Вашата оценка

​Най-добрите острови в света

​Най-добрите острови в света
25 Април 2023 г.
Читателите на Travel+Leisure класират най-добрите 25 острови в света. Те обещават  много повече от аквамаринови води, драматични брегове и девствени плажове. Класацията ги подрежда по природни забележителности, дейности, нощен живот, гостоприемство и изхранване. Ето първите седем:

1.Иския, Италия

Разположен в Тиренско море, на един час път с ферибот от Неапол, островът стана популярен от сериала по НВО по романа на Елена Феранте „Моят брилянтен приятел“.  Иския спечели сърцата със своите живописни села, термални извори и непокътнати плажове, но най-вече благодарение на отзивчивите и гостоприемни местни жители.

2.Малдиви

Слънчевата страна на живота се нарича Малдиви. Ваканцията там означава да излезете от реалността за известно време. Тюркоазени води, безупречно гостоприемство и безброй забавления – това е истински рай за тези, които ценят белия пясък, луксозните басейни и чистите, нежни морета.
Нито един от островите, които образуват най-голямата „коралова“ държава в света и най-малката азиатска държава по население и по територия, не се издига на повече от 1,8 метра (шест фута) над морското равнище, което прави атола уязвим на всяко покачване на морското равнище, свързано с глобалното затопляне.

3.Бали

Това е най-големият остров в Индонезийския архипелаг – световна туристическа икона. Магнетична смес от култура, хора, природа, дейности, време, кулинарни изкушения, нощен живот и луксозно настаняване. Бали е оценен като една от най-добрите туристически дестинации в света от безброй уебсайтове, портали за рецензии и туристически списания всяка година. Тук има за всекиго по нещо. Това е обещание.

4.Милос, Гърция

Милос е част от Цикладите, оформен от вулканичното изригване на Тира през второто хилядолетие преди новата ера. За мнозина Милос това е най-екзотичният остров в Егейско море заради невероятните си цветове и пейзаж и без съмнение е един от най-впечатляващите в Цикладите. Вулканичните скали оцветяват плажовете Палеохори, Папафрагас, Геронтас, Фириплака, Циградо, Платиена в червено, розово и оранжево.

5.Фиджи

Ако търсите блаженство, елате на Фиджи. Островът е известен със своето мечтателно синьо море и бели пясъчни плажове - но известният дружелюбен фиджийски народ и тяхната уникална култура го правят ваканционна дестинация от световна класа.
Щастието тук е естествено, уверяват местните. То е в тяхната култура, в дома им, в топлия дух на Була и зашеметяваща природа, което ги превръща в експерти по щастие.
Представете си тогава какво може да предложи островът, когато става въпрос за а незабравими ваканционни изживявания за своите гости?

6.Галапагоските острови, Еквадор

„Омагьосаният” архипелаг е група от 19 острова - 13 големи и 6 малки, и десетки островчета и скали, които покриват площ от над 17 000 квадратни мили, е емблематична туристическа дестинация. Той е дом на някои от най-уникалните и ендемични видове диви животни на планетата, с прекрасни плажове, които оглавяват световните класации. Тази жива лаборатория предлага на туристите неподправен спектакъл, който превръща ваканцията в история, която ще бъде разказвана завинаги.
Архипелагът е благословен с благоприятен климат през цялата година и предлага огромно разнообразие от дейности за всички възрасти, интереси и фитнес, вариращи от съзерцателни до приключенски в досег до дивата природа и природата.

7.Пукет, Тайланд

Пукет най-популярната туристическа дестинация в Тайланд, на първо място заради световноизвестните плажове, един от които е Хат Банг Тао - дълъг 5 мили пясъчен рай на западния бряг на острова. От луксозни курорти до хостели и ресторанти от висок клас до спокойни плажни барове, Bang Thao е идеалният плаж за разглеждане, независимо от вашия бюджет или стил.
Въпреки че тайландската храна стана популярна по света, няма по-добро място да я опитате от Тайланд. Пукет има свой собствен стил на хранене, който е повлиян от малайзийската и китайската кухня.
Девствена природа и изумителни природни чудеса, като варовиковите скали на Панг Нга Бат привличат туристи за активна ваканция с планинско катерене и пешеходен туризъм. След един такъв дълъг ден може да се разхладите във водопадите Bang Pae.
Островът е приютил над две дузини будистки храмове – едни от най-впечатляващите в Югоизточна Азия. От 29-те будистки храма в Пукет, Wat Chalong е най-впечатляващият. Това е най-големият храмов комплекс с висока 197 фута ступа, под която са поставени костни фрагменти на Буда. На хвърлей разстояние от нея се издига 148-фитова статуя на Големия Буда – третата по височина в Тайланд.

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa