Екскурзии до Бразилия

 
Бразилия- страната на карнавалите и цветовете

Бразилия е едно от местата, където дъхът ви  спира! Страната събира на едно място уникална архитектура, невероятна природа и колорита на бразилците!  

Заема централната и източната част на Южна Америка.С площ от 8,51 млн. km² (47% от територията на континента) и над 190 млн. души, страната се нарежда на пето място по площ и по население в света. Граничи с Атлантически океан, Уругвай, Аржентина, Парагвай, Боливия, Перу, Колумбия, Венецуела, Гвиана, Суринам, Френска Гвиана. Тя е единствената португалоговоряща страна в Южна  Америка и същевременно е една от най-мултикултурните и етнически разнообразни държави в света, резултат от силните миграционни процеси. Столицата е град Бразилия.
Името й  произлиза  от Бразилското дърво  Caesalpinia echinata; на португалски: pau-brasil, което спорет хронисти се произвежда широко използван по това време червен оцветител за платове.
Рио де Жанейро (на португалски Rio de Janeiro - означава януарска река) е град в Югоизточна Бразилия, център на щат Рио де Жанейро. Рио е вторият по големина град в Бразилия след Сао Пауло и е бил столица на страната от 1764 до 1960, когато столицата е преместена в гр. Бразилия.
Климатът на Рио де Жанейро е тропичен саванен. Средната годишна минимална температура е 20°C.  
Средна температура на въздуха през м. януари: ~27°C. Средна минимална  ~24◦С, средна максимална ~30◦С.
Средна температура на въздуха през м. март: 27°C. Средна минимална  24◦С, средна максимална ~29◦С.
Часова зона: официално - 3 UTC. Бразилия обхваща няколко часови зони.
Часова разлика в Рио де Жанейро спрямо България в периода на пътуването:    - 5 часа.
Парична единица – Бразилски реал BR (R $). Телефонен код: +55.
Няма стандартно електрическо напрежение за цялата страна. Напрежението в ел. мрежа в Рио е 110 волта. В повечето хотелски бани има изход за 220 волта.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог