Екскурзии до Израел

Търсите нещо различно за плануваната лятна почивка? Искате да съчетаете екскурзия с отдих в далечни страни.
Предлагаме ви да посетите страни като Израел или Йордания.

За целта е важно да притеглите плюсовете и минусите: къде ще бъде по-топло, по-интересно, по-бюджетно? Коя държава е по-подходяща за почивка през зимата - Израел или Йордания? Нека се опитаме да отговорим на всички тези въпроси.

Защо да изберете почивка в Израел

Израел има красиви плажове. Потенциалът за екскурзия в тази държава е много голям.
Едно пътуване до Израел ще бъде отличен избор за онези туристи, които, освен плажните ваканции и къпане в морето, искат да посветят няколко дни на религиозни ритуали. Екскурзионната програма трябва да включва посещение в Йерусалим, където основните светини са свързани с името на Исус Христос: Стената на плача, Църквата на Божия гроб и Гетсиманската градина.

Плажната ваканция на Червено море

Основният зимен курорт на Израел е Ейлат, разположен на Червено море, където може да плувате през цялата година. Той се намира на Северната част на крайбрежието, покрит с пясъци. В южната част има каменисти брегове. Богата подводна флора и фауна. Това място е много харесвано от водолази, поради няколко причини: чистотата и прозрачността на водата, перфектната видимост от дълбочината, наличието на кораловите рифове с пещери и много представители на подводния свят, които могат да бъдат намерени само в Червено море.

Други интересни курорти в Израел са, Тел Авив, Херцлия и Нетания, разположени на Средиземно море. Почти всички плажове в тази страна са обществени. Ето защо онези, които обичат елитните хотели с частни плажове, ще трябва да положат много усилия да ги намерят. В тази страна няма понятие оценка звездите на хотела, има определен списък от услуги, които се предлагат на туристите. Ето защо, туристическите агенции често сами определят нивото на звездите за по-лесно разбиране, каква степен на обслужване трябва да се очаква.

Отдих и почивка на Мъртво море

Друго предимство на Израел е Мъртво море, известно по целия свят. То е уникално със своите води, горещи и топлинни минерални извори, които помагат за различни заболявания на ставите и дихателната система. В солената вода на Мъртво море може да плувате за не повече от 15 минути. За да не забравяте за времето, на плажовете навсякъде има инсталиран часовник, който позволява да контролирате времето.

Особености на екскурзия до Израел

В Израел една трета от населението говори руски, а половината от него разбира, така че няма да ви е трудно да говорите с местните жители.
Ако планирате семейна почивка с дете, помислете предварително по въпроса с храненето.
Когато планирате маршрута за екскурзии в Израел, помислете за националната особеност на тази страна. Например, в събота, Шабат, почти нищо не работи, включително обществения транспорт. Може да пътувате навсякъде само с такси.
 
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог