Екскурзии до Йордания

Търсите нещо различно за плануваната лятна почивка? Искате да съчетаете екскурзия с отдих в далечни страни.
Предлагаме ви да посетите страни като Израел или Йордания.

За целта е важно да притеглите плюсовете и минусите: къде ще бъде по-топло, по-интересно, по-бюджетно? Коя държава е по-подходяща за почивка през зимата - Израел или Йордания? Нека се опитаме да отговорим на всички тези въпроси.

Защо да изберете почивка в Йордания

Съседната на Израел, Йордания, развива туризма сравнително отскоро. Тук няма много хотели, така че броят на местата и обиколките обикновено е ограничен. Ако искате да прекарате зимна почивка в Йордания, резервирайте и купите обиколки до Йордания предварително.

Плажна ивица и празници в Акаба

Единственият курорт, разположен на Червено море, е Акаба. Туристическият сезон тук продължава през цялата година, водата в морето е винаги топла, а топлината е толерантна, не изтощаваща. Почивките в Йордания са малко по-скъпи, хотели в Акаба се отличават с високо ниво на обслужване. Популярността е в уелнес туровете до Мъртво море. Тук почивката между двете страни е еквивалентна.

Екскурзии и забележителности в Йордания

Йордания има богата история и уникални атракции. Популярността се свързва с това, че е най-старият каменен град на Петра. Организираните екскурзии до пустиня Уади Рум са като екзотичен спектакъл. Пътуването до река Йордан, в която се кръсти Исус Христос е незабравимо за всеки гост.
Автобусът обикновено е придружаван от полицията, за да се избегнат опити да се пресече реката и да се премине границата с Израел. Столицата на страната е Аман и също може да предложи и интересни места за посещение - Уади Рум пустиня Римският театър, дворецът Омеяд, Цитаделата и византийската крепост.

Характеристики и особености на екскурзията до Йордания

Йордания е мюсюлманска страна, затова и не са разрешени къси поли, шорти и тениски. Разговори с местните могат да се правят на английски.
Всяко лице е индивидуално със своите изисквания за почивка. Независимо от държавата, която смятате да изберете, почивка и екскурзия до Йордания трябва да ви донесе само положителни емоции и спомени.
B2B login

Е-бюлетин

Онлайн Каталог