Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

ВЕЛИКДЕН НА ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА 14.04.2023



« Вижте още хотели към тази почивка

CHRONIS 3*


Разположение:
Разположен в оживения район Паралия Катерини, само на 40 метра от плажа, хотел Chronis предлага стаи с безплатен Wi-Fi интернет и сервира закуска на шведска маса в светлия си атриум с мраморен под.

В стаите:
Стаите на Chronis са климатизирани и разполагат със самостоятелни балкони с гледка към градината или планината. Оборудвани са с LCD телевизор със сателитни канали и мини хладилник, а баните са снабдени с безплатни тоалетни принадлежности и сешоар.

На територията на хотела:
На кратко разстояние пеша от хотела ще намерите ресторанти, барове и магазини. Съоръжения за водни спортове, като водни колела и канута, също са на разположение в района. Археологическият обект Дион е на 20 километра, а Олимп - на 25 километра.

ТАБЛИЦА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ

Моля, посочете цена от таблицата

Цените са на база нощувка със закуска.
Дати:
14.04.2023
Цена на човек в двойна/тройна стая
Дете до 11.99г в двойна стая с 2-ма възрастни
395320




ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
ВЕЛИКДЕН НА ОЛИМПИЙСКА РИВИЕРА 14.04.2023

4 дни/ 3 нощувки със закуски и 2 вечери + Великденски обяд с жива музика и фолклорна програма

цена от: 395.00 лв

ПРОГРАМА:

1 ден, 14.04.2023 г.
Отпътуване от пл. Ал Невски в София в 07:00 ч. по маршрут Благоевград-Сандански-Кулата-Паралия Катерини. Пристигане в ранния следобед и настаняване в хотела.
Следобед възможност за разглеждане на древния град Дион (по желание и с доплащане 15 лв. на човек без входна такса).
Археологическият парк Дион се намира в подножие на Олимп, на около 15 км от Катерини. Музеят на открито се простира върху 150 ха площ, заета от останки на жилищни сгради, стадиони, театри, светилища и гробници, които дават представа за това как елините са живеели, просперирали и почитали  своите богове. 
Първоначално Дион или „Градът на Зевс”, както са го наричали, е служил за светилище и място за поклонение. По време на македонската доминация тук се провеждали Олимпийските игри.
В този град Филип II отпразнува превземането на Олинтос, столицата на Халкидската лига, а неговият наследник Александър Велики търси помощта на царя на боговете Зевс, преди да се отправи на изток към победоносния си поход срещу персите.
През 169 г. пр.н.е. римляните превземат града. До 3 в. той разширява границите си, но е сполетян от нашествия и природни катаклизми. След век Дион възвръща славата си и става епископски център. Епископът на града участва в Синода на Сердика през 4 век сл.н.е. (343 г.) и в Синода на Ефес през 5 век сл.н.е. (431 г.). Дион става жертва на нашествията на остготите, а впоследствие е разрушен от Цецилий Метел, който потушава въстанието на Андрискос (150-148 г. пр.н.е.). Останалото свършва природата – наводнение и последвало земетресение, потапят Дион в забвение. 
Последното споменаване на града е през 10 век, когато е административен център по времето на византийския император Константин Порфирогенет.
Завръщане в хотела. Вечеря.

2 ден, 15.04.2023
Закуска. Свободен ден за почивка или допълнителна екскурзия до Метеора (доплащане по 25 евро на човек).
Метеора – в превод от гръцки „реещи се във въздуха“ – е един от най-впечатляващите региони на страната. Разположен в северозападния край на Тесалийската равнина, близо до планините Пинд и река Пенейос, тази вълшебна територия, изваяна от Майката Природа преди 30 милиона години, е включена в Списъка на световното наследство на UNESCO.
През 11 век отшелници и аскети първи покоряват недостъпните върхове, а после монашески общности строят върху тях 26 манастира. В един от тях – манастира  „Агия Триада” (Света Троица) са заснети финалните сцени на дванадесетия филм от поредицата за Джеймс Бонд и петия с Роджър Мур в ролята на агент „Само за твоите очи“ (1981 г.)
Ще посетим два от действащите общо шест манастира, както и работилница за икони.
Връщане в хотела привечер. Вечеря. Възможност за участие в празничната Великденска литургия в местната църква. Нощувка.
 
3 ден, 16.04.2023 г. Великден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия до планинското градче Палеос Панталеймонас (доплащане 15 евро/ човек).
Идиличното селце Палеос Пантелеймонас е построено върху зелените склонове на Олимп на 450 м надморска височина в края на 14 век. То носи името на едноименната църква, която все още стои на централния площад под клоните на вековни чинари.
Селото е заобиколено от букови и кестенови дървета и предлага прекрасна гледка към Егейско море, замъка Платамонас и върховете на планината Олимп.
Първите каменни къщи с дървени балкони са построени от опитни занаятчии от Епир.       Те са отличен образец на македонската архитектура – затова Палеос Пантелеймонас е под закрилата на закона като „защитено селище”.
В началото на 50-те години повечето му жители емигрират в други страни, а останалите се заселват по-надолу в Неос Пантелеймонас. Постепенно старото село запада и накрая запустява.
През 1980 г. няколко ентусиасти му вдъхват нов живот, като реновират старите къщи и ги превръщат в малки хотели и хостели и започват да привличат гости от близо и далеч. Таверните са реставрирани и предлагат на гостите автентична гръцка храна и местно вино, а малки магазинчета – различни занаятчийски стоки, домашни сладка, вино, ципура и прочутия „ликьора кумара“.
Свободно време. Завръщане в хотела.
Празничен Великденски обяд в таверна с богато меню, ½ бутилка вино на човек, жива музика и фолклорна програма.
Нощувка.
 
4 ден, 17.04.2023 г.
Освобождаване на хотела и отпътуване за България. По пътя ще спрем в Солун, където ще имаме свободно време за кафе или разходка. Връщане в София вечерта.


Важна информация:
От 01.01.2018 г. във всички хотели в Гърция бе въведена задължителна общинска такса, която се плаща от туристите на място в хотела.
  • за 5* хотели - 4 евро на вечер на стая
  • за 4* хотели - 3 евро на вечер на стая
  • за 3* хотели - 1.50 евро на вечер на стая
  • за 2*, 1* хотели - 0.50 евро на вечер на стая

Необходими документи:
  • Лична карта или международен паспорт
  • За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.

Начин на плащане:
  • Депозит- 30% до 3 дни след резервация
  • Доплащане - 21 дни преди дата на заминаване.

Валутни курсове:
  • 1 лв. = 0,52 EUR

Часово време:
  • България - 12 ч.
  • Гърция - 12 ч.

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:
Екскурзията се провежда при минимум 35 записани туристи.
Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 записани туристи.
Туроператорът си запазва правото при необходимост да промени последователността на изпълнение на програмата.

Цената включва:

  • Транспорт с комфортен автобус;
  • 3 нощувки със закуски в хотел Chronis 3* в Паралия Катерини
  • 2 вечери
  • Празничен Великденски обяд с богато меню+1/2 бутилка вино на човек; музика на живо и фолклорна програма.
  • Кафе пауза в Солун
  • Всички пътни и гранични такси
  • Застраховка "Защита при пътуване" на Лев Инс с покритие 10000 евро.

Цената не включва:

  • Разходка до Палеос Панталеймонас и Платамонас– 15 евро;
  • Разходка до древния град Дион – 15 лева (без входна такса);
  • Екскурзия до Метеора – 25 евро;
  • Входни такси за манастирите – 3 евро на манастир;
  • Входни такси за Дион– 4 евро възрастен/ 2 евро дете;
  • Входни такси за замъка Платамонас– 2 евро възрастен
  • Доплащане за медицинска застраховка за лица над 65 год – 10 лв.
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 7933



ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa