Вашата оценка 5.00 от 3 гласа

Почивки в Танзания

Танзания е източноафриканска държава с разнообразна природа и култура. Нейната столица е Додома, но най-голям град и икономически център е Дар ес Салам. Танзания се гордее с изумителни природни богатства, включително Серенгети, където се провежда големият миграционен обикол на животни, и Килиманджаро, най-високият връх на Африка. Страната е многоетнична и многорелигиозна, като съчетава в себе си богата мозайка от култури и традиции. Танзания съчетава природна красота с гостоприемство и уникални възможности за сафарита и приключения.
TANZANIA WEATHER

Танзания е източноафриканска държава, разположена в Източна Африка. Ето някои от ключовите факти и информация за Танзания:

  1. География: Танзания е с площ от около 945 087 квадратни километра и граничи с Кения на север, Уганда на северозапад, Руанда, Бурунди и Демократична Република Конго на северозапад, Замбия и Малави на запад, и Мозамбик на юг. Страната има богато разнообразие от географски образования, включително планини, езера, реки и плажове на Индийския океан. Килиманджаро, най-високият връх на Африка, се намира в Танзания.

  2. Столица: Додома е столицата на Танзания, но най-големият град и икономическият център е Дар ес Салам.

  3. Население: По данни от 2022 г., Танзания има население от около 61 милиона души. Страната е многорелигиозна и многоетнична, като съчетава в себе си разнообразие от култури и езици.

  4. История: Танзания има богата история, като включва периоди на различни кралства и владетелства. През колониалната епоха, Танзания беше разделена между британската и германската колонизация. През 1961 година, страната постига независимост от Обединеното кралство.

  5. Култура: Танзания е известна с разнообразната си култура, включваща традиционни песни, танци, изкуства и религиозни обичаи. Местните хора са гостоприемни и традиционни обичаи играят важна роля в ежедневния им живот.

  6. Икономика: Икономиката на Танзания е предимно базирана на селското стопанство, текстилната промишленост и риболова. Страната се стреми към развитие на инфраструктурата и привличане на чужди инвестиции.

  7. Природни богатства: Танзания притежава изумителни природни богатства, включително национални паркове и резервати, където се намират диви животни като лъвове, слонове и жирафи. Серенгети е известен с масовия миграционен обикол на животни.

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa