ЕКЗОТИЧНА ПОЧИВКА В КЕНИЯ С ТРИДНЕВНО САФАРИ

ЕКЗОТИЧНА ПОЧИВКА В КЕНИЯ С ТРИДНЕВНО САФАРИ

11 дни / 7 нощувки

Вид транспорт: Самолетни

Цена от: 1724 €

11 дни / 7 нощувки, гарантирано пътуванес чартърен полет

Изберете хотели за резервация по програмата:

Описание

Туристическа програма
 11 дни / 7 нощувки
2 нощувки Сафари + 5 нощувки във Ватаму 
Маршрут: София – РимМомбаса (Кения)–Рим – София
 
Дата на отпътуване:
Всяка сряда от Рим
 
Цена от: 1 724 евро
 
 
ДЕН 1 (по избор) София - Рим
Отпътуване от София по маршрут София – Рим. Кацане в Рим. Нощувка.
 
ДЕН 2 Рим - Момбаса
За дати до 25.03 Полет в 22.30 ч. по маршрут Рим – Момбаса ( с АК Neos Air)
За дати от 23.07 Полет в 21.00 ч. по маршрут Рим – Момбаса с прекачване в Занзибар. (Blue Panorama).
 
ДЕН 3 Национален парк Цаво - Изток
Пристигане на летището в  Момбаса. Посрещане от представител на фирмата партньор и отпътуване към Нацонален парк Цаво-Изток. Следва първо сафари в парка, след това спирка в  за обяд. В ранния следобяд второ сафари . Вечеря и нощувка в лагер Aruba Lodge или подобен.
 
ДЕН 4 Национален парк Цаво - Запад
Рано сутринта на разсъмване: закуска. Отпътуване към  Национален парк Цаво - Запад. Следва първо сафари в парка. Обяд включен в цената . Ранният следобяд, второ сафари. Вечеря и нощувка в лагер Voyager Safari Camp или подобен.
 
ДЕН 5 Ватаму
Закуска рано сутринта и отпътуване към хотел Eden Village Watamu 3* или подобен. Настаняване в хотела и свободно време за почивка. Нощувка.
 
ДЕН 6 Ватаму
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Ватаму е малко градче, разположено на около 105 километра северно от Момбаса и на около 15 километра южно от Малинди на брега на Индийския океан. Намира се между Синята лагуна и залива Ватаму. Бреговата линия в района включва бели пясъчни плажове и коралови образувания, разположени в различни заливи и плажове: плаж Garoda, Turtle Bay, залива Blue Lagoon, залив Watamu, плаж Jacaranda. Те са защитени и са част от Националния парк Watamu Marine. Морският парк се счита за едно от най-добрите места за гмуркане край бреговете на Източна Африка. Той също така е класиран като третия най-добър плаж в Африка за кристално чистата си вода и сребърни пясъчни плажове.
 
Полудневна екскурзия на град Малинди с обиколка на стария и новия град. ( ~ 25 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Връщане в хотела около 18 ч. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 7 Ватаму
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Синьо сафари“ в морския национален парк „Ватаму“.(~ 70 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Отпътуване за курорта Ватаму в 9 ч.
На територията на Морския национален парк Ватаму е разположен едноименният курорт. Плажовете тук са обгърнати от т. нар. мангрови гори – съвкупност от растения и храсти, които се разполагат в крайбрежни области, но на местата, защитени от големи вълни. Мангровите гори на Ватаму приютяват удивително разнообразие от животински видове.
Приключението започва със стъпването върху лодка с прозрачно дъно – най-вълнуващото средство за придвижване из мангровите паркове. Маршрутът прилича на „килим“ от птичи пера, застлан от повече от 100 вида птици, които гнездят тук. Срещата с фламинга е гарантирана, при повече късмет може да се види и бяла чапла. Обиколката завършва с акостиране на Южния остров за обяд с омари, скариди, риба на грил и кокосов ориз. 
Програмата продължава с възможност за шнорхелинг в Морската градина. Онези, които не желаят да се гмуркат могат да наблюдават подводното разнообразие през дъното на лодката.
Местните коралови рифове са само на 300 метра от брега и са едни от най-красивите в света. Образуват се от интензивното слънчево греене в продължение на стотици години и на дълбочина не по-голяма от 40 метра. Кораловите колонии тук са формирани от повече от 150 вида корали, видовете риби са над 500. Мастодонтите по тези водни земи са октоподи, баракуди, скатове, акули и китове.
Връщане в хотела около 15:30 ч. Вечеря. Нощувка
 
ДЕН 8 Ватаму
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Полудневна екскурзия до Марафа: Отпътуване от хотела в 14:30 ч. Пристигане в каньона след около 45 мин. (~ 55 евро на човек,  заявява се и се заплаща на място)
Каньонът Марафа е по-известен с наименованието си „Кухнята на ада”. В продължение на хилядолетия, най-талантливият архитект – природата – е превръщала мястото в спектакъл от величествени образувания. За местните каньонът е „мястото, което се руши само”. Туристите го определят като място с необиктовени форми. Образуванията менят цветовете си в зависимост от слънчевата светлина, която пада върху тях. Цветовете и формите са най-величествени при залез слънце.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 9 Ватаму
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.
 
ДЕН 10 Ватаму - Момбаса - Рим
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Момбаса. Директен полет Момбаса – Рим в 12.55 ч. (Neos Air). Кацане в Рим в 18.40 ч.
 
Ден 11 петък Рим - София
Полет Рим - София.
*Туроператорът може да предложи билет за полета София – Рим– София по желание на клиента!

Необходими документи за виза за Кения:  
Необходими документи и медицински изисквания при записване:  
Вид използван транспорт:
Забележки:  
*Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
 
Начин на плащане:
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;
 
Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване  - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата  за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

 

Цената включва:

Цената не включва:

Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 13062010010120 на ЗК „ЛЕВ ИНС” АД.


Изпрати » Изтегли » Принтирай »
ЕТИКЕТИ:
почивка в кения, сафари, сафари в кения, сафари кения, почивка кения, почивка кения 2020, safari kenia, pochivka kenia 2020, kenia, kenia, 2020, pochivka v keniq, pochivka v keniq 2020, safari, safari 2020, samoletna programa, самолетна програма