Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

ДА ПОПАДНЕШ В РАЯ НА СЕЙШЕЛИТЕ 2023- Гарантирано заминаване всяка събота!« Вижте още хотели към тази почивка

CARANA BEACH RESORT


ТАБЛИЦА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ

Моля, посочете цена от таблицата

Цените са на база нощувка със закуска.
Дата
04.11.2023
11.11.2023
18.11.2023
02.12.2023
09.12.2023
ОЩЕ ХОТЕЛИ И ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ПОЧИВКАТА:
ДА ПОПАДНЕШ В РАЯ НА СЕЙШЕЛИТЕ 2023- Гарантирано заминаване всяка събота!

10 дни / 7 нощувки

цена от: 1774.00 € / 3470 лв

ПРОГРАМА:

1 ден
Отпътуване от София за Махе.

2 ден
Пристигане и посрещане от представител на фирмата- партньор. Трансфер и настаняване в избрания от вас хотел. Нощувка.

3 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.

4 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.

5 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.

7 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.

8 ден
Закуска. Свободно време и възможност за допълнителна екскурзия (срещу допълнително заплащане).
Нощувка.

9 ден
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет  Махе - София.

10 ден
Пристигане в София.Допълнителна информация:
Цените са изготвени при следния валутен курс: 1 EUR = 1,95583 лв.
Международен паспорт, с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
Програмата е индивидуална и не е свързана с минимален брой участници

Начин на плащане:
1.Записването се извършва срещу внесено предплащане в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
2. Доплащането се извършва най-късно до 45 дни до датата на пътуване в размера до 100% на пълната цена на организираното пътуване в лева;

Такси за прекратяване:
Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на следните такси за прекратяване:
1. От деня, следващ деня на подписване на договора до 65 календарни дни преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист, (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети и анулационните срокове за хотелско настаняване);
2. Прекратяване от 64 до 45 дни преди датата на отпътуване – таксата за прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
3. Прекратяване от 44 до 30 дни преди датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
4. Прекратяване под 30 дни до датата на отпътуване таксата за прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева.

Вид използвани транспортни средства:
Самолет
Автомобил
Воден транспорт – лодка или фери

Ваксини
Няма специални визови изисквания

Забележка:
При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията може да претърпи промяна в реда на провеждане!
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение, преведено и легализирано на английски език
Минимален брой участници за осъществаване на пътуването: няма

„Отмяна от пътуване“:
ТО предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” на ЗД Евроинс АД, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

Допълнителни екскурзии на Сейшели. Какво можем да разгледаме на острова?!
Доплащане за трансфер на туристи Махе – Праслин – 50 евро за възрастен и 35 евро за  дете;
Дполащане за трансфер на туристи Махе – Ла Диг – 75 евро за възрастен и 35 евро за дете.

Риф Сафари
На тази вълнуваща целодневна екскурзия разгледаме морския парк Сейнт Анн. На прекрасната яхта Анахита отпътуваме, за да разгледате остров Махе.
Качваме се на борда на кораба – подводница, с него ще се спуснем под вода, за да изследваме дълбините на морския парк. Ще видим съвсем отблизо как се хранят тропическите риби, плуващи край корабчето. Ше имаме възможност с шнорхел да се гмурнем и да видим отблизо невероятните обитатели  на цветните коралови градини на парка.
Очаква ни обяд барбекю и музикални забавления преди, пеша продължаваме по брега към остров Моен. Там ще видим гигантските костенурки, които свободно се разхождат на острова, ще можем да разгледаме старите руини и останалите пиратски гробове или просто ще се отпуснем на прекрасния плаж на острова. Денят завършва с тропически коктейл на лежерен круиз около Морския парк, преди да се върнете в Махе.
 
Цената включва: трансфер, обяд, напитка пунш
Цена на човек: 130 евро за възрастен, 70 евро за дете

Райски върхове
На тази екскурзия ще имаме възможност да разгледаме непокътнатото великолепие на северното крайбрежие на Махе, преминавайки през Националния парк Мом. Приятният преход от час и половина през планинската местност ще завърши с пътека, оградена от двете страни с палми, която се извисява над скалистия бряг, между гигантски гранитни камъни и буйни растителност. Разходката завършва в красивия и уединен залив Анс Мажоре, където яхатата Анахита ни очаква.
За тези, които биха предпочели по-спокоен излет, могат да изберат да се качат на яхата Анахита още от столицата Виктория и така да стигнат до Ансе Маджоре, наслаждавайки се на гледките на Махе от морето.
Ше отплаваме от Ансе Маджоре и ще продължим към уединения залив на Националния морски парк Байе Терни. Тук ще можем да поплуваме, да се гмуркаме с шнорхел и да се забавляваме като храним рибките в този естествен аквариум или просто да се излежаваме на плажа. На борда ще бъде сервиран вкусен барбекю обяд преди отново да отплуваме към столицата.

Цената включва: трансфер, обяд, напитка пунш
Цена на човек: 130 евро за възрастен, 70 евро за дете

Да опознаем Махе
Този тур изцяло е посветен на живописната красота на остров Махе, най-големият и най-населен остров на Сейшелите. Обиколката на острова се провежда с климатизиран автобус. Екскурзията започва със столицата Виктория, ще посетим забележителности като часовниковата кула Виктория, многоцветния и пъстър пазар Сър Селвин-Селвин Кларк, като междувременно опитните екскурзоводи ще ни дадат богата информация за историята и културата  на страната. Придвижвайки се, ще минем през Санс Суси, ше пътуваме през буйни гори и насаждения за чай по един от най-живописните маршрути на Сейшелите.
Ше спрем на място за почивка Mission Lodge, това е най-доброто място за снимки с невероятна гледка към крайбрежието. Екскурзията продължава с обяд - традиционна креолска кухня в сейшелски местен ресторант. Ще се потопим в спиращата дъха природа на многобройните усамотени заливи по Южното крайбрежие, преди да се отправим към най-атрактивната градина за билки и подправки. Гидове ще ни запознаят и с уникалната флора и фауна, открита единствено на Сейшелите.
Денят завършва с посещение на местно село, където ще се запознаем с креолската култура и архитектура, ще разгледаме няколко креолски къщи, ще се срещнете с местни занаятчии, които сами си произвеждат сувенирите.

Цената включва – обяд
Цена на човек:  90 евро за възрастен , 50 евро за дете

Бягство на Ла Диг
Един ден на Ла Диг: Атмосферата на живот на този остров е неповторима, тук времето се движи бавно и най-използваният транспорт е велосипедът. Ла Диг е родното място на Райската мухоловка, една от най-редките птици в света.
Турът започва от малкото живописно пристанище . Започва невероятното приключение на колело, като преминаваме по тесните островни улички и пътеки на неповторимото селце Ла Пасе. Впечатляващо за острова са характерните местни домове и креолска архитектура. Най-интересните места са природният резерват и имението l'Union, построено от богати маврицианци, старата мелница, където са произвеждали кокосовото масло, станало известно в цял свят е интересно място за туристите. Традиционната креолска къща се намира сред извисяващи се кокосови палми, тя едно от най-посещаваните места на острова.  Последна спирка е най-невероятния плаж Anse Source d'Argent, така популярен от многобройните филми и снимки, които са правени тук.
Това е най-фотографираният плаж в света - с великолепните си гранитни камъни, създаващи уникален пейзаж, разположен върху бели пясъци и облян от кристално чисти води.

Цената включва: трансфер, ферибот, велосипед
Цена на човек: 130 евро за възрастен,  70 евро за дете

Праслин - Вале де Мей Ансе Лацио
Не пропускайте да посетите втория по големина остров на Сейшелите - Праслин. С малко население животът на Праслин е тих и спокоен. Най-емблематичното място за острова е гората Вале де Мей със своята уникална природа, заслужено получило своето място като обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Някога са смятали, че е това е Райската градина, на това вълшебно място има гора с най-големите палмите, които сте виждали някога. Тази гора е родното място и на много други редки видове растителност. Палмата Коко дер Мер и нейното уникално семе е най-голямото на земята, то е още една емблема за Сейшелите.
Разходката продължава до световно известния плаж Ансе Лацио. Този девствен плаж със своите бели пясъци и бистри води е ограден от буйна растителност, граничещ с великолепни гранитни камъни. Тук можем да плуваме, да се гмуркаме или да се отпуснем на ситния пясък на един от най-хубавите плажове на Сейшелите.

Цена на човек: 90 евро за възрастен, 50 евро за дете

Вале де Мей – полудневен тур
Вале де Мей на Праслин е обект на световното наследство на ЮНЕСКО и притежава недокосната биосфера като никоя друга на Земята. Тук гигантските палми са така сплетени, че трудно се проправя път. Докато се движим през тази древна гора, изпълнена с много ендемични видове палми и рядка фауна, можем да срещнем редките видове, населяващи тази девствена природа като например черния папагал на Сейшелите, хамелеона тигър и умалената жаба на Сейшелите.
Вале де Мей е домът на Коко де Мер; семето е най-големият орех в света, носи му се славата и като мистичен афродизиак от векове. Забранено е да се ползва или консумира.

Цената включва: трансфер, екскурзовод на английски език
Цена на човек: 90 евро възрастен; 50 евро на дете

10 причини да посетим Сейшели

1. Слънце, море и плажове
Безспорно Сейшелите са оценени като един от най-търсените тропически острови и би трябвало да бъдат начело в списъка на всеки пътешетвеник! Страна в Индийския океан, съставена от 115 острова, Сейшелите предлагат множество невероятни плажове, пълно спокойствие, както и многообразие на всякакви дейности. Независимо дали търсите романтично бягство или ваканция за цялото семейство, Сейшелите имат за всеки по нещо.

2. Разнообразие на островите от архипелага
С толкова острови в архипелагa е добре да посетите повече острови докато сте на Сейшели. Придвижването е улеснено с кола или с ферибот или с местни самолети за трансфери между островите. Направете това пътуване незабравимо, като разгледате различните острови.

3.Уединението, което само Сейшелите могат да предложат.
Много дестинации по света предлагат зашеметяващи плажове ... но много малко предлагат пълно уединение. Ето защо Сейшели са толкова уникални. Почти зад всеки ъгъл се крие усамотен плаж, очакващ своите посетители да се потопят в рая. Ако искате да се измъкнете от градската забързаност и не желаете да виждате хорските тълпи – Сейшели са вашето место. Тук няма да видите шумни дискотеки или да чуете бурни компании, тук всичко е притихнало, тук се наслаждавате единствено на красотата на природата.

4. Морският свят на океана  - Дайвинг спортове
Въпросът е - кои са най-добрите места за гмуркане? Предлагаме ви да опитате различни места за гмуркане на различни острови и да изберете вашето любимо място. Сред многобройните острови има шест различни морски национални парка, в които можете  да видите напълно непокътнати гигантски коралови рифове, които са изпъстрени от богатството на морските обитатели.

5.Креолската кухня
С такова разнообразие от различните култури на този островен рай, креолската кухня е експлозия от различни вкусове, приканващи да ги опитате, местната храна е чудесна причина да посетите Сейшелите. Основните местни ястия са прясна скара от морски дарове, пилешко кокосово къри, папая Chutney и да не забравим за неповторимото къри от октопод!

6.Културното наследство на Сейшели
Архипелагът е населен от уникален микс от етноси, обединени под името Сейшелоити. Тази дестинация е изключителна комбинация от африкански, европейски и дори азиатски влияния. Местното изкуство, музика и архитектура са различни от онова, което ще намерите навсякъде по света, тези острови са магнит за изследователите на различните видове култури и история.

7. Уникалната флора и фауна
Сейшелите са заобиколени от буйна растителност, зелените пейзажи представляват дом на уникалната флора и фауна. Гигантските костенурки, Черният папагал, Райската мухоловка и други редки видове са избрали имено Сейшелите за свой дом.

8. Пешеходни маршрути
За тези, които искат да разгледат островите, подгответе си туристическите си обувки, за да откриете различни върхове и пътеки, които предлагат местните маршрути. След изморителна разходка има вероятност в края на пътеката зад ъгъла да откриете невероятен уединен плаж и да отпочинете под някоя палма.

9. Разнообразие от дейности
С толкова много предложения, почивката на Сейшелите може да бъде комбинация от пълен релакс и емоционално презареждане, но може и се да комбинира и изпробва риболов от световна класа, За тези, които искат да запечатат в снимки невероятната гледка от високо, могат да направят живописна обиколка с хеликоптер над островите.

10. Прекрасното време
Кога е подходящото време да посетите Сейшелите? Отговорът е - по всяко време! С целогодишно топло и меко време, Сейшелите са идеалната дестинация, независимо кога планирате да пътувате. Водата на Индийския океан е топла, идеална за плуване и гмуркане.
Сейшелите са търсена дестинация поради разнообразието от острови. Тук се преплитат много и различни занимания и интереси, можете да изберете уединени плажове, спортни занимания, природа и прекрасна местна кухня, в съчетание на топло и меко тропическо време през цялата година.

Трите основни острова на Сейшели

Остров Махе
Сейшелският архипелаг е съставен от вътрешните гранитни острови и външните коралови острови и атоли. Всички заедно 115 острова, нанизани като перли в топлите, бистри води на Индийския океан и всички заедно правят това райско място.

1-ви основен остров Махе е
най-големият и най-населен остров, той е търговският център на Сейшелите и е дом на столицата Виктория, международното летище, много големи хотели и курорти, разнообразие от малки хотели, къщи за гости и заведения за хранене. На Махе се намира най-високата планина на Сейшелите, а релефът на острова предлага на туристите огромно разнообразие от живописни плажове, планински гледки и буйни тропически гори. Махе е и културно историческият център на страната, който може да се похвали с множество атракции за посетителите.

2-ри основен остров Праслин
Праслин, вторият по големина остров е по-слабо населен и предлага приятен престой за посетителите. Тук се намира Вале де Мей, обект на ЮНЕСКО от световното културно наследство,  тази праисторическа гора е цяло щастие да се види щом сте този остров. До Праслин лесно може да стигнете като се възполвате от транспорта с еднодневни екскурзии. Най- близки острови са Кюриузе, Фелисита, Сестринските острови и разбира се Ла Диг.

3-ти основен остров – Ла Диг
Ла диг е популярна дестинация за туристите поради уникалния си чар и зашеметяваща природа. Това е типичният островен начин на живот от самото му създаване. Предпочитаният начин на транспорт е велосипедът или волска количка, но островът е достатъчно малък, за да се придвижите и пеша. Тук на La Digue се намира световно известното място Anse Source d'Argent, вълшебен пейзаж от скулптурни камъни и девствен плаж - вероятно най-фотографираният плаж в света! Островът е известен и с старата сграда L'Union Estate. Тази кокосова плантация и мелница е доказателство за това какъв е бил животът на Сейшелите преди 200 години.

Атолите на Сейшелите
Освен 3 те основни острова в архипелага се намират още 112 по малки острова, които са също така очарователни със своите неповторими плажове.
Част от островите представляват луксозни частни курорти и са като едни малки райски оазиси сред океана, това са Bird, Cerf, Denis, Desroches, Round Island, Felicite, Fregate, North, Sainte Anne и Silhouette.
За приключенския пътешественик другите необитаеми външни острови атоли най-привлекателното в тях е непокътнатата и девствена природа в пълния си разкош. До там може да се стигне с частен трансфер с яхта, това са Poivre, атола Св. Йосиф, Amirantes Group, African Banks, Farquhar Group и, разбира се, емблематичният атол Aldabra.
Красотата на Сейшелите е, че всеки остров е толкова различен и уникален в своето очарование. Щом веднъж сте стигнали до Сейшелите, опознайте колкото може повече острови, така ще видите и научите много повече за живота на местните хора и природата на това райско кътче на земята.

Република Сейшели
Столицата на Сейшелите е Виктория, причудлив град, разположен на главния остров Махе. Трите основни обитавани острова са Махе, Праслин и Ла Диг. Страната се радва на демокрация със силни социалистически корени и се ръководи от президента Джеймс Мишел и неговата управляваща Сейшелска народна партия.
Населението на Сейшелите е приблизително 96 000 души, повечето от които пребивават в Махе. В исторически план хората и културата на Сейшелите са смесица от европейски (френски и британски заселници), африкански (освободени африкански роби) и азиатски (индийски и китайски търговци). Животът е спокоен, цветното и богато културно наследство  се споделя и ползва от цялото население.
Официалните езици са английски, френски и Сейшелски креолски. На острова преобладаващ език е английският и най-често говорим език за повечето посетители, за тези, които говорят френски също няма никакъв проблем да се разберат с местните жители, понякога дори се разбират и на креолски.
Основната религия, практикувана на Сейшелите е католическата, има много църкви на основните острови. Има също така няколко англикански, адвентистки, както и джамии и индуистки храмове за малцинствата.
Часовата зона е UTC + 04: 00, а кодът за набиране на държава е +248 (номер).

Времето на Сейшелите
Сейшелите са извън циклоновия пояс и се радват на стабилно топло време, а опасните метеорологични условия са изключително редки. Температурите остават постоянни и варират между 24 и 31 градуса по Целзий през цялата година (75 и 89 градуса по Фаренхайт).
Архипелагът е засегнат от две основни метеорологични системи - Югоизточните мусони и Северозападните мусони.
Северозападният мусон е в периода от декември до април
Като цяло това време на годината е по-влажно и горещо от останалите месеци, но все пак също толкова приятно за пътувания до Сейшелите.
По правило югоизточните части на някой от островите се радват на по-спокойни води, отколкото тези, засегнати от северно-западните ветрове. Това е нещо, което трябва да се има предвид при избора на хотели на острова.

Югоизточният мусон е в периода от май до ноември
През това време температурите като цяло са по-ниски и има редки валежи. По правило северозападните части на който и да е от островите се радват на по-спокойни води, отколкото тези, засегнати от югоизточните ветрове. Препоръчват се хотели, разположени в северозападната част на острова през това време на годината.
Важно е да се знае, че по време на югоизточния мусон понякога е доста бурно и препоръчително е да се ползват трансфери с вътрешен полет, ако човек страда от морска болест.
Югоизточният мусон понякога носи морски водорасли на някои плажовете на Сейшелите, което невинаги се харесва от гостите на острова.

Валута и жизнен стандарт
Валутата в Сейшелските острови е „Сейшелските рупии (SCR)“.
Долар, евро, британски лири и южноафрикански ранд могат да се обменят в повечето валутни чейндж бюра и в големите банки на Сейшелите.
Повечето заведения приемат кредитни карти, като VISA и MasterCard са най-често срещаните. American Express и Diners Club се приемат в избрани хотели.
Ето пример за приблизителната цена на определени стоки в местните магазини:
Мляко: SCR 28 = 1,82 eur
Бутилирана вода: SCR 15 / 1000ml  - 1 eur
Хляб: SCR 20 на хляб – 1,30 eur
Безалкохолни напитки: SCR 17 / 500ml – 1,10 eur
Бира: SCR 28 / бутилка – 1,82 eur
Плод: SCR 60 Papaya – 3,90 eur
Кокос: SCR 40 – 2,60 eur
Банани: SCR20 – 1,30 eur

Как да се движите на Сейшелите?
Коли под наем: Приблизително цените за рента кар започват от Euro 40 на Махе и Праслин. Необходимо е валидно шофьорско свидетелство, на Сейшелите се шофира от лявата страна на пътя.
Коли под наем на Ла Диг: На Ла Диг няма коли под наем, островът е доста малък, за да го обиколите пеша или да наемете велосипед.
С такси: Обособени места за таксита има на Махе и Праслин.
С ферибот: Местните фериботи се движат между Махе, Праслин и Ла Диг.
Частна лодка / яхта: На разположение са частни лодки и яхти, които могат да се наемат
Air Seychelles предлага местни вътрешни полети до много от вътрешните острови по редовен график.
Полет със самолет / хеликоптер: Може да се наеме самолет или хеликоптер, ако желаете да стигнете до някой по-отдалечен остров.

10 - те най красиви плажове на Сейшели

Дати:
01.07.2023, 08.07.2023, 15.07.2023, 22.07.2023, 05.08.2023, 12.08.2023, 19.08.2023, 02.09.2023, 09.09.2023, 16.09.2023, 23.09.2023, 07.10.2023, 14.10.2023, 21.10.2023, 04.11.2023, 11.11.2023, 18.11.2023, 02.12.2023, 09.12.2023

https://www.welcometravel.bg/pochivki-v-sejsheli.html


Цената включва:

  • Самолетен билет София – Махе – София с Qatar Airways с включени летищни такси
  • Трансфер летище - хотел - летище
  • 7 нощувки със закуски и вечери в избрания хотел
  • Медицинска застраховка с асистанс, с покритие 10 000 евро на ЗД” Евроинс”;

Цената не включва:

  • Допълнителни екскурзии
  • Екскурзоводско обслужване на английски език по време на програмата;
  • Разходи от личен характер
  • Застраховка „Отмяна на пътуване” на ЗД "Евроинс" - възстановява заплатената сума, при отказ по здравословни и други причини, записани в общите условия по застраховката
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100005082 от 11.04.2024 на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО ДРУЖЕСТВО ЕВРОИНС” АД.
Оферта № 8165ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa