Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзии до Великобритания

Великобритания, земя на история и съвременост, прелъстява с разнообразие и култура. С изисканото си обединение от Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия, тя предлага несравнен микс от иконични забележителности като Лондонския Тауър и Единбургския замък. С красивите си пейзажи, включително планините в Уелс, вълнуващите градове като Лондон и емблематичния чай следобед, Великобритания привлича посетители с уникален и незабравим опит.
UNITED KINGDOM WEATHER
пътувамсWelcomeTravel ДО 🇬🇧 ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И 🇫🇷 ФРАНЦИЯ
#АвиеЗнаетелиЧе за една година Айфеловата кула се посещава от около 7 милиона туристи. Понякога на ден броят им достига 30 000 души. Тези цифри от друга страна са равни на 2 тона хартия за отпечатване на входни билети!
👉 Символът на Франция ви очаква в нашата програма КРАЛСКИЯТ ЛОНДОН И СТРАСТНИЯТ ПАРИЖ

Великобритания е островна нация, разположена на северозапад от Европейския континент. Тя се състои от четири основни страни: Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Ето някои общи черти за страната:

  1. Географско разположение: Великобритания се намира в северозападната част на Европа. Тя е разделена на островната част - остров Великобритания, и на Североирландския остров. Границите й се допират до Атлантическия океан, Северно море, Ирландско море и Келтско море.

  2. История: Великобритания има дълга и богата история, която обхваща периоди като Римска империя, Средновековие, Колониално разширение и Индустриална революция.

  3. Монархия: Великобритания е конституционна монархия със суверенен монарх като глава на държавата. Настоящата монарх е кралица Елизабет II.

  4. Култура: Страната е известна с богата културна наследство, включващо литература, театър, музика и изкуство. Лондон е центърът на този културен блясък.

  5. Език: Официалният и най-широко говорен език е английският.

  6. Туризъм: Великобритания привлича милиони туристи всяка година с историческите си забележителности като Биг Бен, Тауърския мост, Стоунхендж, историческия университет Оксфорд и Кембридж, както и красивите си пейзажи в Шотландия и Уелс.

  7. Икономика: Страната има разнообразна икономика, включваща услуги, финанси, индустрия и селско стопанство. Лондон е финансовият център на Европа.

  8. Брекзит: Великобритания напусна Европейския съюз след референдум през 2016 г., процес, известен като "Брекзит".

ВХОД АГЕНТИ

Е-бюлетин

Онлайн Каталог

programa
programa
programa
programa