Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзии до Филипините

Филипините са островна държава, разположена в югоизточна Азия, състояща се от над 7 000 острова. Столица е Манила. Филипините имат разнообразна география, включваща планини, джунгли, плажове и рифове. Защото е била колония на различни империи, включително испанския и американския, Филипините имат богата история и култура, които се отразяват в техния език, обичаи и традиции. Филипините са известни с туристически дестинации като островите Боракай и Палаван, както и с богатство от екзотични растения и животни. Икономическата им система е в голяма степен базирана на селското стопанство, туризма и услугите.
География:
Филипините имат разнообразна география, включваща планини, долини, реки, джунгли, плажове и коралови рифове. Най-големите острови са Лусон, Минданао, Висая и Миндорао.

История:
През историческите си периоди Филипините са били под влиянието на различни култури и империи, включително китайската, малаезийската, испанската и американската. През 1898 година Филипините обявяват независимост от Испания, но след това преминават под американско управление до 1946 година, когато стават независима държава.

Култура и население:
Населението на Филипините е много разнообразно, съставено от различни етнически групи. Филипинците говорят филипински (тагалог), английски и различни местни диалекти. Католицизмът е доминиращата религия в страната, като около 80% от населението са католици.

Икономика:
Икономиката на Филипините е смесена, включваща селско стопанство, промишленост и услуги. Туризмът е важен икономически сектор за страната поради красивата й природа и плажове. Филипините също така са световен лидер в сектори като производство на електроника и информационни технологии.

Политическа система:
Филипините са представителна демокрация с президентска форма на управление. Президентът е главен изпълнителен орган, а законодателната власт е в ръцете на двукамерен парламент.

Филипините са красива и културно разнообразна страна, привличаща много туристи от цял ​​свят.
ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa