Вашата оценка

Йордания и Израел привличат с богата история и красиви гледки

Йордания и Израел привличат с богата история и красиви гледки
27 Април 2023 г.

Мъртво море мие бреговете на Йордания и Израел – две магнетични държави с богата история и култура. В туристически план това са две от най-добре развитите страни в Близкия изток. Като дестинации често се характеризират като екзотични и красиви, но преди всичко, като изключително гостоприемни. Затова и все повече български туроператори се ориентират да предлагат екскурзионни програми в тези две съседни държави. За есента “Welcome Travel” е разработил обиколна програма, която съчетава най-важните забележителности от двете страни.  

Туроператорът предлага 6-дневни програми с начални дати 20, 27 октомври и всеки вторник от началото на ноември до 5 декември 2023 г. Цените започват от 1978 лв. на човек и включват самолетен билет София - Тел Авив - София с директен редовен полет на авиокомпания EL AL, ръчен багаж, чекиран багаж до 20 кг, летищни такси към самолетния билет и 5 нощувки със закуски и вечери. Те ще са разпределени по следния начин: една в Аман, една в Петра и три във Витлеем. Освен това в част от пакетната цена са всички трансфери по програмата с луксозен местен автобус, входно-изходни такси на границата с Йордания в размер на 50$, както и всички входни такси и екскурзии по програмата. Всички туристи също така ще получат сертификат за хаджийство. Към групата ще се присъедини и водач от България, както и местен екскурзовод на български/руски език. За пълната сигурност на туристите “Welcome Travel” са се погрижили с медицинска застраховка “Асистънс” на ЗАД „Евроинс“ с покритие до 10 000 евро. 

“Несъмнено най-голям принос за интереса към Израел има Йерусалим – най-значимият религиозен център на планетата. Там се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите, и третата по значимост джамия в света – Ал Акса”, разказва Румяна Любенова, управител на туроператора. Израел обаче е много повече от това и е уникална отправна точка за всеки, който иска да се докосне до Близкия изток. Освен богатата култура и добре запазените исторически паметници, страната впечатлява с модерната си архитектура, а също така е и една от най-иновативните страни в света. Това представлява едно съвсем битово ново преживяване, тип културен шок, което води до разширяването на кръгозора и всъщност е търсен ефект сред много пътешественици.  

Йордания и Израел привличат с богата история и красиви гледки : Travel News

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa