. Този архипелаг в Индийския океан предлага на туристите съкровище от слънчеви дни, приятни температури и прекрасни морски бризове, които правят всяка почивка истинско удоволствие.

Перфектен за Целогодишни Почивки
Сейшели се радват на тропически климат с малки колебания в температурите през цялата година. Летният период (ноември - април) е най-популярен, предлагайки топли дни и спокойни нощи, подходящи за слънчеви бани и водни спортове. Зимният период (май - октомври) е по-сух и малко по-прохладен, но все още със забележително приятни температури.

Открийте Великолепния Тропически Рай
Този тропически рай се характеризира с топли и влажни климатични условия, които създават подходящи условия за растеж на богатата растителност и животински свят. Водите около островите са топли и прозрачни, предоставяйки отлични възможности за гмуркане и сноркелинг.

Насладете се на приятните климатични условия през цялата година. 

Гостоприемство и Разнообразие - Населението на Сейшели
Сейшели са дом на едно гостоприемно и културно разнообразно население, което създава неповторима атмосфера на доброжелателност и топлина. Местните жители, известни като "Сейшелийци", се гордеят със своята национална идентичност и с удоволствие показват богатата си култура и обичаи на туристите.

Мултиетничност и Културно Богатство
Населението на Сейшели е мултиетнично и включва различни етнически групи, като креоли, азиатци, европейци и други. Тази разнообразност се отразява в културните изрази, музиката, танците и кухнята на островите. Гостите могат да се потопят в този богат микс и да се насладят на уникални изживявания, които съчетават традиции с модерни влияния.

Истории и Срещи с Местните
Посещението в Сейшели предоставя възможност за срещи с местните жители, които с удоволствие ще ви разкажат за историята и наследството на островите. Поддържайки богата туристическа индустрия, местните хора са запознати с гостоприемството и създават приятна и незабравима атмосфера за туристите.

Потопете се в културната палитра и гостоприемство на неговите местни жители. 

Събор на Култури и Традиции - Празниците и Фестивалите в Сейшели
Света на цветни и вълнуващи празници и фестивали на Сейшели, където местната култура и обичаи оживяват в невероятни събития. Този островен рай предлага на туристите уникалната възможност да се впуснат в културни и традиционни изживявания, които се отразяват във веселби, музика, танци и кулинарни изкушения.
 

Тропически Ритъм на Фестивалите
Сейшели предлагат богато разнообразие от празници и фестивали, които се отбелязват с ярки цветове и радостен дух. "Фестивал на кокосовите острови" празнува традициите на кокосовата индустрия, докато "Сейшелийски Креолски Фестивал" ви въвлича във вълшебния свят на креолската култура чрез музика, танци и изкушения за небцето.

Открийте Цветната Мозайка на Културни Събития
Празниците и фестивалите на Сейшели предлагат блясък и разнообразие за всеки вкус. "Фестивал на Сейшелийската Морска Природа" поднесе съблазнителни гмуркачески изживявания, а "Международният Фестивал на Водните Спортове" предоставя уникални възможности за активни приключения.
 

Гастрономично Удоволствие - Кухнята на Сейшели
Добре дошли в света на ароматите и вкусовете на Сейшели, където гурме изживявания се превръщат в невероятни кулинарни приключения. Този островен рай предлага на туристите уникална възможност да се насладят на богата гастрономична палитра, вдъхновена от богатите ресурси на морето и разнообразната местна култура.

Магията на Морските Дарове
Сейшели са известни с изисканите си морски дарове, които играят водеща роля в местната кухня. Превъзходният избор от прясни риби, морски плодове и костенурки вдъхновяват шеф-готвачите да създават невероятни ястия. Опитайте се със специалитети като "Лакау" - пикантен рибен кари, и се потопете в уникалния морски аромат.Вкусове, Вдъхновени от

Разнообразието
Сейшели предлагат истински фестивал на вкусовете, като обединяват в кулинарен хармония елементи от различни култури и кухни. Гъстите и ароматни карита, плодовете на традиционната креолска кухня, се допълват от влияния от индийска, африканска и европейска кухня, създавайки уникални комбинации, които изкушават сетивата.

Сувенири и Уникални Подаръци от Сейшели
От ръчно изработени изделия до символични артефакти, нашата селекция от сувенири предлага възможността да се свържете със забележителната култура и природа на Сейшели.

Традиционни Ръчно Изработени Продукти
Разгледайте нашата колекция от традиционни ръчно изработени продукти, включващи текстилни изделия, дървени сувенири и украшения, инспирирани от красивата природа на островите. Всяко парче носи отпечатъка на майсторството на местните занаятчии и ще ви напомня за вашите уникални изживявания в Сейшели.

Пренесете Красотата на Сейшели в Дома Си
Изберете символични сувенири, като плажни мотиви, коралови мотиви или декорации вдъхновени от местната флора и фауна, за да пренесете част от красотата на Сейшели във вашия дом. Допълнете интериора с ароматни масла и етерични масла, които са характерни за островите, и създайте атмосфера на спокойствие и уют.

Република Сейшели
Република България няма функциониращо посолство на Сейшелските острови. Българските граждани, пребиваващи краткосрочно или дългосрочно в Сейшелите, могат да се обръщат по консулски въпроси към посолството на Република България в Адис Абеба, Етиопия.

Посолство на Република България в Етиопия
Адрес: Bole KK, Kebele 04/06/07, Addis Ababa, Ethiopia
Пощенски адрес: P.O.Box 987 Addis Abeba, FDR of Ethiopia
Тел.: +251 11 66 100 32
Факс: +251 11 66 162 70
Работно време: 08.00 – 18.00 ч.
E-mail: Embassy.AddisAbaba@mfa.bg
Website: www.mfa.bg/embassies/ethiopia

За България е акредитирано посолството на Сейшелите в Брюксел, Белгия.

Посолство на Сейшелските острови в Брюксел
Адрес: Avenue Louise 250, boite 102, B-1050, Bruxelles, Belgique
Тел.: +32 2 627 5788
Факс: +32 2 648 5556
E-mail: pdebaets@rolex.be

Почетен консул на Сейшелските острови в България
Г-н Максим БЕХАР
Канцелария: 1680 София, бул. “България” № 60 В
Тел.: +359 2 818 70 10
Факс: +359 2 818 70 11
GSM: +359 888 503 113
E-mail: consul@seychelles.bg

Ниво на сигурност:
Възможни са джебчийски кражби по плажовете. Възможна е появата на пирати от Сомалия  в крайбрежните води.

Здравеопазване:
Сравнително добро ниво на здравеопазване за Африка. Широко разпространени са редица заразни болести. Бъдете внимателни при консумацията на плодове и зеленчуци.

Препоръчителни ваксини и съвети за лична хигиена:
За актуална информация за задължителни и/или препоръчителни ваксини може да се обръщате към Регионалните здравни инспекции в страната. Ваксина за жълта треска се поставя в следните регионални здравни инспекции:Столична регионална здравна инспекция; РЗИ Варна; РЗИ Бургас; РЗИ Плевен; РЗИ Пловдив; РЗИ Благоевгради РЗИ Русе.

Особености на местното законодателството:

Движенията по пътищата:
Може да се използва обществен транспорт, таксита и коли под наем. Движението по пътищата се извършва в лявата пътна лента.

Местна валута:
Сейшелска рупия (SCR)
При пътуване за Сейшелите се препоръчва да носите в себе си евро, чекова книжка или кредитна карта.

Климат
субекваториален, морски. Средните месечни температури са 26-28 ºС. Валежи - до 4000 мм (максимум през лятото). Във вътрешните равнинни части на по-големите острови са се съхранили вечнозелени тропически гори.

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa