Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзии до Малайзия

Малайзия е държава в Югоизточна Азия, която се състои от две части, разделени от Южнокитайско море: Западна Малайзия на полуостров Малака и Източна Малайзия на остров Борнео. Малайзия има около 32 милиона жители, които говорят малайски език и практикуват различни религии, но преобладава ислямът. Столицата на Малайзия е Куала Лумпур, която е и най-големият град в страната. Малайзия има богата и разнообразна природа, култура и история. Страната е известна със своите тропически гори, плажове, острови, пещери и национални паркове. Малайзия е също така важен търговски и финансов център в региона, който има развита промишленост, селско стопанство и туризъм.
MALAYSIA WEATHER

Малайзия е страна, разположена в Югоизточна Азия, известна със своята богата култура, разнообразна природа и съчетание от съвременни и традиционни елементи. Включва две главни части: западната част, наречена Полуостровна Малайзия, и восточната част, която се нарича Малайзия на островите и включва островите Борнео и други по-малки острови.

Една от ключовите черти на Малайзия е нейното културно разнообразие. Страната е дом на различни етнически групи, включително малайци, китайци, индийци и многобройни племена на острова Борнео. Този многообразен микс от култури се отразява в архитектурата, езика, религията и гастрономията на страната.

Малайзия предлага разнообразие от туристически атракции. В столицата Куала Лумпур можете да откриете високи небостъргачи, модерни търговски центрове, както и исторически райони и храмове. Пътуването до Пенанг и Мелака ви позволява да изследвате колониалното наследство и богатството от културни възможности. Островите Лангкави и Тиоман предлагат красиви плажове, а Малайзия на островите е известна с разнообразния си подводен свят, който привлича любителите на гмуркане.

Традиционната малайска кухня е една от най-разнообразните и вкусни в света. Националната ястие на Малайзия се нарича "нази лемак" - смесица от ориз, кокосово мляко и разнообразни подправки. Известни са и нощните пазари, където можете да опитате разнообразни улични ястия.

В природно отношение, Малайзия е дом на джунгли, дъждовни гори и богати екосистеми. Националният парк Таман Негара предлага възможности за разходки и наблюдение на дивата природа.

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa